Gustard A26
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Gustard A26
s kolika DACy za 5-10 000 euro mas zkusenosti?
Zobecňovat podle jednoho low-endového DAC vlastnosti tam použitého chipu není úplně rozumné. I AKM chip se určitě najde v blbě hrajících přístrojích a naopak ESS chipy jsou i v luxusně znějících přístrojích.free píše: ↑13 lis 2023 12:10Odpoved na tvoju otazku je ze urcite ocakavam cistotu a rozlisenie
Mam monobloky Electrocompaniet AW 180 a Dac mam Abrahamsen V6.0,ktory si myslim ze je fakt spickovy,le trochu strarsi.Je tam chip AKM,ktore zboznujem.Uz som pocul Dac kde bol chip ESS neviem aky a bola to hroza,otrasne.Myslim ze to bol nejaky Topping a znel tak ze ked si pustite hudbu tak vsetko co je v tej nahravke bolo tak hnusne umelo akoby v predu a bez akehokolvek rozlisenia a este k tomu aj nahlas.Co na chvilu urobilo wau efekt,ale po chvili to reze usi.Niekomu to moze vyhovovat ale mne nie.Tak ze si uz nikdy nekupim nic kde bude chip ESS,ale jedine s chipom AKM.Ktore zneju lahodne s rozlisenim a neunavuju ani po dlhom pocuvani.
Samozrejme ma trochu stve ze Gustard je proste Čina,Ale zaroven si myslim ze hocijaka znacka by takto vybaveny Dac predavala za 5 az 10 000 eur.
Uvědom si, že cena chipu je pár drobných ve srovnání s cenou přístroje.
[/quote]...jak píš Koudy, dobré R2R Dacy mají čistotu i rozlišení a rozhodně nezní "tence". Přirozenost je třešničkou na dortu.
[/quote]
Moje otazky boli na zaklade osobnej skusenosti s niektorymi R2R. Nejaku dobu som vlastnil Denafrips Venus II a Holo May. Plus som mal na test (cca tyzden) Rockna Wavedream Signature Balanced. Kazdy z nich bol zvukovo iny. Kazdopadne urcite spolocne crty tam su. Za jednoznacne najlesi a najuniverzalnejsi, by som oznacil as Rocknu. (pozor velmi vela majitelov Holo May ho pouziva s HQ Playerom a vyuziva moznost resamplingu a s konverziou do DSD kedze Holo May ma nativne DSD bez konverzie a zvuk sa vyedy viac “otvori”) Rockna mala okrem plnosti a prirodzenosti najotvorenejsi horny koniec. Stale vsak proti spickovym chipovym (delta sigma) a FPGA (Mola Mola, Chord Dave…) su o nieco menej zamerane na detajl, a su o nieco menej “priezracne” na vyskach (Holo May ich ma z uvedenej trojky r2r co som mal doma rozhodne najmenej). A26 vs R26 som kazdopadne nepocul, takze optimalne ak by sa vyjadril ten kto ano.
[/quote]
Moje otazky boli na zaklade osobnej skusenosti s niektorymi R2R. Nejaku dobu som vlastnil Denafrips Venus II a Holo May. Plus som mal na test (cca tyzden) Rockna Wavedream Signature Balanced. Kazdy z nich bol zvukovo iny. Kazdopadne urcite spolocne crty tam su. Za jednoznacne najlesi a najuniverzalnejsi, by som oznacil as Rocknu. (pozor velmi vela majitelov Holo May ho pouziva s HQ Playerom a vyuziva moznost resamplingu a s konverziou do DSD kedze Holo May ma nativne DSD bez konverzie a zvuk sa vyedy viac “otvori”) Rockna mala okrem plnosti a prirodzenosti najotvorenejsi horny koniec. Stale vsak proti spickovym chipovym (delta sigma) a FPGA (Mola Mola, Chord Dave…) su o nieco menej zamerane na detajl, a su o nieco menej “priezracne” na vyskach (Holo May ich ma z uvedenej trojky r2r co som mal doma rozhodne najmenej). A26 vs R26 som kazdopadne nepocul, takze optimalne ak by sa vyjadril ten kto ano.
Skusenosti Dac s takouto cenovkou nemam ani s jednym,ale zaoberam sa audiom uz vela rokov a s tym skusenosti mam a je mi jasne ze 60% ked nie viac je samotna znacka a to nemoze nikto povedat ze to tak nie je.Samozrejme na tom nevidim nic nenormalne,tak to skratka funguje a je to fakt.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
neexistuje vyrobce zabyvajici se charitou a proto kombinace DAC + streamer za 1400 Euro proste nehraje jako DAC za 10000 ...
PavelDosko - a DAC za 10 000 nehrá ako DAC za 30 000 , atď ,to je snáď jasné. Počul si DAC ktorý je predmetom vlákna? Aké si mal dojmy?
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
ue nehraje spatne (R26), rozhodne bych ale jako zde autor vyroku netvrdil ze hraje jako jine za 5-10000 eur ...
hlavni je byt spokojeny se zakoupenym resenim
hlavni je byt spokojeny se zakoupenym resenim
Keď mi R26 doručia, urobím mu vlákno a môžem napísať aspoň zrovnanie s Dac1 Oled od Customworks, Casea Lynx, Denafrips Ares II a lacný SMSL s AK4493SEQ, ktoré som mal doma dlhšiu dobu.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
dej mu cas na rozehrani, enjoy
Ja len tvrdim ze s tym co ma Gustard A26,alebo R26 vo vnutri ze by si ostatni vyrobcovia zvucnejsich znaciek na taketo nieco nalepili uplne inu drahsiu cenovku.