Blu-Ray film (vizuální kvalita)

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: Blu-Ray film (vizuální kvalita)

Příspěvek od PetrD »

Odar píše:Od hladu neumru.
;) Není nezajímavé, že jsou to všechno takové rodinné, romantické filmy *hura* Dcera tomuto "druhu" říká vizuální opičárny, pastva pro oči (hlavně v 3D), kde nikdy nemusíme mít o nikoho strach ;)

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

http://www.filmarena.cz/blu-ray-roger-waters-the-wall
Tak na tohle jsem se celkem těšil a koupil bez váhání.
No limitka stejná jako ve světě, jen bez bonusového disku !!!!
Na druhou stranu je cena cca 450kč celkem přijatelná, jiný důvod než cenu za chybějící disk
nevidím. I v zahraničních dvoudiskových verzích jsou CZ titulky. Každopádně nemožnost pořídit si v ČR
dvoudiskovou verzi zamrzí. Jinak limitka super. Knížka, fotky, plakát, hezké, jen umístění disku stojí za hovno,
zasouvá se jen do papírového otvoru a to ještě k...a blbě.
Co kvalita ???? Zvuk Dolby Atmos asi bude pro kinaře lákadlo, mám jen stereo a to na disku je a k...a že není vůbec špatné *2thumbsup*
Se zvukem jsem byl na koncert velmi spokojen *2thumbsup*
Obraz??? Ale jo, naprosto žádný šum v tmavých plochách, všechno OK, ale spíš jen takový dobrý standard, nicméně je to BR disk
2016 a natočeno jako film, tudíž jsem čekal víc. Na posrání to není.
Naroubovaný děj podobně jako u Metallica http://www.filmarena.cz/blu-ray-3d-meta ... ever-3d-2d
je ovšem diskutabilní. Celkově jsem byl z celého toho díla zklamaný, nemělo to správný tah, potenciál dobrý, ale nevyužitý.
Zmiňovaná Metallica byla oproti tomuto o dva levely jinde. Když vypustím velkoplošnou projekci, tak dohromady nic moc.
Moc tlačení na pilu bez účinku. Čekal jsem skvělý BR s famozním obrazem, zvukem a super šou.
Nevím kdy se na to znova kouknu, moc důvodů není.

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

http://www.emp-shop.cz/art_319600/
Tak na tohle přišla řada až dnes.
Hudbu bych neřešil, nemusí se každému líbit. Jde o BR.
Takže začnu mínusy. Záznam je už z roku 2010, možná moc častý střih, playlist bych možná volil jiný,
mám na DVD starší koncert z Francie a řekl bych že šou je lepší, ne všechny záběry kamery jsou stejně kvalitní, možná malé podium
ale výše zmiňovaný Waters měl podium obrovské a výsledek slabý.
No a teď klady, o tom to tady je.
Datový tok? Neskutečný, i při závěrečných titulcích je vyšší než vypjaté scény v "hollywoodských" trhácích *thumbs up*
řekl bych že maximální *thumbs up*
Zvuk??? (stereo) Tak to jsem čuměl, minimálně stejně dobrý jako na CD, tzn. hrálo to super *thumbs up* na koncert luxus *thumbs up*
Obraz??? LUXUS *thumbs up* Na to že jde o koncert fakt super *thumbs up* Ovšem střídají se luxusní záběry se záběry jako by dokumentárnímy (některé záběry do publika) aspoň ze začátku, ale nevadí to vůbec *thumbs up* Když člověk zapochybuje, dostane naprosto luxusní záběr bez šumu
s max datovým tokem, ostrý jak břitva *thumbs up* Některé záběry ze statických kamer jsou pří "šlapácích" rotřesené, ale působí to jako že to musel být nářez *thumbs up* Show jako takovou nemá smysl komentovat, je to maximum, dokonale zrežírované divadlo *thumbs up* Kdyby náhodou někdo neznal, doporučuji se kouknout. Tenhle BR bych chtěl vidět na dobrém projektoru a kvalitním DK, to musí být masakr!
Super zvuk, super obraz, super datový tok, super show.... Dokonalý disk *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Není to špatné ;)

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

PetrD
Možná jsem se trochu nechal unést, ale komentovat to "není to špatné" ????
Co bys tomu vydání BR vytknul ??? :D
Balení krasavec, bonusový disk, obrazově i zvukově skvělé, show propracovaná, originální (nástup kapely, chodící pás klávesáka, žárovka v hubě :D ......psal bych dlouho) a ty řekneš není to špatné ???
Nechci se přít, ale obrazově i zvukově mě to nadchlo, skvělá show je bonus *thumbs up*

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Aáách jo . . . nepochopil jsi mě ;)

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

http://www.csfd.cz/film/341208-lucy/komentare/
Akční film Luca Bessona Lucy je audiovizuální lahůdka. Po zvukové stránce vstkutku prověrka domácího kina....konečně zase po dlouhé době kvalitní zážitek...

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Pátý element
Nedávno vyšel BD pátý element v kolekci Luca Bessona recenze zde https://www.blu-space.cz/single-post/20 ... ty-element
Recenze naznačuje, že tato verze není "ta" remasterovaná a přinesla vcelku zklamání spoustě fanopušků¨.
Proto jsem raději pořídil verzi britskou http://www.blu-ray.com/movies/The-Fifth ... serReviews
Musím říct, že Pátý element si takový zvuk i obraz zasloužil. I když to mohlo být i ještě lepší. V každém případě docela zážitek a dnes už klasika.
Obrázek

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Právě jsem dokoukal na BD všech šest sérií Game of thrones http://www.csfd.cz/film/263138-hra-o-truny/komentare/ . Ačkoliv tomuto seriálu mám mnoho co vytknout, strávil jsem u něj nějakých 50-60 hodin svého času poslední týden s občasným spánkem a procházkou na záchod. Výtečný kinozážitek. Užil jsem si jak obraz tak zvuk, který je opravdu prostorový, zároveň ne přehnaně nařvaný. Hra o trůny je zkrátka fenomén, to se nedá popřít. Dnes se pomalu, ale jistě vracím zpět do reality. :mrgreen:
Obrázek

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Tohle je super, ale je to samozřejmě poplatné době vzniku.
Vyčištěné je to velmi dobře, už se těším na další....

http://www.csfd.cz/film/10125-vynalez-zkazy/prehled/

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

No hlavně ten Baron Prášil, to bude lahůdka. Chystám se ho koupit v nejbližší době. ;)

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

GRAVITACE
Tak jsem si po delší době pořídil další STEELBOOK.
http://www.filmarena.cz/blu-ray-3d-grav ... -steelbook
Rok po vydání se dostal na řadu. Film jsem už dřív viděl, takže o tom to není.
Celkem nadšené komentáře na Filmaréně ohledně obrazu mě navnadily a STEELBOOK jsem si pořídil.
Datový tok udávaný v recenzích nebyl nic moc, ale superlativy komentujících, potenciál prostředí, čas který byl natočení
věnován a to že film je prakticky vytvořen "digitálně" mě navnadilo a doufal jsem že to bude vizuální bomba.
No není *thumbs down* *thumbs down*
Obraz je průměrný, vizuál krásný, ale kvalita slabá *thumbs down*
Opět následoval AVATAR a ve srovnání s ním to je fakt průměr.
Gravitace je jistě v mnoha ohledech zajímavý a "zvláštní" film, bohužel kvalita obrazu nebyla zjevně důležitá *thumbs down*
Při tom potenciálu co by záběry z vesmíru mohly nabídnout, je to smutné *thumbs down* *thumbs down* *thumbs down*
AVATAR už asi na Blu ray zůstane jako nedostižná reference. K datu vzniku je to bohužel smutné *thumbs down* *thumbs down*
Takže GRAVITACE a špičkový obraz se nedají dát do jedné věty *thumbs down* Bohužel *thumbs down*

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

RAMMSTEIN-PARIS
http://www.musicrecords.cz/catalogue/hu ... s-blu-ray/
Tak na tohle jsem se opravdu moc těšil *palec*
Bohužel místo mega show s bombastickým obrazem a zvukem který se tak nějak automaticky
očekával to spíš vypadá že si to ani nekoupím. *thumbs up*
Jonas Åkerlund který to režíroval to pojal opravdu "divně" *thumbs down*
To že je každou půlvteřinu střih bych ještě "možná" zkousnul , i když pro samý střih
nejde prakticky poznat co se děje *thumbs down*
Ovšem vrchol všeho jsou ty digitální "malůvky" co tam ten šulin nasekal, to je fakt mazec *thumbs down* *headbang*
Tajně a asi i marně doufám že vyjde nějaká "limitka" kde bude jako bonusový BR ten koncert bez
těch debilit.
Zatím to teda ještě nevyšlo, ale z toho co se pustilo do světa je to fakt děs *thumbs down*
Uvidíme až to vyjde, ale škoda, mohl to být naprosto vyjímečný BR :(

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Mimořádným zážitkem jak po vizuální, tak i filmově-lahůdkářské stránce je Futurologický kongress. Na motivy Stanislava Lema natočil Ari Folman, režisér Valčíku s Baširem. Snímek je pro odpočatého a myslí otevřeného diváka, naprostý originál, řekl bych.
Obrázek

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Musím tu zmínit český film Padesátka
Je to obrazově vymazlená lahůdka. Kamera, kostýmy, barvy, ostrý obraz. Zvuk též výborný. Miluju tenhle styl humoru.
Obrázek

Odpovědět