Testovací deska HiFi názory

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Testovací deska HiFi názory

Příspěvek od šeďour »

Než jsem se podíval na tvar signálu na obrazovce osciloskopu, taky jsem věřil svejm uším.Tím nechci říct, že jsem to dokázal nastavit tak, že to bylo na poslech dobrý.
Právě naopak.Dobrý to nebylo, slyšel jsem problém, ale nedokázal jsem ho definovat.
Osciloskop mi ho usnadnil najít.

Ale na obhajobu použití osciloskopu musím napsat, že je to měřicí přístroj, jenž vlastním a používám běžně k měření.Nekupoval jsem ho speciálně kvůli nastavování gramofonu.
kabelguru.cz

karfik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karfik »

Síly na hrot působí i třením hrotu o stěny drážky, tedy když to dám na hladký povrch, toto tření tam nemám a o část sil přijdu a nastavení bude jen přibližné. To už bych spíše využil nastavení dle výrobce gramofonu.
Co uchometricky na mono nahrávce? A asi ideálně testovací desku s mono tónem a škopkem porovnávat úroveň L/P.

lebi43x
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lebi43x »

Shlednul jsem tohle video na Youtube: V case 2:27 ta pekna slecna rika, ze 12" raminka s prenoskou nastavenou na pritlak 2 g (a vice? je ji hure rozumnet) nevyzaduji nastaveni antiskatingu.
Myslim, ze u P1101 bych si tedy mel vystacit s nastavenim dle manualu a kdyz se nekde objevi nejaka mono deska (myslim, ze kamarad jednu ma), zkusim poslechnout a uvidi se, jestli to budu nejak resit dal. Tim bych usetril 900 za testovaci desku a koupil treba 2 alba AC/DC *hura*.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Jasná volba. Poslouchat bzučení testovací desky nebo roztáčet album AC/DC? Myslím, že nastavení dle manualu je správné. Lišit se může s tvarem hrotu a svislou silou. Ladit takové nuance na P1101 je asi úrovňově nevyvážené. Začal jsem to řešit, protože jsem neměl origoš závažíčko. Udělal jsem si vlastní, cívku z měděného drátu (samozřejmě bezkyslíkatá audio měď, jinak by to hrálo na prd).

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Radši toto vlákno oživím dřív, než budou Vánoce, štěstí přeje připraveným. *headbang*

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Obrázek
Trochu nostalgie. *headbang*

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Jj, vzpomínám😭

Odpovědět