Díval jsem se na stroje Linn a jsou krásný. Škoda, že u nás na bazarech je výběr dost malý.
Propojeni gramofonu se zesilovacem
Re: Propojeni gramofonu se zesilovacem
Tak majitelov Linn v CR a SR moc nebude.
Po pár dnech čtení mě nejvíce zaujala značka Thorens a to konkrétně zde doporučované modely 147, 160, 166 a 320. Jenže s rozpočtem co jsem si na to dal bych možná dosáhnul na nějakou 115. A já nechce nic v čem budou jiskřit uhlíky. To se asi i té legendární 126, která je zrovna ve mk3 s DC motorem.MB píše:Tak majitelov Linn v CR a SR moc nebude.
Co jsem vyčetl na jiném DF, připadá mi dost zajímavý Dual CS 721. Právě koukám, že má bohužel taky stejnosměrný motor.
Pokud dobře chápu, tak obě značky dobře odolávají okolním vibracím.
Nicméně koukám, že jsem si na pokec o gramofonu vybral špatné vlákno. Předzesilovač mě sice zajímal jako první, ale koupím si ho asi až později, pokud tedy nenarazím na něco za velmi výhodnou cenu.
Shoodu okolností mám jak Thorens 126 Mk III, tak Dual 721 (který teda rozhodně stejnosměrný motor nemá). Jaký bych měl mít problém s jiskřením uhlíků? Nepodléháš spíše dojmologii? Mám i několik zaznávaných TD 115, které považuji za lepší, než 147, 160 i 166. 115 je totiž vlastně malá 126 Mk III.
Vaše příspěvky jsem četl na druhém DF a právě proto mě zaujal ted Dual. Že má DC motor jsem vyčetl zde:S499_1023 píše:Shoodu okolností mám jak Thorens 126 Mk III, tak Dual 721 (který teda rozhodně stejnosměrný motor nemá). Jaký bych měl mít problém s jiskřením uhlíků? Nepodléháš spíše dojmologii? Mám i několik zaznávaných TD 115, které považuji za lepší, než 147, 160 i 166. 115 je totiž vlastně malá 126 Mk III.
http://www.vinylengine.com/turntable-da ... hanger=any
jestli je to tedy stejný model.
Motorům s komutátorem a uhlíkem se snažím vyhýbat od té doby, co jsem si koupil jetý kitcheniad. Byl mnoho let starý, stejný typ se dělá už asi 20 let, údajně repasovaný. Po přinesení domů jsem ho začal rozebírat. Když jsem viděl se dostal a ž do motoru ke komutátoru, nestačil se divit. Vše jsem vyčistil, nafotil, poslal gastroprodejci, on mi vrátil peníze a ještě přidal 500 za repas. Od té doby asi podléhám demagogii u starých točivých strojů.
http://rr45.rajce.idnes.cz/KitchenAid/# ... esized.jpg
Když se to vezme takhle, tak ten Dual by bylo možno nazvat stejnosměrným, ale s elektronickou komutací (jako byla třeba první série NC 440), nemáte to žádné uhlíky, nýbrž dvě Hallovy sondy. Dokážete si představit kartáčový motor, točící se 33 1/3x za minutu
?
Každopádně ty DC motory v mém 126 Mk III a čtyřech 115 (jsou to ty samé motory) nemají sebemenší problém, i když se nejedná o žádné mladíky.
Každopádně ty DC motory v mém 126 Mk III a čtyřech 115 (jsou to ty samé motory) nemají sebemenší problém, i když se nejedná o žádné mladíky.
No to máte pravdu, představit si to neumím. Takže se pane Thorensi a pane Duale omlouvám, že sem si myslel, jak ve vás jiskří nějaké šílené uhlí:-)
Stejně mi není úplně jasné jak ty el.motor fungují. Musím si o tom něco načíst. Teď odjíždím k horám a netuším jak se signálem.
Tady má snad každý několik krásných gramofonů. Kde je kupujete?
Stejně mi není úplně jasné jak ty el.motor fungují. Musím si o tom něco načíst. Teď odjíždím k horám a netuším jak se signálem.
Tady má snad každý několik krásných gramofonů. Kde je kupujete?