Ahoj,
tak po zvazeni vsetkych financnych a nefinancnych moznosti uz mam doma zapojeny ProJect USB Phono II,ktory ide cez Yamaha RX-V375 (uz sa pomalicky pozeram po stereo adeptovi na vymenu) a Jamo C607 (tu vymenu zatial do blizkej buducnosti asi neplanujem).
Kedze tam uz prenoska bola nainstalovana, tak som tam uz nenastavoval tie veci v navode od Rowinga (VTA,azimut ani offset). Je to chyba alebo nie?

Pritlacnu silu na hrot a antiskating som samozrejme nastavil podla navodu.
Dalsia vec co ma prekvapila bola dodana filcova podlozka,ktora mi pride ako lapac vsetkeho svinstva a zanechava stopy na platni v podobe ciernych vlaken. Takze tam planujem vymenu za korkoveho kamosa.
No az som sa dostal k posluchu

Co ma prekvapilo,tak antikvariatni Bay City Rollers a Beatles hrali podstatne lepsie ako novo kupene U2 (Songs of Innocence),kde boli sykavky dost vyrazne,a slova kde je pismeno F este horsie. Az to islo do skreslenia. Je to kvalitou platne alebo sa to vymene zosilovaca vyrazne zmeni? Alebo aj aj? Platna aj viac "plava" na tanieri (vlni sa pri prehravani) oproti tym starsim. A co ma este viac prekvapilo, ked som chcel dat tiez novo zakupeny Abbey Road z Bontonlandu, tak som ho kvoli malemu stredovemu otvoru ani nenasadil. Cital som tu o vrtakoch na ocel,tak sa chcem spytat ake prostriedky na tento problem pouzivate,lebo sa celkom bojim pustat sa do upravy platne na vlastnu past.
Tak to je zatial asi vsetko,ale pravdepodobne tu nieco urcite pribudne,kedze mam za sebou len druhy den s gramofonom
Dakujem.