Fox má pravdu, ak sa aj použije to isté, nepôjde o porušenie autorských práv, nakoľko takáto LP funguje v inom režime. Nie je to nezákonný copyright v zmysle ako o ňom hovorí autorské právo.
Neviem správne napísať to čo obsahuje tá platňa, ale povedzme že ide o súhrn elektro-fyzikálnych javov zaznamenaných na LP platni a návod na použitie k tej platni len popisuje ,čo dosiahneme prehraním LP, resp. popisuje ako správne tú LP prehrať.
Ak som to napísal nejako zle, nech ma niekto opraví, ale za tým, že nejde o porušenie autorského práva si stojím.
Šum na platni, resp. frekvencia, nie je výsledkom duševnej činnosti a ako taký nemôže byť chránený. Ak by sa celá platňa, len okopírovala z pôvodnej matrice a preložil by sa návod k nej bol by to copyright (ťažko dokázateľný)
Ak sa čokoľvek pozmení, iná úroveň šumu a čokoľvek iné, už tým že sa vytvára nový záznam nepôjde o porušenie autorských práv.
Ak vydám fyziku pre. 3 ročník stredných škôl na CD, neznamená to, že už nikto iný túto fyziku na CD vydať nemôže.
Dúfam že nie som úplne
Veľmi si prajem aby sa vám to podarilo, škoda, že ľudia znalý veci zatiaľ neprispeli a možno len neboli zatiaľ na fóre. Túto tému je potrebné držať na prvom mieste aktívnych tém a dúfam, že už čoskoro prispeje nejaký odborník a urobí to čo treba.
Držím palce!