Jak vlastně funguje streamer?
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Jak vlastně funguje streamer?
Ahoj! Vůbec jsi se neshodil, taky proč? Já platím Spotify a poslouchám v jejich nejvyšší kvalitě a vůbec mě to neuráží. Jrd
Jo jo, "hifi" fórum, to se pozná hned. 

Přesně, prej "hifi fórum"..Na fóru o kvalitních vínech taky někdo napíše že pije Sklepmistra a druhej mu napíše že se nemá za co stydět, protože on pije Buška z Velhartic a jak to ti vinaři dělají, že to chutná tak dobře a další napíše že udělal slepou degustaci a nikdo nic nepoznal takže o co jde.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No, mám i jiné zdroje signálu, ale napsal jsem, že mě Spotify kvalitou neuráží. A to je pravda.
rozdíl je v tom že Radio 1 má 192 kbps a radio Beat 128 kbps, doporučuju foobar2000:tesarpa píše: ↑23 led 2025 08:23Asi se úplně shodím, ale moje nejoblíbenější stanice je Rádio 1, která vypouští stream 192 kbps. Nevím, jakou černou magii ve studiu mají, ale hraje to velmi dobře. OK, při detailním poslechu bych tam možná našel nějaké kompresní artefakty, ale to jsou zanedbatelné detaily, které nebrání přenosu emocí a hudebního zážitku. Oproti tomu třeba Rádio Beat je na streamu tragické, neposlouchatelné.
Zajímá mě kde najdu tu tabulku s tím seznamem.
tady - Internet Radio:
Ano, 192kbs AAC, to je pak rozdil, kde je stream jine stanice 192kbps v MP3 atd.tesarpa píše: ↑23 led 2025 08:23Asi se úplně shodím, ale moje nejoblíbenější stanice je Rádio 1, která vypouští stream 192 kbps. Nevím, jakou černou magii ve studiu mají, ale hraje to velmi dobře. OK, při detailním poslechu bych tam možná našel nějaké kompresní artefakty, ale to jsou zanedbatelné detaily, které nebrání přenosu emocí a hudebního zážitku. Oproti tomu třeba Rádio Beat je na streamu tragické, neposlouchatelné.
Záleží, co si na Spotify pustíte. Jasněže se toho dost nedá poslouchat. A neplatí to náhodou i o CD ?
Jen poznámka.
Jen poznámka.
Jo, platí to i o CD, jenže CD je zaprvé bezztrátový, narozdíl od spotify, a zadruhé si na CD můžeš vybrat ta kvalitní vydání alb ve všech případech ve kterých existují, kdežto na spotify si ta kvaltiní vydání alb nemůžeš vybrat vždy, ale jen občas, a to právě i v případech, kdy třeba na tom CD normálně existujou.
Když se jedná o blbý master alba, už jen kvůli tomu bývá zvuk řádově horší, a to v mnohem větší míře než zvuk dovede pokazit ztrátová komprese. A streamovací služby jsou těch nejhorších masterů plné, přehráváte si je tam v první řadě.
Pak je taky pro někoho hrozně důležité posílat data do DAC bit-perfect. Až na to, že když používáte digitální korekci místnosti, jeden z největších vynálezů a přínosů poslední doby, který mění zvuk k lepšímu naprosto výrazně, nikdy už bit-perfect nejste.
Obě tyto věci jasně ukazují, že nemalá část hifistů řeší totální prkotiny a to nejdůležitější přehlíží.
Pak je taky pro někoho hrozně důležité posílat data do DAC bit-perfect. Až na to, že když používáte digitální korekci místnosti, jeden z největších vynálezů a přínosů poslední doby, který mění zvuk k lepšímu naprosto výrazně, nikdy už bit-perfect nejste.
Obě tyto věci jasně ukazují, že nemalá část hifistů řeší totální prkotiny a to nejdůležitější přehlíží.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
RedBaron: 

No, zatím si tak hraju. Vzpomněl jsem si na totáč a povoleného zpěváka Deana Reeda. Vyhledal si ho a nenašel jsem na Spotify
jiná LP alba než od Supraphonu. Takže, nevíte, z jakých zdrojů třeba tohle je "zakoupeno" (?)
jiná LP alba než od Supraphonu. Takže, nevíte, z jakých zdrojů třeba tohle je "zakoupeno" (?)
Na spotify jsi našel LP? Tak to pak jo.