Streamer do 20 000 Kč

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
radim74
Kontaktovat uživatele:

Streamer do 20 000 Kč

Příspěvek od radim74 »

Ahoj potřebuji poradit vhodný streamer k zesilovači ( má již DA převodník)? Připojení k zesilovači posoudím podle zvuku a rozhodnu se jestli analogově nebo přes optiku. A ještě jeden ujišťovací dotaz: Je jedno čím přivedu stream do zesilovače? Zatím to řeším přes Playstation 4, který nabízí i spotify, nebo je lepší koupit zvlášť streamer - posune se zvuk, když vlastně dekóduji digitální formát až v DAC v zesilovači? Díky.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Re: Streamer do 20 000 Kč

Příspěvek od dkdkdk »

Co ti teď schází při streamování přes PS4?

radim74
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radim74 »

Kdybych věděl rozdíl, tak se neptám, ale dokonalé to není. CD mi připadá mnohem lepší.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Takže chceš po streameru něco, co PS4 nezvládá nebo zvládá nedostatečně, ale nevíš co to je?

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

IMHO než se streamovaná hudba vyrovná CD, je potřeba do toho dost zainvestovat - bohužel.

Co se týče DAC integrovaného v zesilovači - těžko hodnotit takto obecně, ale vem v potaz, že DACy jsou dost náchylná zařízení na různá rušení (je na nich například obvykle znatelná výměna napájecího kabelu) a pokud nemáš zrovna nějaký model, kde se konstruktér snažil cílevědomě integrovaný DAC vhodně ošetřit, pak to asi nebude žádná sláva, a překonat samostatně stojící slušné CD anebo streamer s vlastním DA převodem těžko dokáže.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Spotify už z principu nemůže hrát stejně kvalitně jako CD. Mám pocit, že se do toho radim 74 poněkud zamotal. Kupoval a nedomýšlel.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Radime, zkus navštívit někoho kdo má už nějak rozumě stream vyřešený ať víš co a za kolik od toho můžeš čekat ... p.s. co že to máš za zesilovač s integrovaným DAC ?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Nejdříve je potřeba si uvědomit kvalitativní zvukové rozdíly mezi streamovacími službami typu mp3 (Spodify) a losless/hires (Tidal/Deezer/Qobuz). Následně se porozhlédnou po hw, co umí Tidal (MQA)/Deezer/Qobuz, a je pro mě cenově akceptovatelný.

Pokud mám rozpočet plus minus 40-45k za vše, jako původně v tomto případě, tak bylo ve hře několik kombinací, počínaje vše v jednom(NAD C 368/Bluesound modul, Yamaha R-N803) nebo zesilovač + streamer/dac. Popřípadě lze kombinovat zesilovač/dac + streamer/dac či zesilovač + dac + streamer/dac, kdy ale v dané kategorii platím dac 2x, protože streamery bez dac (tzv. "renderery") se vyskytují ve vyšších cenových hladinách.

Osobně bych dal v dané cenové kategorii 40k přednost řešení vše v jednom, žádné dac duplicity, žádné propojovací kabely. Plus losless službu typu Tidal (MQA)/Deezer/Qobuz.

radim74
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radim74 »

Koupil jsem zesilovač PRIMARE I22 s DAC. Napájím s tím regálovky DALI opticon 2. Je mi jasné, že zdroj spotify nebude stejné jak CD, ale mám pocit, že zejména v rockové hudbě nebo ve složitějších nahrávkách by to mohlo být za ty prachy lepší - ale zase jak co. Akustickém popu je OK. Dali se mi zdají vyvážené - hlavně ve středech a výškách, v basech jsou jadernější. Postrádám celkově zejména větší hloubku, teplotu tónu. Myslím že je to nejspíš zdrojem signálu a digitálním zesilovačem. Oproti mému starému receiveru Yamaha RXV430 se změnila zejména dynamika skladby, rozlišení - nástrojová separace šla také výrazně nahoru. Možná by to spravili trošku kabely.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

merhaut píše:
28 pro 2017 12:04
Osobně bych dal v dané cenové kategorii 40k přednost řešení vše v jednom, žádné dac duplicity, žádné propojovací kabely. Plus losless službu typu Tidal (MQA)/Deezer/Qobuz.
*thumbs up*

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Tidal teď nabízí na 12 dnů svůj HiFi program zdarma, tak k zesíku připíchni přes USB nějaké PC a uvidíš, jestli je slyšet změna oproti Spotify a až pak bych případně řešil nějaký Tidal streamer.
http://tidal.com/cz/try-now

radim74
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radim74 »

Tak vyzkoušeno tidal x spotify= to samé. Tidal přes notdbook kabelem do usb-b zesilovače, spotify přes PS4 optikou do zesilovače. Ještě nemám odzkoušen ze streameru analogově do amp. ale nevím jestli by 20 t staćilo-obávám se že ne.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Tomuhle zmatečnýmu "porovnání" se dá fakt jen zasmát.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

dkdkdk : díky za odkaz zítra testnu ten Tidal a chci vyzkoušet MQA ( teda jestli to půjde na tom free ?!? ).

Mám placené Spotify a spokojenost, ale co kdyby to bylo lepší *sunglases*

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Mně to zmatečné nepřipadá. Zapojil si 2 zdroje tak, jak by je asi používal a zřejmě přepínal vstupy.

radim74: proč by 20t nestačilo? Pokud chceš mermomocí streamer, tak si ho pořiď v hodnotě, kterou jsi ochoten akceptovat, na kolik máš finance a víc to neřeš. Chip DACu v zesíku je slušný, stačí pořídit streamer bez DAC, např. na RaspberryPi základu
https://www.audiophonics.fr/en/hifi-dev ... 11134.html
nebo pak už něco s DACem a digi-výstupy a testnout obě možnosti
https://www.svetaudia.cz/auralic-aries- ... penize/182
https://www.audiophonics.fr/en/network- ... 10741.html
https://www.l-e.cz/prehravace/bluesound-node#3597

Odpovědět