Pro-Ject The Classic: jakou přenosku

Prostor pro milovníky poslechu LP
Godin
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-Ject The Classic: jakou přenosku

Příspěvek od Godin »

Ahoj, pokud už jsi nevyřešil, já vyřešil na identickém gramofonu výměnou stylusu z Ortofon 2M Blue a ponecháním těla 2M Silver. Tělo RED, Blue a Silver jsou kompatibilní, ale Silver má postříbřené vinutí cívek, podobně jako Bronze a Black. Ale stylus Bronze a Black na Silver tělo kompatibilní není.
Pro moje uši to prokouklo neuvěřitelně. Takže možná levní řešení na vyzkoušení.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Jestli máš vyšší ambice,tento gramofon v pohodě uveze i mc přenosky v cenové kategorii, která už je hodně vysoko.
Kamarád Terahera z vedlejšího fóra má na tomto gramofonu mc system EAT JoNo8 a v naprosté pohodě mu podává ve spolupráci se step up trafem ty nejlepší výsledky, které podávají až stroje několikanásobně dražší.
Není se čeho bát,vse je dlouhodobě vyzkoušeno.

Ohrenstein
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ohrenstein »

@Dasta, že tenhle gramec unese i přenosky za 20k, vím. Rovnou jsem koupil něco lepšího, abych nemusel vyměňovat gramofon pro zlepšení zvuku, ale jen přenosku. Ale má i svá úskalí, nastavovat VTA je opruz oproti Technicsu dokonce i v rámci firmy Pro-ject, šrouby jsou utopený v kalíšku a dá se k nim blbě dostat, nohy jsou utopený takže gramec musím nadzvednout abych s nima mohl manipulovat.

@Godin, na tuhle výměnu jsem taky myslel a zavrhl, pak přišel na řadu obvyklý pedezřelý 2m bronze a tam jsem nedokázal překousnout cenu, postupným přebíráním jsem se k té ceně stejně dostal a teď mám Ortofon Turbo MC-3. Jsem spokojenej parchant.
Později dodám více dojmů až to vstřebám a ujasním si myšlenky.

Odpovědět