Digital Room Correction - liecba audioneurozy?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Digital Room Correction - liecba audioneurozy?

Příspěvek od Fidji99 »

radovan1 píše:
10 kvě 2024 19:14
Na ceně až tak nesejde. Jde mi o něco aspon trochu uživatelsky privetiveho, co mi pomůže i s temi suby. Nevylučuju do budoucna změnu repro (nyni SF Signum+ 2x Gravis), ale vzhledem k prostorovým podmínkám bych se chtel podlahovkam spíše vyhnout. Jde mi pouze o digit.upravu akustiky a to v digit.domene s jinak co nejmenším ovlivněnim signalu- se zvukem řetězce Moon jsem spokojen. Cili optimálně signal z transportu do Trinnov (Accuphase,...) a zpátky do DAC. Cili nepotřebuji funkci DAC,preampu ani streameru.
Tak ako si to predstavujes, to je dost komplikovane. Krabicky s DRC existuju a je ich dost, rozna cena a kvalita a komplexnost.

Tvoja poziadavka “vyroesit suby” tomu pridava novy rozmer - potrebujes externu vyhybku, a ta sa bije s tvojou poziadavkou na vyuzitie DAC, ktore mas teraz, lebo vsetky v principe su aj DAC, zase roznej kvality. Jediny prostroj, ktory ma napadne, ze dokaze toto sklbit je zase Trinnov, napr. najlacnejsi 8kanalovy Altitude 32 stoji vyse 20.000 euro (ja to tak pozuivam, len ja mam 36 kanalovy model) - na hlavne bedne externy DAC od LiNn a zvysok uz pouzivam interny DAC.

Na druhej strane - pozitivny prinos dobre imlkementovaneho kvalitneho DRC bude vyrazne vyssi ako casto velmi jemny rozdiel medzi DAC. Napr. Trinnov pouziva novsiu generaciu ESS cipov ako je v DAC od Moon, cize tam kvalita bude porovnatelna, ked nie aj vyssia.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Len teda taky tip pre fajmsmekrov - mal som ich krabicku uz dost davno, bolo to jedno z najkomplikovanjesich DRC (v podstate vyzadovalo anechoicke meranie) ale vraj sa polepsili.

https://www.deqx.com/products/

australska firma, v EU to bolo komplikovane sa k nim dostat. Splna vsetky radovanove predstavy.

radovan1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radovan1 »

Diky za tipy Fidji99. K tomu Trinnov- máš nějakou zkušenost s českým zastoupenim v Opavě ci Otrokovicích? Chápu správně, že na hlavni repro by mohl jit signál z Moon DAC a na suby z Trinnov DAC? Ten Trinnov Alt 32 se optimalne zapojuje kde na ceste CD player- preamp.- amp.- hl. repro+ sub.? Trinnov ST2 HIFI je řešení?

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Strašně si to komplikuješ tím požadavkem na využití DAC v Moon.
Pokud by to šlo vůbec nějak vyřešit (nečím od Trinnov? -viz. Fidji) dostaneš se to finančních nákladů neodpovídajících ceně současné sestavy, zejména tedy beden. A uživatelsky to rozhodně nebude přívětivé.
Asi bych touto cestou nešel.

radovan1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radovan1 »

Nojono, se současným zvukem jsem dost spokojeny a prostě se bojim to moc měnit. Nevylučuju změnu repro, cili finanční náklady na DRC jsou relativní, ale asi bych zase spis chtěl stávající koncepci (3 pásma nevim- měl bych minimální moznost s nimi hýbat, musely by byt dost u zdi, poslouchám z menší az střední vzdalenosti).

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

No tak ked si zo zvukom dost spokojny, tak to nemen. ALebo teda napis s cim si konkretne nespokojny a vtedy mozno prides na to, ze su aj efektivnejsie riesenia ako DRC. Su 3 pasma ktorym vobec nevadi, ze su blizko pri stene a podobne. Ak realne uvazujes o investicii v cenovej kategorii Altitude, tak repro za tie peniaze bude asi najvacis posun.

a k tomu ST2 hifi - prebehol som navod, a ano malo by to fungovat. Len si nemyslim, ze niekde zozenies este novy, lebo sa prestal vyrabat, Idealne napis do Trinnovu, oni odpovedia, presne im opis co chces [digital in, L-R digital out a 2x sub analog out]. mozno to dokaze aj NOVA.

Ale este k tomu DAC - ked som pre nejakou dobou hladal externy DAC, ktory by som pripojil za Trinnov, skusal som aj MOON 780D, a v porovnani s internym DAC Trinnovu to bolo horsie, co ma velmi prekvapilo, lebo som napriklad dlhe roky mal koncak 870A a bol som s nim velmi spokojny. Podla mna sa netreba fixovat na jeden komponent a tak brzdit cely retazec.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Já rozumím té kombinaci menší hlavní bedny (2 nebo 3 pásma) + suby.
Sám to tak mám a funguje to výborně. A taky jsem se pro vyzkoušení této varianty rozhodl prvotně kvůli limitované možnosti umístění a nakonec to u mě bylo lepší než velké 3 pásma bez sub.
Myslím si, že pokud budeš chtít nějaké uživatelsky jednoduché řešení, nevyhneš se komponentu, který bude sdružovat funkci předzesilovače, DAC a DRC (se samostatným výstupem na suby). Moon pak využiješ jako zdroj (transport) a koncový stupeň pro hlavní bedny.
Aktuálně mě zaujal třeba nový NAD M66 (ten je včetně streameru). Zkus si dohodnout zapůjčení (nevím jestli je už dostupný) a vyzkoušej. To je asi jediná rozumná cesta. Uvidiš (tedy vlastně uslyšíš ;) ) jestli je to přínos a za tu cenu to stojí.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Nebo SHD studio,cena 1100 dolarů bez cla a DPH,je to s mikrofonem,kompletní plnorozsahový Dirac Live
https://www.minidsp.com/products/stream ... hd-studio
SHD.jpg

radovan1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radovan1 »

Kluci diky za tipy. Jsem se zvukem spokojený, ale treba bych mohl byt ještě spokojenější :) Napíšu do toho Trinnovu a uvidim.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tomáš
Tak to je zajímavá možnost, konečně řeší i ty suby 👍

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

nojo jen jestli není lepší místo krabičky SHD studio za 27 446,93 Kč koupit rovnou Denon AVC-X3800H za 28 462 Kč. :-)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pokud pominu, že si tady z nás tazatel dělá šoufky, ale kdyby byl rovnou napsal, že """Mám starší 2.p. regálovky+ od stejné firmy 2 suby (vše manuálně- jen fáze 2 pozice 0-180, pass filter, hlasitost)""" a připojené k řetězci MOON, tak jsem vůbec nereagoval.
Je jasné, že nejslabším článkem jsou právě ty špačkobudby se suby a tazatel to hodlá vylepšovat dalším přístrojem za statisíce ( Acc. DG-58 a Trinnov Optimizer ). Neuvěřitelné. Pokud má peníze, tak řešení je jednoduché, kde první fází bude eliminace těch špakobudek.
Vždy je dobré napsat rovnou celou sestavu pro představu a možnosti zapojení.

Omlouvám se a hodně úspěchů v bastlení.
Naposledy upravil(a) Oldear dne 12 kvě 2024 18:48, celkem upraveno 1 x.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

mcm napsal
nojo jen jestli není lepší místo krabičky SHD studio za 27 446,93 Kč koupit rovnou Denon AVC-X3800H za 28 462 Kč.
moc kecáš,to je bez diracu
citace Denon shop
Možnost upgradu Dirac Live
Vzájemné působení zvukového systému a fyzického uspořádání místnosti má obrovský vliv na kvalitu zvuku. Dirac Live® Room Correction (již brzy v roce 2023) používá nejmodernější patentované algoritmy k analýze a digitálnímu snížení vlivu místnosti a zvýšení výkonu reproduktorů. Vybrané AV zesilovače Denon podporují funkci Dirac Live Upgrade. Pro odemknutí této funkce si můžete zakoupit licenční klíč Dirac Live. Další informace naleznete na adrese dirac.com/denon/. Upgradovatelnost bude podporována prostřednictvím budoucí aktualizace firmwaru. Zůstaňte naladěni! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mini DSP má tyhle výhody: nezávislé na ostatním hardvaru (počítače,zesilovače,převodníky,atd),na Dirac Live dostaneš heslo a můžeš si ho stahovat opakovaně,do libovolného počítače

Odpovědět