Díky Karfiku,
chvilku jsem měl na tom raménku Grado Black 1 a to bylo pod dekou, úbytek výšek, a hlavně nafouknutý basy. Ta Silverka vedle toho zní rovně.
2M Bronze je taktéž 7,35Hz. Taky na hraně, u Ortofonu sice píšou doporučení 7-12Hz, že je to ještě vklidu byť na hraně. Jiní radí 8-11Hz. Já jsem si v podstatě hodil kostkou, obě jsou zvukově spíše světlé.
Původně jsem pokukoval po 540ML (těch 9 tis. Kč jsem ještě nebyl psychycky připraven utratit), ale pak jsem se zakoukal do tý 740ML. Ovšem obrovská výhoda 2M Bronze je její skladová dostupnost.
Koukal jsem samozřejmě i po jiných přenoskách třeba u Goldringu mě odrazovalo vysoký výstup 6,5 mV a kulatý tělo (peklo to zarovnat).
Jsem jak Beethoven když vybírá nejlepší sál zrakem místo sluchem. Jenom psanej text a needle-drop a parametry, které nejsou měřené za stajených podmínek a ještě navíc jsou v odlišných měrách jako např. µm vs mil atp.
Údiv na tím, že 2M má přítlak 1,5 g a AT s obdobnou poddajností má přítlak 2 g.
Co se týká zatížení tak mám původní káble, prodejci mi říkal, že stopro má pod 100pF, jak je to svnitřní kabeláží raménka nevím, ale věřím, že pod 200pF bych se měl dostat.
A tady odkaz na počítadlo resonance
http://www.mh-audio.nl/Calculators/RF.html