Statická elektřina po přehrátí desky
Re: Statická elektřina po přehrátí desky
Napadla mě taková možná hloupost, ale fungovat by to mohlo. Prodávají se fény na vlasy s funkcí ionizátoru, který má zbavit vlasy elektrostatického náboje. pokud bych použil tuto funkci spolu se studeným vzduchem, mohl bych odfoukat případný prach a zároveň desku zbavit elektrostatického náboje...vyzkouším to.
Studený vzduch snad...teplý raději ne, vinyl je termoplast a zbortí se raz-dva, stačí nechat v hicu na zadním okně auta a je to. Máš ten gramec propojený zemnícím kablíkem na kostru (GND) zesíku ? Anti-static carbon fibre brush je rovněž nápomocen, mám zn. Lenco.
Československý rádoby kutil neustále vymýšlí pí....ny. Než aby obětoval menší obnos na dávno vymyšlené, raději neustále něco zkouší.
Nedovedu si představit, jak bych při každém hraní desky u gramofonu onanoval s fénem.
Připadal bych si jako blbec. Byl bych asi celé rodině pro srandu. 
Tím jsem se nechtěl nikoho dotknout. Ale když čtu na fórech takové nesmysly jako například polívání desek lepidlem, točí se mi z toho hlava.

Nedovedu si představit, jak bych při každém hraní desky u gramofonu onanoval s fénem.

Tím jsem se nechtěl nikoho dotknout. Ale když čtu na fórech takové nesmysly jako například polívání desek lepidlem, točí se mi z toho hlava.
Foxi...Edison takhle myslel...myslel až vymyslel...žárovku.
Nebo fonograf, chcete-li. Pro někoho je legrační představa pračka desek (LP teda) či aplikace...slipmatu. Jednou jsem navrhl čistit hrot přenosky ultrazvukem na oční optiku, vyzkoušeno a funguje. Neopisovat prosím,
nápad a patent je můj. 

No, s tím fénem to bude podobně legrační jako se standardně prodávanou antistatickou pistolkou Milty Zerostat a výsledek obdobný.
Vážně?Essedum píše:No, s tím fénem to bude podobně legrační jako se standardně prodávanou antistatickou pistolkou Milty Zerostat a výsledek obdobný.

Domnívám se, že elektrostatika funguje na stejném principu u gramodesek, u vlasů atd. a tudíž cokoliv s funkcí, která toto eliminuje, lze použít. Ať mě kopne koza, jestli se pletu.
Můžeš mít pravdu. Dovedeš si ale představit, že po každém převracení desky budeš hučet fénem ?