Kmitanim reproduktoru a zkreslenim signalu gramofonu. Koupil jsem si fest stojaci rack na audio a zacaly se projevovat problemy se zkreslenim a kmitanim basovych reproduktoru pri vysoke hlasitosti a nebo pri dobehu gramofonove desky.
Pricinou jsou zrejme rezonance gramofonoveho ramenka, prenosky a racku.
Kdyz gramofon oddelam z racku a dam jej mimo napr. na molitanovou zidlicku vse je ok.
Je zrejme nekolik variant reseni:
1. koupit/nechat vyrobit nastenny rack na gramofon
2. koupit rack pod gramofon napr. project ground it carbon a nechat jej na puvodnim racku
3. koupit na gramofon magneticke nozicky
4. subsonicky filtr - nevyresi zkresleni
a nebo kombinace vseho vyse uvedeneho
Co bud urcite bude fungovat?
mdlumidee
rezonance gramofonu
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: rezonance gramofonu
Na potlačení vibrací jsou nejlepší sendvičové konstrukce, kde se střídají tuhé těžké materiály s pružnými. Výborné vlastnosti má tahle konstrukce : http://diyaudioprojects.com/Forum/viewt ... =12&t=1261 . Záleží i na tom jestli je gramofon na kovových hrotech nebo na nějakém pružném materiálu. Hroty podle dosavadních zkušeností jsou víc designová záležitost a na potlačení vibrací podstatně lépe funguje třeba gumová nožička. Sám uvádíš, že na molitanové podložce na židli se nic zlého neděje. Zkus třeba umístit pod gramofon nějakou desku(MDF, lamino) podlepenou molitanem a myslím si, že i tohle levné řešení ty problémy odstraní.
Zdravim,
uvedu jen, jak jsem vse vyresil k me spokojenosti.
Nozicky jsem "upgradoval" na hrotove. Nepomohlo to. Ale zase to dobre vypada
Pod geamofon jsem koupil Project Ground it 3 na magnetickych nozickach - a pomohlo to a dobre to vypada
Zkresleni je pryc. Uplne.
Subsonicke rezonance take zmizeli, ale vyborne a konecne je odfiltroval phono predzesilovac Clearaudio Balance plus. Hraje o dost lepe nez Basic plus, ale mam ho jen zapujceny.
Tak jen pro zacinajici hifisty jako jsem ja, aby nemuseli moc patrat.
S pozdravem,
Mira
uvedu jen, jak jsem vse vyresil k me spokojenosti.
Nozicky jsem "upgradoval" na hrotove. Nepomohlo to. Ale zase to dobre vypada
Pod geamofon jsem koupil Project Ground it 3 na magnetickych nozickach - a pomohlo to a dobre to vypada
Zkresleni je pryc. Uplne.
Subsonicke rezonance take zmizeli, ale vyborne a konecne je odfiltroval phono predzesilovac Clearaudio Balance plus. Hraje o dost lepe nez Basic plus, ale mam ho jen zapujceny.
Tak jen pro zacinajici hifisty jako jsem ja, aby nemuseli moc patrat.
S pozdravem,
Mira
Gramofon patří na zeď, slušná police a je klid navždy. Já mám radši na zdi i RPM 10.1, který má okolo 30kg...