tipy na highend phono preampy

Prostor pro milovníky poslechu LP
mac
Kontaktovat uživatele:

Re: tipy na highend phono preampy

Příspěvek od mac »

Zatím nej co jsem kdy měl je můj poslední Manley Chinook, který je jen o malinko lepší než můj předchozí Octave Phono modul (verze 1999). Otázku phono mám, myslím, vyřešenou pro valnou většinu MM i MC.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Mám cd s hodně phono zvukem. Vintage Pincka Legato Link a dokonale gramofonovou mechaniku. Ale včera sem do šuplíku položil CD s smoohtjazzovou nahrávkou LP přes MM-ku Stanton (HiFi) a hned sem poznal kde tesař nechal díru. :)
Nejvyšší výšky hladké jak se na analog sluší, hezké zkreslení a vyšší šum. Je to návykové.

Stále si myslím, že MC LO přenosky jsou drahá disciplína a na poslech Rocku a všech jeho tvrdších odnoží je lepší MM co nejvyšší možné kvality.
Ona vintage MM Acutex 415STR s detailním hrotem Shibata spolu se špičkovým phonem raději tranzistorového typu kvůli co nejlepší dynamice přenese lépe "rytmus" v takové přirozené kvalitě podobné pošlechu "naživo".
Můj tip pro výhradně rockové fandy dle zkušeností mých i dalších kamarádů vinylu Zbyňka, Dalibora je MMka s boronovou chvějkou a co nejlepším hrotem.
Napadá mne ClearAudio a Nagaoka.

Klasická a jazzová muzika vynikne na MC LO přenoskách, neboť to vysoké rozlišení a dynamika vynikne na velejemných plochách romantické klasické hudby a profouknutý saxík zasáhne ucho s větší věrností.
Naproti tomu si MC LO zaznamená kvalitu nahrávky, výlisku, opotřebení LP, sladění přenosky s ramínkem a jeho kvalitu, pohon a tlumení vinylu na talíři, kvalitu a materiál kabelů od přenosky do phona a asi nejvíc mne překvapil vliv racku a jeho vibrací na "klid" v reprodukci. Až drsné upevnění masivní police na stěnu přineslo očekávaný klid a kvalitu "hry".

brezo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brezo »

Ron:
CANOR TP306VR+ - presla od tohto testu niekolkymi podstatnymi zmenami,ale uz povodne testovana bola asi dobra :) pretoze si ju potom Mark aj kupil po vymene elektroniek za 6SL7 Tungsol.

Povodne sa osadzali v TP306VR+ 6SL7 Sovtek co su velmi dobre elektronky , ale maju problem z mikrofonicnostou . Aj ked sme ich vyberali na mikrofonickost a po oziveni boli ok , po preprave bolo uz vsekto inac .Po zavedeni do vyroby Tungsol 6SL7 sme zacali pouzivat tie a problem sa odstranil . Navyse sme doplnili na uchytenie DPS antivibracne gumove stlpiky .
Dalsie vylepsenia su pouzitie kvalitnejsich Lundahl traf , pouzitie CMT technologie a podstatne rozsirenie moznosti navolenia roznych impedancii pre MC prenosky od 5 Ohm do 2400 Ohm . Vsekty moznosti su vidiet na obrazku tu http://www.canor-audio.com/wp-content/u ... +_back.jpg

Najnovsia recenzia TP306VR+ v anglickom casopise HI-FI NEWS z augusta

http://www.canor-audio.com/?p=1511&lang=SK

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

TP306VR+ mozem jednoznacne doporucit, krasny zvuk, a hlavne spominana moznost dvoch vstupov pre MC/MM prenosku... neocenitelne pre majitelov 2 gramofonov :mrgreen:

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

TP306 VR+ = 2890eur. Trafa jsou bezvadně přizpůsobená, nevím zda má smysl to tahat Ortofonem T20. Nebo by mělo smysl koupit verzi bez TP+?

Hraje to moc hezky dokonce i dynamika je vyšší než u hybridního Audio Research Phono 5.
Jako "konečné" phono jistě ano.

Kdyby to mělo být univerzální a do 1000 Euro, hlasuji pro Pro-Ject Audio System Phono box RS.
Není špatný, naopak je za svou cenu velmi povedený.

Na to jak hraje RCM Senzor není drahý. I tohle phono je možno mít jako konečné.
Slyšel sem ho na pekelně kvalitní sestavě v dotažené akustice a umí vytáhnout z drážek moc.
A nepotřebuje flašky v bez změření neznámé periodě. :twisted: Výměnu flašek máme rádi. Tuhle sme s kamarádem nechali 3000 za EL34 do integráče.

Kdybys používal symetrický vstup do zesilovače, mohl by se líbit PJ PB RS.
Vím oč je příjemnější symetrický výstup z poctivě udělaného CD.
Myslím, že Rado je v analogu až po uši. Investice se mu vrátí.

ron

Příspěvek od ron »

brezo, dík za info. To že si Mark Wheeler testovanú 3O6tku nakoniec kúpil som už niekde postrehol.. V teste ale niekoľkokrát uvádza, že to boli práve Tung-Sol ktoré mali problém s mikrofoničnosťou. Sú vo finálnej verzii použité dampery ktoré toľko spomína? (teda spomína ich na toľkých miestach že to chvíľami pripomína skôr P-R na Pearls Valve Dampers..)
Každopádne pekné phono no pre mňa pridrahé a neadekvátne zvyšku zostavy.

Monk Audio Le Petit? Pekný strohý dizajn, tri vstupy ale paradoxne žiadne možnosti nastavenia (keď nepočítam prepínač mm/mc).

Obrázek

Zato ich tranzistorová verzia Monk Audio Phono má nastavení habadej :) (s cenou atakujúcou hranicu 2000 eur, Le Petit stojí cca polovicu)

Obrázek

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Dám také tip sice cenou to není highend, CEC PH53 : http://www.joynetmall.com/shop/product_ ... 850d4896eb.

Mám ho ve spojení s Ortofon MC 30 SUPER II zvuk excelentní, před měsícem prošel upgrade vyměněny všechny kondíky, přesné odpory a posun jak hrom.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Tady jsou dobrý reference na relativně laciný čínský phono Jasmine:
http://www.high-endaudio.com/RC-PhonoStages.html

http://184.168.208.58/View-Article.asp?hArticle=308

miles
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miles »

Pokud opravdu hledáš kvalitní highend phono preamp zkus zvářit tuto jedinečnou nabídku!!!!!
http://www.audio-markt.de/_markt/
nezkopíroval se celý odkaz který jsem chtěl vložit, takže jedná se o phono Aeesthetix Rhea za cenu 2000 eur což považuji za dost zajímavou nabídku daného předzesilovače
odkaz na stránky xýrobce http://www.aesthetix.net/saturn.php?product=rhea

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

eLko má jejich předzesilovač.
Velmi kvalitní vzdušný zvuk milesi.
Kdyby to uměl i phono preamp, tak jo. *thumbs up*

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

eficak píše:eLko má jejich předzesilovač.
Už vyše roka ho nemá. Predal ho.

Leny635
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leny635 »

Není žádný dodavatel rozumného DIY předzesilovače v našich končinách ? Spousta lidí u nás má šikovné ruce a dělají daleko složitější věci.

Odpovědět