tipy na highend phono preampy

Prostor pro milovníky poslechu LP
kralikovo
Kontaktovat uživatele:

Re: tipy na highend phono preampy

Příspěvek od kralikovo »

Leny635 píše:Není žádný dodavatel rozumného DIY předzesilovače v našich končinách ? Spousta lidí u nás má šikovné ruce a dělají daleko složitější věci.
Zkus TABa, myslím, že má něco za lubem ohledně DIY zesilovačů.. :-)
http://www.hifinazory.cz/forum/memberli ... ile&u=9245

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

PROC zase ihned to rezolutni - NE! :?:

Aniz bych chtel komukoiliv ze zde pritomnych "slapnout na kravatu" - proc zase od sameho zacatku diskuze takova negace?

Nechci se absolutne nikoho zastavat, ale - ty uz jsi "dawsoo" ten jeho preamp slysel? Nebo snad mas nejaky lepsi tip?

Sem s nim! ;)

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Na konci minulého roku jsem pustil do světa otevřený projekt

http://web.telecom.cz/macura/predzesil.htm

Desky byly vyrobené a prodávané ve 2 kolech, začátkem roku 2013 a pak v létě. Udělalo se asi 50 ks, z toho víc než polovina šla do světa mimo ČR/SR. Proběhly i srovnávací testy a dopadlo to výborně, výsledky se dají dohledat na slovanetu. Na mé stránce najdete kompletní dokumentaci, plošné spoje ale nyní nevyrábím ani nedodávám, jelikož jsem komerční audio aktivity utlumil prakticky na nulu.
Pavel Macura Audio

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Schválně jsem vůbec zde nepsal, protože:

1) přišlo mi hloupé se cpát do toho vlákna
2) mám jen vyzkoušený dva své polovodičové návrhy ale není to nic co by bylo neobvyklého a s elektronkami si pořád jen hraji pro sebe..
3) opravdu dobré phono není tak jednoduchý udělat

Prospero: To je v pořádku. Já p. kolegu pod názvem Dawsoo neznám a stejně tak on nezná mě a nic mého neslyšel. Je to jeho názor a má na něj právo.

Jinak mě se líbí z tranzistorů Yamaha C-4 jak už tu bylo psáno. Potom DIY zesilovač Toccata model 26, který u nás stavěl p. Vyhnálek a i já mám už asi tři roky
na tento preamp doma součástky. Ale je to dost specifický zesilovač.
http://www.volous.cz/konstrukce/predzes ... toccata-26

Dále se mi líbil preamp od firmy Conrad Johnson TEA2 a pak opět DIY zesilovač s elektronkou D3A v zapojení od p. Ciufolliho. Doma v šuplíku už několik měsíců mám
projekt open1 od PMA ale nemám čas ho zprovoznit :(

Dawsoo: Co doporučíš ty??

ron

Příspěvek od ron »

Jeden tip od Taba by som pridal.

Audio Note Kit L2. Line/Phono elektrónkový preamp s dual 12au7 line stage a 12ax7/12au7 phono stage

Obrázek

Inputs 1xPhono Input and up to 5 additional line level inputs
Outputs Two sets of Main outputs
Controls Volume and 6-position selector switch

Phono Stage
Gain 55db (Note Phono signal travels through phono & Line stage for total gain of 55db)
Input Overload 300mv
Input Impedence 47K ohms ( adjustable )
Noise 54db

Line Stage
Gain 23db
Input Impedence 100K
Output Impedence 3K ohms
Total Harmonic Distortion 0.2% @ 1V output
Noise 88db

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

ron píše:
Phono Stage

Noise 54db

Line Stage

Noise 88db
To je EXTRÉMNĚ špatné.
Pavel Macura Audio

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Audionote L2 hezky vypadá a krásně hraje. Je sestaven z kvalitních součástek a zvuk je moc pěkný. Slabinu ale vidím taky v odstupech
signál/šum. Není to tak hrozný už jen proto, že samotná LP deska má odstup špatný ale je pravda, že mě by to taky štvalo a když jsem to stavěl tak to dalo dost práce to upravit aby odstup u phono sekce byl lepší.

Zkuste se zeptat člena martinst4 jak je s tím spokojený..

Lampový zesilovač bude mít vždy horší odstup proti tranzistorovému zapojení ale ten zvuk je pro mě přívětivější.
Ještě tu zazněl preamp TP 306. Neslyšel jsem ho ale jen viděl jeho zapojení.Nicméně si myslím, že ze všech komerčně dostupných předzesilovačů u nás (lampových) je fakt asi hodně dobrý a že ta cena tomu odpovídá...

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Mezi „analogovymi insidery“ v Germany mel (uz pred par lety) velmi doby ohlas tzv. “Phonomoped” firmy Inovative Audio. ;)

Zde porovnani jeho dvou verzi:

http://blog.boeses-vinyl.de/diy/phonopr ... opeds.html

Byl to nejlevnejsi (jako stavebnice 999,-€) model z dilny pana Reinharda Hoffmana… v aktualni nabidce jsem ho ale, bohuzel, uz nenasel:

http://www.innovative-audio.de/

(Stranka mi pripada jaksi jeste nedodelana. :?: )

Obcas se ale jeste objevi na: audio-markt.de *sunglases*

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Prospero:

to je pěkné a dokonce jsem o tom taky někde četl.. *thumbs up*

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinSt4 »

Byl tak trochu vyzván ;) abych se k tomu vyjádřil, i když jsem moc nechtěl. Jako majitel popisovaného phona nejsem úplně nestranný.
Za poslední roky jsem měl doma několik phono předzesilovačů PJ Phono Box, Tube box SEII, zkoušel jsem Canor VR206, 306 VR+, nyní mám zde uvedený upravený Audio Note. Zvukový projev se mí líbí, jsem s ním spokojený. Porovnávat ho s výše uvedenými nemůžu (hlavně s 306VR+), jednak je to dost dávno a v té době jsem měl jinou sestavu, jiný gramofon, jinou přenosku, jiné bedny. Co velmi dobře pamatuji je ohromný rozdíl mezi Tube Boxem a Canorem 306. V té době jsem neměl dost volných financí, a tak s nákupu sešlo. Ale s klidným svědomím bych ho doporučil. Zajímavých phono předzesilovačů je na trhu spousta, ale myslím si, že běžný uživatel má jenom málo možností jak je objektivně porovnat.
dawsoo píše:Nenene jeho proboha ne !!! :mrgreen:
Nevím proč ta rezolutnost, pokud se o někom takto vyjádřím, je slušné napsat důvody. Osobně mám s TABem dobrou zkušenost, vždy splnil co slíbil.

Odpovědět