Streamer do 20 000 Kč
Re: Streamer do 20 000 Kč
Je to docela úsměvné,ale Spotify vs Tidal na sestavách,které tu většina přispěvovatelu má,musí být okamžitě poznat.Ja jsem třeba hlušec ,ale rozdíl je velký,hlavně okamžitě slyšitelný Mám oboje přes stejný transport,takže mám okamžitě možnost porovnávat
s tímto nemůžu ze zásady souhlasit. Zesilovač s bednami tvoří zvuk "pade na pade"! Polemizovat se dá od určité hranice kvality/rozlišení řetězce nad vlivem dalších komponent (osobně to v současnosti vidím u DAC), ale reprobedny vs zesilovač je čistá úměra vždy.
ivan, smiem sa opýtať, skade sa berie to tvoje presvedčenie? Nehovorím, že je mylné alebo správne, len by ma zaujímal pôvod tohto názoru.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ja bych s dadaftem tentokrat klidne i souhlasil. I moje zkusenost potvrzuje, ze bedynky te nejzakladnejsi hifi tridy (byt v ramci sve cenovky nadprumerne) velmi maskuji rozdily ve zbytku retezce. Tzn. z jeho pohledu na jeho sestave verim, ze se rozdily i mezi velmi odlisne hrajicima zasilovacena zcrvkavaji na sotva rozlisitelnou nuanci. Prijde mi to logicke a vcelku neobjevne .
Na dobrych bednach kategorie 30 tis. budou vnimatelne rozdily zretelne vetsi, na bednach kategorie 100 tis. budou zase vyrazne vetsi.
Na dobrych bednach kategorie 30 tis. budou vnimatelne rozdily zretelne vetsi, na bednach kategorie 100 tis. budou zase vyrazne vetsi.
V čase jsem vyměnil už několik zesilovačů s tím, že se jich vždy několik vystřídalo na stejných bednách a pokaždé byla slyšet změna a celkově chování zvuku. Navíc zesilovač chápu jako základní kámen celého systému, protože tvrzení, že zvuk dělá hlavně bedna a zesilovač je valstně jedno, protože parametrově jsou všechny prakticky stejný, je dle mě logicky trochu "mimo". Reprobedny jsou parametrově taky dost podobný a zvuk je každé naprosto jiný. Vidím to v analogii k autům tak, že reprobedny jsou podvozek a zesilovač motor - podvozek z ferrari s motorem z favorita prostě nebude jezdit dobře a stejně naopak špičkový motor ke špatnému podvozku je stejným mrhání potenciálem...
Tak ja osobne sa s tým teda nestotoznim takýmto zásadným spôsobom. Prednedávnom som bol u pána Kohúta na posluch M-kovej rady nových NADov s tým, že v rámci nejakej akcie boli porovnávane so staručkým NAD zosikom, ktorý mal snáď aj 40 rokov. Ten zosik sa dá kúpiť na ebayi za 300e vo veľmi dobrom stave, pričom sa hralo na Vienna Acoustics v miestnosti mierne akusticky upravenej a zosiky sa poľahky a v sekunde prepínali cez aplikáciu Bluesound Node 2.
Medzi zosilňovačmi bolo počuť rozdiel, no všetci, čo sme sa tam vtedy náhodou stretli, sme konštatovali, že tá staresina hrá parádne. A podla môjho názoru ten zvukový rozdiel nebol hodný rozdielu investície vo výške 4000€. Počúvala sa hudba z TIDAL. Ci už šlo o the doors, kraftwerk, mingusa alebo 4 ročné obdobia.
Každopádne sa mi aj ten novy, aj ten starý nad páčili a Bluesound Node 2 ma geniálne užívateľské rozhranie, nech už nepíšem toľko off topic.
Medzi zosilňovačmi bolo počuť rozdiel, no všetci, čo sme sa tam vtedy náhodou stretli, sme konštatovali, že tá staresina hrá parádne. A podla môjho názoru ten zvukový rozdiel nebol hodný rozdielu investície vo výške 4000€. Počúvala sa hudba z TIDAL. Ci už šlo o the doors, kraftwerk, mingusa alebo 4 ročné obdobia.
Každopádne sa mi aj ten novy, aj ten starý nad páčili a Bluesound Node 2 ma geniálne užívateľské rozhranie, nech už nepíšem toľko off topic.
Asi není možné dělat "obecné" závěry.
Pokud bych měl vycházet ze své osobní zkušenosti, pak bych spíše potvrdil názor ivanb_cka.
1. Když jsem vybíral ke svým repro (XAVIAN XN185II) zesilovač, tak se mi doma sešlo několik zesilovačů (BVA, Analogue Audio 2x, Electrocompaniet, RiAudio), které měly nahradit stávající Harman Kardon 670 - zvukové rozdíly mezi nimi byly jako nebe a noc.
2. V pracovně mám už prehistorické uzavřené regálovky KEF RDM One. Hrával jsem je přes monobloky RiAudio, teď přes Naim Superuniti. Jen tak z legrace jsem k nim připojil PassLabs INT60 - a ty bedny začaly hrát.. no prostě úžasně, jak jsem za těch skoro 20 let ještě neslyšel.
Kdybych měl dilema, zda raději ušetřit za zesilovač, anebo za reprosoustavy... už by to nebylo jednoznačně ve prospěch dražších beden.
Pokud bych měl vycházet ze své osobní zkušenosti, pak bych spíše potvrdil názor ivanb_cka.
1. Když jsem vybíral ke svým repro (XAVIAN XN185II) zesilovač, tak se mi doma sešlo několik zesilovačů (BVA, Analogue Audio 2x, Electrocompaniet, RiAudio), které měly nahradit stávající Harman Kardon 670 - zvukové rozdíly mezi nimi byly jako nebe a noc.
2. V pracovně mám už prehistorické uzavřené regálovky KEF RDM One. Hrával jsem je přes monobloky RiAudio, teď přes Naim Superuniti. Jen tak z legrace jsem k nim připojil PassLabs INT60 - a ty bedny začaly hrát.. no prostě úžasně, jak jsem za těch skoro 20 let ještě neslyšel.
Kdybych měl dilema, zda raději ušetřit za zesilovač, anebo za reprosoustavy... už by to nebylo jednoznačně ve prospěch dražších beden.
A protože věřím tomu, že obecné závěry dělat lze, tak bych řekl, že bedny k sobě potřebují zesilovač, který je nebude vychylovat z neutrálního podání zvuku, dokáže je řádně nakrmit při požadovaných hlasitostech a musí si umět poradit s elektrickými vrtochy jejich výhybek. Každopádně bedna je to nejdůležitější, co převádí elektrický signál na zvuk a na ní a na tom, jak si sedne s ozvučovaným prostorem a ušima taky zvuk závisí nejvíc. Dobrý integráč se 150W do čtyř ohmů už většinu beden přivede k životu a pětkrát dražší zesilovač to už rozjasní jen o další pětinu a je jen na nás, jak moc jsme do toho blázni a jestli nám to za to stojí
Těžko říct,kde je pravda,ale slyšel jsem hrát zesilovač v několikanásobné ceně me sestavy na bednách taky v podobné ceně a zvuk prostě o ničem.Asi si to prostě k sobě nesedlo,pak jsem tentýž zesilovač slyšel u kamaráda na bednách o hooodne levnějších, konkrétně Xavian Virtuosa a zvuk prostě božský
K tomuto názoru sa zasa viem priklonit ja.RedBaron píše: ↑02 led 2018 19:14A protože věřím tomu, že obecné závěry dělat lze, tak bych řekl, že bedny k sobě potřebují zesilovač, který je nebude vychylovat z neutrálního podání zvuku, dokáže je řádně nakrmit při požadovaných hlasitostech a musí si umět poradit s elektrickými vrtochy jejich výhybek. Každopádně bedna je to nejdůležitější, co převádí elektrický signál na zvuk a na ní a na tom, jak si sedne s ozvučovaným prostorem a ušima taky zvuk závisí nejvíc. Dobrý integráč se 150W do čtyř ohmů už většinu beden přivede k životu a pětkrát dražší zesilovač to už rozjasní jen o další pětinu a je jen na nás, jak moc jsme do toho blázni a jestli nám to za to stojí
Nový kůň na scéně: Bluesound Node 2i
Chvála až na půdu: https://www.whathifi.com/reviews/bluesound-node-2i
Chvála až na půdu: https://www.whathifi.com/reviews/bluesound-node-2i
No,já si počkám na Pro Ject S2 stream box.Nyní hraju na RPI s výstupem přes Allo digione Spdif a vše v pohodě.Software používám Volumio a teď nově zkouším Moode audio.Líbí se mi to.Hraju hi res z disku a online Tidal pomocí Bubble UPnP.Je to řešení za málo peněz,ale zvukově super,zvlášť pokud použijete kvalitní napájení (lineární zdroj,IfI power sice spínaný,ale ihned to bylo taky slyšet.