Jak vlastně funguje streamer?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vlastně funguje streamer?

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Ahoj! Vůbec jsi se neshodil, taky proč? Já platím Spotify a poslouchám v jejich nejvyšší kvalitě a vůbec mě to neuráží. Jrd

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Jo jo, "hifi" fórum, to se pozná hned. *hura*

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Přesně, prej "hifi fórum"..Na fóru o kvalitních vínech taky někdo napíše že pije Sklepmistra a druhej mu napíše že se nemá za co stydět, protože on pije Buška z Velhartic a jak to ti vinaři dělají, že to chutná tak dobře a další napíše že udělal slepou degustaci a nikdo nic nepoznal takže o co jde.😂

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

No, mám i jiné zdroje signálu, ale napsal jsem, že mě Spotify kvalitou neuráží. A to je pravda.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

tesarpa píše:
23 led 2025 08:23
Asi se úplně shodím, ale moje nejoblíbenější stanice je Rádio 1, která vypouští stream 192 kbps. Nevím, jakou černou magii ve studiu mají, ale hraje to velmi dobře. OK, při detailním poslechu bych tam možná našel nějaké kompresní artefakty, ale to jsou zanedbatelné detaily, které nebrání přenosu emocí a hudebního zážitku. Oproti tomu třeba Rádio Beat je na streamu tragické, neposlouchatelné.
rozdíl je v tom že Radio 1 má 192 kbps a radio Beat 128 kbps, doporučuju foobar2000:

radio.jpg

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Zajímá mě kde najdu tu tabulku s tím seznamem.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

tady - Internet Radio:
foo.jpg

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

tesarpa píše:
23 led 2025 08:23
Asi se úplně shodím, ale moje nejoblíbenější stanice je Rádio 1, která vypouští stream 192 kbps. Nevím, jakou černou magii ve studiu mají, ale hraje to velmi dobře. OK, při detailním poslechu bych tam možná našel nějaké kompresní artefakty, ale to jsou zanedbatelné detaily, které nebrání přenosu emocí a hudebního zážitku. Oproti tomu třeba Rádio Beat je na streamu tragické, neposlouchatelné.
Ano, 192kbs AAC, to je pak rozdil, kde je stream jine stanice 192kbps v MP3 atd.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Záleží, co si na Spotify pustíte. Jasněže se toho dost nedá poslouchat. A neplatí to náhodou i o CD ?
Jen poznámka.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Jo, platí to i o CD, jenže CD je zaprvé bezztrátový, narozdíl od spotify, a zadruhé si na CD můžeš vybrat ta kvalitní vydání alb ve všech případech ve kterých existují, kdežto na spotify si ta kvaltiní vydání alb nemůžeš vybrat vždy, ale jen občas, a to právě i v případech, kdy třeba na tom CD normálně existujou.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Když se jedná o blbý master alba, už jen kvůli tomu bývá zvuk řádově horší, a to v mnohem větší míře než zvuk dovede pokazit ztrátová komprese. A streamovací služby jsou těch nejhorších masterů plné, přehráváte si je tam v první řadě.

Pak je taky pro někoho hrozně důležité posílat data do DAC bit-perfect. Až na to, že když používáte digitální korekci místnosti, jeden z největších vynálezů a přínosů poslední doby, který mění zvuk k lepšímu naprosto výrazně, nikdy už bit-perfect nejste.

Obě tyto věci jasně ukazují, že nemalá část hifistů řeší totální prkotiny a to nejdůležitější přehlíží.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

No, zatím si tak hraju. Vzpomněl jsem si na totáč a povoleného zpěváka Deana Reeda. Vyhledal si ho a nenašel jsem na Spotify
jiná LP alba než od Supraphonu. Takže, nevíte, z jakých zdrojů třeba tohle je "zakoupeno" (?)

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Na spotify jsi našel LP? Tak to pak jo.

Odpovědět