čím bylo tedy zkreslení způsobeno? Jaké přenastavení mělo vliv?aki píše:sostakovic: po přenastavení už je to jen u některých LP. musím to vypozorovat
Rega P3 a jak z ní dostat více
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rega P3 a jak z ní dostat více
přenastavení z originál nastavení rega 3 point mounting (přenoska i raménko mají 3 ďoury) na bearwalda.
- enregistree
- Kontaktovat uživatele:
Aki, ten nahranej test pomuze, ale nejjednodussi je vyzkouset jine phono s tvoji prenoskou a jinou prenosku s tvym phonem. Nemuzou byt vodice zapojene do prenosky opacne - prohozene?
Levne MC: 200 EUR and up (LOMC). Levne MM: 500 Kc. (smile)petrL píše:Nedostatek výšek, mdlý zvuk - to všechno může být nevhodnou zátěží MM přenosky. Pokud se tím nemůžeš zabývat (nelze nastavit na phono zesilovači), tak je pravda, že MC přenoska by ti udělala lepší službu. Ty nejsou tak háklivé. A entry level modely jsou cenově srovnatelné i s lacinými MM.
jak funguje ten Speed Box SE II s Regou ?
Rega používá motory Premotec na 120V a má před nimi rezistor (myslím 12k) a připojuje je tak na 230V
Rega používá motory Premotec na 120V a má před nimi rezistor (myslím 12k) a připojuje je tak na 230V
aki
předpokládám, že LP i CD jsou udělané z totožného masteru bez dalších úprav - jinak by to srovnání bylo naprosto nesmyslné.
ale i tak mi to hlava nebere...
předpokládám, že LP i CD jsou udělané z totožného masteru bez dalších úprav - jinak by to srovnání bylo naprosto nesmyslné.
ale i tak mi to hlava nebere...
Renown: funguje na 100%, perfekt. To o tom rezistoru jsem nevědět, zajímavé 
enregistree: všechno tohle hodlám vyzkoušet, zatím jsem porovnával jen s Actidampem. Vodiče jsou OK, přesně dle manuálu k přenosce. Ale na chvíli jsem teda znejistěl
)
enregistree: všechno tohle hodlám vyzkoušet, zatím jsem porovnával jen s Actidampem. Vodiče jsou OK, přesně dle manuálu k přenosce. Ale na chvíli jsem teda znejistěl
- enregistree
- Kontaktovat uživatele:
Kup jinou prenosku. Muj Rega gramofon si rozumi s Grado Prestige,
prestoze kombinace nestinene prenosky a Rega gramofonu nekomu dela problem (motor hum).
Predpokladam, ze nemas privedene napajeni 230VAC do gramce, ale nejakych 12-24VAC ze Speedboxu? (Speedbox neznam.)
S LOMC prenoskami bych pockal, zacal bych poradnym MM phono predzesilovacem.
prestoze kombinace nestinene prenosky a Rega gramofonu nekomu dela problem (motor hum).
Predpokladam, ze nemas privedene napajeni 230VAC do gramce, ale nejakych 12-24VAC ze Speedboxu? (Speedbox neznam.)
S LOMC prenoskami bych pockal, zacal bych poradnym MM phono predzesilovacem.
No jo. myslel jsem něco jako Ortofon MC-1. To je cenově srovnatelné ne s nejlacinějšími MM, ale s MM o stupeň výš. A samozřejmě je to high-output.enregistree píše:Levne MC: 200 EUR and up (LOMC). Levne MM: 500 Kc. (smile)petrL píše:Nedostatek výšek, mdlý zvuk - to všechno může být nevhodnou zátěží MM přenosky. Pokud se tím nemůžeš zabývat (nelze nastavit na phono zesilovači), tak je pravda, že MC přenoska by ti udělala lepší službu. Ty nejsou tak háklivé. A entry level modely jsou cenově srovnatelné i s lacinými MM.
- enregistree
- Kontaktovat uživatele:
Vyfotil jsem ti nastaveni rega arm dle baerwald, vyoseni prenosky dovnitr oproti rega nastaveni je OK, snad je to z fotek trochu videt:
http://www.edisk.cz/stahni/92911/rb900. ... .58KB.html
http://www.edisk.cz/stahni/92911/rb900. ... .58KB.html