D/A převod u Philips CDR 870

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Jarda69
Příspěvky: 1253
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: D/A převod u Philips CDR 870

Příspěvek od Jarda69 »

To co je v uvozovkách, nesmíš brát doslova ;)

Jurceka
Příspěvky: 20
Registrován: 15 črc 2015 18:45
Kontaktovat uživatele:

Re: D/A převod u Philips CDR 870

Příspěvek od Jurceka »

pompo píše:
Jarda69 píše:Aha. Takže z externí zvukovky, se nepoužije audio výstup, ale digitál a tím se to pošle do další "externí zvukovky"
Už mi to dává smysl.
No převodník v tomto rekordéru bych nenazýval zrovna zvukovkou a externí už vůbec ne (když je uvnitř přístroje) navíc o jeho kvalitě by se tu dalo docela polemizovat ,ale ano o něco takového mu šlo. Zřejmě ta jeho ext. zvukovka je něco. Já bych to také raději řešil jedinou pořádnou int.zvukovkou ale každý to má holt jinak.
Externí zvukovka je Terratec Aureon 5.1 Mk II

Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: D/A převod u Philips CDR 870

Příspěvek od pompo »

No tu Externí zvukovku Terratec Aureon 5.1 Mk II neznám ,připadá mi kvalitativně jako nějaká ta levnější zvukárna od auzentech -u. Čekal bych že bude zvukově lepší než to co je v tom rekordéru (už proto ,že většinu jeho ceny tvořila ta funkce vytvářet kopie) ale třeba se pletu. Každopádně pokud tam sám neslyšíš rozdíl ,tak tak je to jedno.

Jurceka
Příspěvky: 20
Registrován: 15 črc 2015 18:45
Kontaktovat uživatele:

Re: D/A převod u Philips CDR 870

Příspěvek od Jurceka »

pompo píše:No tu Externí zvukovku Terratec Aureon 5.1 Mk II neznám ,připadá mi kvalitativně jako nějaká ta levnější zvukárna od auzentech -u. Čekal bych že bude zvukově lepší než to co je v tom rekordéru (už proto ,že většinu jeho ceny tvořila ta funkce vytvářet kopie) ale třeba se pletu. Každopádně pokud tam sám neslyšíš rozdíl ,tak tak je to jedno.
Vyzkouším, uslyším, nějak to dopadne. nyní přestavuji starší domek, tak mám i jiné starosti,
Moje představa by byla - Předzesilovač s vestavěným D/A převodníkem a za tím DPA 380 a jsem max spokojen.
Bohužel na to nemám.Každopádně děkuji za odpovědi.

Jurceka
Příspěvky: 20
Registrován: 15 črc 2015 18:45
Kontaktovat uživatele:

Re: D/A převod u Philips CDR 870

Příspěvek od Jurceka »

Vložil jsem CD-R Audio, Philips se sám přepl do režimu record. Potvrdil jsem input optical.Zmáčknul jsem record a nic a i po potvrzení na DO také nic.

MPK
Příspěvky: 161
Registrován: 13 črc 2011 13:37
Kontaktovat uživatele:

Re: D/A převod u Philips CDR 870

Příspěvek od MPK »

a co samplovací frekvence a bitové rozlišení? Ujistil si se, že zvukovky leze 44.1kHz v 16 bitech? Možná to pobere i 48 a 32kHz, ale je možné, že zafungovala SCMS ochrana pro digitální kopírování. Protože záznam ze zvukovky to možná nebere jako originální nosič, pro který jedině je digitální recording povolen (u komerčního přístroje) - digitální kopie není možné pořizovat z jiné digitální kopie, alespoň na tomto principu je SCMS založen.

Jurceka
Příspěvky: 20
Registrován: 15 črc 2015 18:45
Kontaktovat uživatele:

Re: D/A převod u Philips CDR 870

Příspěvek od Jurceka »

MPK píše:a co samplovací frekvence a bitové rozlišení? Ujistil si se, že zvukovky leze 44.1kHz v 16 bitech? Možná to pobere i 48 a 32kHz, ale je možné, že zafungovala SCMS ochrana pro digitální kopírování. Protože záznam ze zvukovky to možná nebere jako originální nosič, pro který jedině je digitální recording povolen (u komerčního přístroje) - digitální kopie není možné pořizovat z jiné digitální kopie, alespoň na tomto principu je SCMS založen.
Díky. To je celkem možné, že tam tato ochrana zafungovala. Zatím pojedu ext. zvukovka - TA VA 8 ES- monitory Behringer.Časem to možná vylepším.
Díky
JJ

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host