Propojeni gramofonu se zesilovacem

Prostor pro milovníky poslechu LP
timi
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojeni gramofonu se zesilovacem

Příspěvek od timi »

Dobrý den,
mám integrovaný zeslilovač Roksan Caspian. Jedná se o tento model dle fotografií: http://www.canuckaudiomart.com/details/ ... es/587748/
Kupoval jsem ho starší před cca 16ti lety. Bohužel jsem tenkrát už neměl peníze na Power Amp který byl v nabídce s ním: http://www.canuckaudiomart.com/details/ ... es/104067/
,vzal jen integrovaný.
Nyní bych si chtěl pořídit svůj první gramofon. Dva dny pročítám diskuze ohledně výběru staršího gramofonu. Nechci udělat nějakou hloupost, proto bych se rád ujistil jestli mám alespoň trochu jasno.
Jelikož můj zesilovač nemá vstup phono, chápu dobře, že si musím buď sehnat předzesilovač a nebo koupit gramofon, který ho má již v sobě?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

jo, přesně...buďto koupit externí pre-amp s charakteristikou RIAA nebo ubastlit si sám, příp. gramec co má zabudovaný vlastní korekčák, každá alternativa má příznivce i odpůrce záleží jen na Tvé volbě, event. zašlu na SZ odkaz na jednu stavebnici, postaví to každý kdo má a udrží v ruce trafopájku, nic se nenastavuje a šlapeto na první zapojení, odzkoušeno, zde bych nerad něco publikoval, mám tu letité kritiky čehokoliv s čím přijdu na fórum

timi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timi »

Díky za odpověď. Tušíte po jakém gramofonu a pre-ampu v jaké cenové kategorii bych měl koukat? Aby nepřevyšoval nebo nebyl nejslabším článkem mojí sestavy.
Zesilovač Roksan Caspian
Repro: Sloupové dvoupásmové Shan Apollo 225 Mk II

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

zasílám SZ

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

presne, ja patrim k najtvrdšiemu jadru kritikov, odporúčam SZ od lechosa zmazať, bude plna komunistických kecov a/alebo starých krámov.

skus napísať čo očakávaš od analogu a do akeho cenoveho limitu sa chceš dostať, určite sa najdu povolanejši čo ti radi poradia.

timi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timi »

Líbí se mi starší věci co mají nějakou hodnotu. Ještě jako malej kluk jsem si pouštěl desky na tátovém gramofonu Tesla, který měl zesilovač uvnitř. Měl jsem rád to praskání při přihrávání desek. A že se to musí ručně pustit a né jen zmáčknout tlačítko. Líbilo se mi jak mluvené slové tak hudba. Nejoblíbenější byli asi Šmoulové a Horňák.
Nemám rád populární hudbu, z ní si pustím možná tak Queen a nebo Beatles. Jinak u nás frčí jen radio Beat a čt24. Takže zbytečněj luxus pro takový vstupní signál. Můj esprit 555 se mi válí nevyužitý v kumbále a cd mě nebaví.

Plánuji si jednou něco rozumného koupit a už pak nejít výše. Se zesilovačem i bednami jsem spokojen a nemám důvod měnit dokud to hraje.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

lechos píše:opět nezklamals, děkuji
http://img24.cz/images/88013544163057582434.jpg

ja viem, že som blbec že na tvoje plky ešte reagujem, ale na rozdiel od teba si to aspon priznám.
blbec totižto ani len netuší aký je blbec...

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

timi, napiš kolko planuješ do analogu investovať.

timi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timi »

do 10 tisíc

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Ako začiatočníkovi by som moc neodporúčal nakupovať second hand, ale podariť sa može, zvlašt keď budeš mať možnost osobného prevzatia.

timi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timi »

Bylo by fajn koupit něco na co jsou dostupné náhradní díly. Já se snad víc těším na to, že to rozeberu, vyčistím, promažu než že si na tom něco pustím.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

To uplne chápem, ked som kupoval Linn Basik presne na to som sa tešil, všetky diely čo som potreboval som objednal u vyrobcu, to že sa už pekných pár rokov nevyrába nehralo rolu, ale potom ako som namontoval a poriadne nadstavil Sumiko som si poriadne užíl pár LP. Musím povedať, že keď sa vrátila Kuzma tak to mala docela tažké,ten Linn hrá neskutočne dobre na to koľko stál.Mǒzno to zober aj ako tip na gramec, osobne by som dnes hladal aj vyšši model Axis.

http://www.ebay.com/ulk/itm/171943057262

dalej by som omrkol Rega P2,P3. A kedže sa v CZ a SK inzercii bude vyskytovať najviac Pro-ject, nevahaj šiahnuť ani po nich. Po tom ako budeš mať vyhliadnutý gramec rieš k nemu predzosilovač popr. novu prenosku.

timi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timi »

Zní to asi blbě, ale mně se Rega ani Pro-ject na pohled moc nelíbí. I když jsou nejspíš důležitější věci na co se zaměřit, chtěl bych gramofon co bude mít alespoň 10kg váhy.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

neznie to blbo ale pri limite 1000kč za 1kg to bude vcelku náročné.

Odpovědět