Statická elektřina po přehrátí desky

Prostor pro milovníky poslechu LP
Essedum
Kontaktovat uživatele:

Re: Statická elektřina po přehrátí desky

Příspěvek od Essedum »

Napadla mě taková možná hloupost, ale fungovat by to mohlo. Prodávají se fény na vlasy s funkcí ionizátoru, který má zbavit vlasy elektrostatického náboje. pokud bych použil tuto funkci spolu se studeným vzduchem, mohl bych odfoukat případný prach a zároveň desku zbavit elektrostatického náboje...vyzkouším to.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Studený vzduch snad...teplý raději ne, vinyl je termoplast a zbortí se raz-dva, stačí nechat v hicu na zadním okně auta a je to. Máš ten gramec propojený zemnícím kablíkem na kostru (GND) zesíku ? Anti-static carbon fibre brush je rovněž nápomocen, mám zn. Lenco.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Československý rádoby kutil neustále vymýšlí pí....ny. Než aby obětoval menší obnos na dávno vymyšlené, raději neustále něco zkouší. *headbang*
Nedovedu si představit, jak bych při každém hraní desky u gramofonu onanoval s fénem. :lol: Připadal bych si jako blbec. Byl bych asi celé rodině pro srandu. :?
Tím jsem se nechtěl nikoho dotknout. Ale když čtu na fórech takové nesmysly jako například polívání desek lepidlem, točí se mi z toho hlava.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Foxi...Edison takhle myslel...myslel až vymyslel...žárovku. :idea: Nebo fonograf, chcete-li. Pro někoho je legrační představa pračka desek (LP teda) či aplikace...slipmatu. Jednou jsem navrhl čistit hrot přenosky ultrazvukem na oční optiku, vyzkoušeno a funguje. Neopisovat prosím, *taktone* nápad a patent je můj. :lol:

Essedum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Essedum »

No, s tím fénem to bude podobně legrační jako se standardně prodávanou antistatickou pistolkou Milty Zerostat a výsledek obdobný.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Essedum píše:No, s tím fénem to bude podobně legrační jako se standardně prodávanou antistatickou pistolkou Milty Zerostat a výsledek obdobný.
Vážně? *sunglases*

Essedum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Essedum »

Domnívám se, že elektrostatika funguje na stejném principu u gramodesek, u vlasů atd. a tudíž cokoliv s funkcí, která toto eliminuje, lze použít. Ať mě kopne koza, jestli se pletu.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Můžeš mít pravdu. Dovedeš si ale představit, že po každém převracení desky budeš hučet fénem ?

Odpovědět