Prve strasti a slasti gramofonistu

Prostor pro milovníky poslechu LP
kite19
Kontaktovat uživatele:

Re: Prve strasti a slasti gramofonistu

Příspěvek od kite19 »

barri96 píše:Dik za odpovede a tipy. No bol so fakt prekvapeny tymi U2, tak ak to kite19 vyskusas,tak daj vediet ci len ja nemam derave usi :)
To Abbey Road som nakoniec zatlacil na spravne miesto,akurat naspat to bol troska problem,ale podarilo sa,tak vyskusam to par krat este a snad povoli. A zvukovo to bolo pre moje nevycvalane usi celkom prijemne.
Ahoj, tak som to U2 počúval až dnes, zvukovo je to celkom OK, CD verzia je aj napriek nižšiemu DR lepšia. Predpokladám, že na LP robia trochu problém pridané zvuky, ktoré sú na CD ľahko počuteľné a oveľa lepšie zaraditeľné k niečomu, u LP ti to môže v niektorých skladbách evokovať syčanie a podobne, čo môže vyvolávať dojem zvýraznených sykaviek a podobne.
Podľa môjho názoru je tá LP, nadpriemer z toho čo zo súčasnej produkcie LP mám.
V inej téme som raz popisoval problém so starou LP, mal som pocit, že skresľuje a je nekvalitná, po pedantnom prenastavení prenosky, patrí medzi najkvalitnejšie LP v mojom vlastníctve.
Poriadne prekontroluj nastavenie prenosky, s týmto sa treba pohrať, malá odchýlka je na pomery drážky LP obrovská.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já mám jiné zkušenosti. Nové U2 jsem dostal od manželky pod stromeček. Snažil jsem se ho přehrát, ale nevydržel jsem déle, než do poloviny druhé strany. Zvuk je katastrofální. *headbang* *thumbs down*

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Tak ja to dám v pohode aj dnes a celé *2thumbsup*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Přes víkend mu dám ještě jednu šanci. :lol: Možná, že je to i tím, že U2 už nejsou zdaleka tím, co bývali a jejich hudba mě moc nepobavila.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

*offtopic*
:D Daj im šancu aj keď to nie je YES.
Pre mňa je to v súčasnej dobe nahých skoroSpeváčok a buď falzetujúcich polobuzerantov alebo nadávajúcich drsňákov, pohladenie na duši.
Jednoducho srdcovka, vyrástol som na tom a niekedy chytám amok, keď nejaký kritický pisálek hodnotí ich album, že to nie je nič prelomové a nepriniesli nič nové a bla, bla, bla. Napíše to debílek, ktorého kritiku by si nikto neprečítal pokiaľ by to nepísal o U2. Prelomov a nastavenia trendov od tejto kapely bolo dosť a v rámci dlhoročnej tvorby(toto nie je pesničkárenie o dvoch hitoch), by si určitú mieru úcty zaslúžili. - toto patrí tým kritikom, nie tebe Fox :lol:
V tom písaní bludov na nete, je táto doba strašná, ktokoľvek napíše čokoľvek a keďže je to publikované tak sa to akceptuje.
Škoda, že na LP nevyšla aj B strana tohto albumu - v tomto som kritický aj ja, jednoducho B stranu akceptujem ako A stranu :D
Dnes si to kriticky vypočujem ešte raz a ak by náhodov .... Fox, ak je ten zvuk naozaj zlý, tak to sem nepíš - budem vyzerať ako tetřev :D
k téme:
Akej farby je čistý vinyl?
Minule mi v mojej obľúbenej predajni ponúkal môj obľúbený predavač, LP od Lenny-ho Kravitz-a, US pôvodné vydanie, neviem presne ktorý album, ale robil s tým naťahovačky aký je to skvost, s tým že je na priesvitnej LP a ja som kôli tomu materiálu odmietol s odôvodnením, že to nebude hrať dobre :D On mi tvrdil, že čistý vinyl je priehľadný. Mal pravdu? alebo len tak tresol volovinu?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Poslední dobou tak trochu ujíždím na Stevenu Wilsonovi. Jeho hudba mě baví a vyvolává ve mě velké emoce. Jeho nahrávky na CD, DVD-AUDIO a na LP jsou vždy excelentní. Holt si to umí pohlídat. :D

Odpovědět