D/A převod u Philips CDR 870

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Jurceka
Kontaktovat uživatele:

D/A převod u Philips CDR 870

Příspěvek od Jurceka »

Zdravím, z externí zvukovky jsem optikou poslal signál do Philips CDR 870 a na CDR 870 zvolil tlačítkem Input zdroj Optical a přesto z cinch výstupu nejde signál. Může mi někdo poradit, zda se zdroj musí ještě nějak potvrdit ? Děkuji Jaromír

Jarda69
Kontaktovat uživatele:

Re: D/A převod u Philips CDR 870

Příspěvek od Jarda69 »

A cesta přes zvukovku je ok ? Nějaké nastavení v ovladačích nebo přímo v přehrávači ?

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Jurceka: A měl jsi na CDR-870 zvolený záznam? Já myslím, že bez toho převodníky nejdou. Sice jsem CDR-870 před mnoha lety měl, ale už jsem dávno všechno zapomněl.

Jurceka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurceka »

Zvukovka OK, optický kabel OK
Zkoušel jsem i record, ale nic se ani na displeji nezobrazilo, nejsem si jist, zda nemusím mít v mechanice CD-R Audio, které nemám u sebe, pouze CD R data.Originální návod, kde by se toto popisovalo bohužel nemám.
Děkuji
Jaromír

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Jurceka píše:Zvukovka OK, optický kabel OK
Zkoušel jsem i record, ale nic se ani na displeji nezobrazilo, nejsem si jist, zda nemusím mít v mechanice CD-R Audio, které nemám u sebe, pouze CD R data.Originální návod, kde by se toto popisovalo bohužel nemám.
Děkuji
Jaromír
Tuším že jsi to trefil a tento přístroj požaduje právě a pouze CD-R Audio disky (ne běžné CD-R) na které je dělaný. A bez funkce record tam ten signál nedostaneš vůbec :cry: (neb to asi nebylo navrženo jako samostatně použitelný transport a převodník) Známý tento ,nebo dost podobný Filipes má a jednou právě tohle říkal.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Konkrétně u tohoto Filipese se ale dá ta potřeba CD-R Audio celkem lehce ojebat: Vložíš CD-R Audio, necháš nakalibrovat laser, pak ručně vytáhneš šuplík, vyměníš za obyčejné CD-R Data a šuplík zase ručně zavřeš. Vzhledem k tomu, že nebudeš mít správně nakalibrovanej laser na použité médium, asi tak jedna z deseti pálenek se posere ale furt se to vyplatí.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

S499_1023 píše:Konkrétně u tohoto Filipese se ale dá ta potřeba CD-R Audio celkem lehce ojebat: Vložíš CD-R Audio....
No to možná jo ale on psal - CD-R Audio právě nemám u sebe :lol: A nechtěl vypalovat nahodile funkční CD-R , jen dostat signál kam potřebuje.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Vždyť vypalovat nemusí, ono stačí dát to do režimu REC+PAUSE a pak nefinalizovat.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

S499_1023 píše:Vždyť vypalovat nemusí, ono stačí dát to do režimu REC+PAUSE a pak nefinalizovat.
Ale jo jasně že vypalovat nemusí ,to byla jen reakce na tvou úvahu že se vyplatí cca 9 podařených z 10 výpalů při (žonglování) s CD-R audio a CD-R. Stále to však neřešilo zásadní problém a to ten ,že to CD-R audio prostě zrovna neměl :) Takže možnost podstrčit nepodporované médium by tu v jeho případě nejen že nic neřešilo ale ani to nelze použít.

majki1170
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majki1170 »

Tenhle Philips chce určitě cdr-audio, jen mě ještě napadlo, v jakém formátu je výstup zvukovky. Podle mě bude muset být výstup určitě PCM, Dolby Digital nejspíš rekordér nevezme.

Jurceka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurceka »

Objednám si pár CD- R audio a budu zkoušet. Děkuji za vaši ochotu a budu informovat.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarda69 »

Co je vůbec účelem celého pokusu ? Dostat signál z jedné zvukovky do druhé (Dacu) ?

Jurceka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurceka »

Jarda69 píše:Co je vůbec účelem celého pokusu ? Dostat signál z jedné zvukovky do druhé (Dacu) ?
Z digitálního výstupu beru signál a můj zesilovač , který používám u PC nemá digitální vstup (Sony TA VA 8 ES) a tak jsem jej chtěl ze zvukovky poslat přes CD-R 870 , který má optiku in + out a to také v koaxu.Takže jsem jej chtěl použít jako D/A převodník.Z Philipsu posílám signál kabely Oehlbach

Jarda69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jarda69 »

Aha. Takže z externí zvukovky, se nepoužije audio výstup, ale digitál a tím se to pošle do další "externí zvukovky"
Už mi to dává smysl.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Jarda69 píše:Aha. Takže z externí zvukovky, se nepoužije audio výstup, ale digitál a tím se to pošle do další "externí zvukovky"
Už mi to dává smysl.
No převodník v tomto rekordéru bych nenazýval zrovna zvukovkou a externí už vůbec ne (když je uvnitř přístroje) navíc o jeho kvalitě by se tu dalo docela polemizovat ,ale ano o něco takového mu šlo. Zřejmě ta jeho ext. zvukovka je něco. Já bych to také raději řešil jedinou pořádnou int.zvukovkou ale každý to má holt jinak.

Odpovědět