skúsenosť s preampom Phono Box S
-
PedroMarantz
- Kontaktovat uživatele:
skúsenosť s preampom Phono Box S
Ahojte, kúpil som si gramec Pro Ject Debut Carbon Esprit a k nemu phono Box S. Rok som riešil problémy s klasickým brumom (nech hodí kameňom, kto nie), vyskúšal som všetko, okrem výmeny zdroja predmetného preampu, má 18 V DC a 500 mA. Je to nejaký pulzný maslostroj, ktorý sa možno hodí na napájenie nabíjačky bateriek, ale v oblasti HiFi mohli páni z Pro Ject-u použiť asi niečo lepšie. Po výmene pulzného originál zázraku za šuntový transformátorový univerzálny napájač (taktiež PRC) došlo k poklesu brumu o 80% - skoro na vyhovujúcu úroveň.
Takže ďalší postup v čistení zvuku je výroba napájača 18 V DC 50 mA.
Máte niekto takéto neblahé skúsenosti s týmto - inak ospevovaným preampom, alebo len môj napájací adaptér je ubrumený?
Takže ďalší postup v čistení zvuku je výroba napájača 18 V DC 50 mA.
Máte niekto takéto neblahé skúsenosti s týmto - inak ospevovaným preampom, alebo len môj napájací adaptér je ubrumený?
Re: skúsenosť s preampom Phono Box S
Kupil som ten preamp kamaratovi vo Svedsku a musim povedať, že na jeho pomery tj. Gramofon, prenoska a cely reťazec bol posun neskutočný, brum som nezachytil žiaden.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Chybu by som videl niekde inde ako v samotnom adapteri. Mas/nemas uzemneny koncovy zosilnovac? Ake kvalitne uzemnenie je tam? Atd. Spinany adapter by s 50Hz nemal mat nic spolocne. Mozno tak na frekvencii na ktorej pracuje (stovky kHz).
Spínaný zdroj už z principu své funkce nemůže generovat rušení na 50Hz. Problém máš někde jinde.
Já ho mám ve spojení s Denonem a Technicsem a žádný brum neslyším. (systém je jen běžně odrušen, bez speciálních udělátek a vymožeností). V trafu chyba určitě není.
pedro
těch zdrojů mám v různcýh sestavách snad 15. a ždáný brum nikde nemám.
též bych hledal příčinu úplně jinde.
těch zdrojů mám v různcýh sestavách snad 15. a ždáný brum nikde nemám.
též bych hledal příčinu úplně jinde.
-
PedroMarantz
- Kontaktovat uživatele:
No tiež som nechcel veriť, že brum robí originál zdroj k preampu, ale s tým čínskym trafom brum prestal/znížil sa úžasne.
Predtým som skúsil všetko, prehadzovanie do iných zásuviek, prizemňovanie gramofónu, odpájanie zemnenia, posledná vec bola výmena zdroja - pomohlo to dosť - takže neviem kde je pravda.
Zapojenie je nasledovné: gramofón je spojený originál cinch káblom (priloženým v balení gramca) s preampom zároveň uzemnený na originál svorku preampu a odtiaľ idú cinche do monitorov tannoy reveal 501a. Monitory uzemňovaciu svorku nemajú - možno by mohol byť problém v tom?
Predtým som skúsil všetko, prehadzovanie do iných zásuviek, prizemňovanie gramofónu, odpájanie zemnenia, posledná vec bola výmena zdroja - pomohlo to dosť - takže neviem kde je pravda.
Zapojenie je nasledovné: gramofón je spojený originál cinch káblom (priloženým v balení gramca) s preampom zároveň uzemnený na originál svorku preampu a odtiaľ idú cinche do monitorov tannoy reveal 501a. Monitory uzemňovaciu svorku nemajú - možno by mohol byť problém v tom?
-
PedroMarantz
- Kontaktovat uživatele:
A ešte ma napadlo, monitory v rom budú nevinne, keď som ich odpojil a preamp som cinch káblom prepojil so slúchadlovým zosíkom HEADAMP od BV AUDIO tak ten brum bol najzreteľnejší (slúchadlá napr. Grado SR 125).
A teraz po výmene zdroja za trafák ide aj do slúchadiel menej brumu, počuť ho naozaj len pri veľkom vybudení.
A teraz po výmene zdroja za trafák ide aj do slúchadiel menej brumu, počuť ho naozaj len pri veľkom vybudení.
Sorry za offtopic, ale nedá mi to. Ako si spokojný so sympatickou kombináciou BvHeadamp a SR 125?
-
PedroMarantz
- Kontaktovat uživatele:
SR 125 mám rád a predtým som ich počúval cez Marantz pm-66se, po kúpe BV HEADAMPu sa zvuk určite posunul k lepšiemu. Mne sa tá kombinácia páči, určite sú aj lepšie stroje - nemám to však veľmi s čím porovnať, mám ešte staré KOSSy R/90. Takže zhrnuté - za tie peniaze spokojnosť.
Keď mne sa tie Grado páčia všetky a SR 125 som kedysi veľmi chcel pre ich ''kontroverznu'' reputáciu. Mal som 60 a tie má doviedli k ďalším Gradam. BV headamp je výborná krabicka a tiez ju používam, ako nevýhodu vidím to, že s Gradami sa volume dostane tak na jednu tridsatinu chodu. Druhá nevýhoda sa týka sluchadiel, pretože majú tu vlastnost, že podnecujú zvedavosť aké by to bolo ďalej. Také RS1...
-
PedroMarantz
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj nstar, no to si ma vyplašil, ja si neuvedomujem kde mám potenciometer, musel som si to okamžite odskúšať, no pohybujem sa väčšinou max. v prvej tretine (a ešte nie som celkom hluchý)- máš pravdu. Do polovice sa veľmi nedá ísť, to už je o uši.
No o RS 1 sa mi tiež niekoľko nocí snívalo, mňa ešte trápia AKG K 701, všetci ich ospevujú...chcel by som ich počuť....
Teraz sú v akcii za 180 €
No o RS 1 sa mi tiež niekoľko nocí snívalo, mňa ešte trápia AKG K 701, všetci ich ospevujú...chcel by som ich počuť....
Teraz sú v akcii za 180 €
-
PedroMarantz
- Kontaktovat uživatele:
A keď už sme offtopic, takúto postieľku som Gradám zabezpečil....
http://www.ulozisko.sk/717165/IMG_0855_(1).jpg
http://www.ulozisko.sk/717166/IMG_0853_(1).jpg
http://www.ulozisko.sk/717165/IMG_0855_(1).jpg
http://www.ulozisko.sk/717166/IMG_0853_(1).jpg
-
PedroMarantz
- Kontaktovat uživatele:
Tak chlapci môj PB je zakliaty (aj so mnou asi) - vypadáva mi pravý kanál - kedy sa mu chce. Začalo to v letných horúčavách, bol aj v záručnej oprave
, robí to znovu. Záhadne počas hrania prestane hrať pravý kanál a obnoviť ho je možné vytiahnutím a opatovným zasunutím cinch konektora alebo odpojením a pripojením zemniacej svorky cinch kábla. Je jedno na ktorom konci - čiže nie je to zaoxidovaný kontakt...

Není ten problém v to tvém adaptéru 18V/50mA ?
50mA je trochu málo, řekl bych ....
50mA je trochu málo, řekl bych ....