Reel to reel decky-nostalgie?

Prostor pro milovníky poslechu LP
Acon
Kontaktovat uživatele:

Re: Reel to reel decky-nostalgie?

Příspěvek od Acon »

Mark Levinson píše:
Peer píše:Mám obavy, že kazeťák nikdy nedosáhne kvalit dobrého kotoučáku...
Vem si třeba jen rychlost posuvu pásku...
Peere tady si dovolím oponovat.
Ve své vrcholné době byly kazeťáky (Cassette Decky), které mohly směle konkurovat kotoučákům alespoň v komerční sféře. Ba je dokonce i předčily. Samozřejmě to není Luxman, který tady vyobrazil Vintage. Špičkové stroje dosahovaly s pásky typu IV (metal) a s dolby S nebo dbx vynikajících výsledků.
Zkusím nějaké vzorky.
Technics RS-B965

Obrázek
Tento mám doma, tiež Teslu B101 a B116 a na tie tesly sa nechytá ani omylom. Podotýkam, že ten Techcnics mám od 90" roku kedy sa na kazetách a kotúčoch ešte celkom frčalo.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Tak už je ReVox PR99 MKIII doma, v hodně dobrém stavu. Zdá se, že opravdu nahrávka z CD pořízená na pás hraje lépe ...

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Tak jsem dnes šel na procházku se psem a co nevidím? Za plotem otevřená popelnice u ní stojí kámoška a vedle ni na zemi stojí deck sony.Ptal jsem se jí co dělá a ona že dělá pořádek a vyhazuje do popelnice kazety a potom že tam vhodí ten krám co ji leží u nohou. Zeptal jsem se jí "on už nehraje?" Ona odpověděla že hraje ,ale kazety už prý neposlouchá a že se na ten krám jenom práší. *headbang* Stačil můj vyčítavý pohled a měl jsem ho. Až jsem se na něho podíval ,tak jsem zjistil že je to 3 hlaváč sony tc-k 615s. Mám doma 4 kazeťáky ,ale jsou to jen 2 hlaváče. Doma jsem ho vyzkoušel a šlape jak hodinky.
Prostě když se nelíbí tak šup s ním na smetiště. :oops: Vyloženě jsem zachránil kluka před popelnicovým zlem. *2thumbsup*
http://www.blackswampaudio.com/Inventor ... pk_inv=863

Odpovědět