Tidal Family

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
mumu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tidal Family

Příspěvek od mumu »

A prečo by to preboha robil, keď mu stream vyhovuje...

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Ok dynamicky rozsah asi chapem zle.

No ja pocuvam cely zivot velmi vela albumov mesacne.Kedysi som ich kupoval a mam ich tisice ale dnes stream aj za cenu zvuku ktory sa CD nevyrovna.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

mumu píše:
22 zář 2023 22:54
Iba dávam radu. Rozhodnúť sa už vie on sám. Aj bez tvojho pričinenia ;)

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

fb_milan6:
Nedokážu si představit, že bych neměl kupovat přes Discogs "tolik CD kolik alb poslouchám měsícně" a musel se spokojit s takovým poklesem kavlkity jakej by mi přinesly stream služby. Finančně mě to neruinuje, nosiče jsou v dnešní době levnější než byly kdy dřív. Stream není ta nej věc dnešní doby, že je něčeho hodně a je to zadarmo neznamená, že je to nejlepší, nemůže být, když je to kvantita zadarmo na úkor kvality. Tou nej věcí dnešní doby je naopak právě discogs. Ale každej ať si zvoli jakou kvalitu chce. Nicméně jsem tu na HiFi fóru to samo o sobě říká jasně o jakou kvalitu tu jde.

A ano Dynamickej rozsah chápeš špatně, je to poměr mezi průměrnou hlasitostí a nejhlasitějšíma frekvencema (velmi zjednodušeně řečeno). Nahrávka se rozkouskuje na malinký části a u každý tý části se vypočítá rozdíl mezi průměrnou hlasitosti všech frekvencí a nejhlasitějšíma frekvencema v danej části a pak se naměřený hodnoty z jednotlivjech částí zprůměrujou a máme DR (opět velmi zjednodušeně řečeno).

A na všech streamovacích službách je obsah v podstatě stejnej, vě většině případů jsou vydání alb na jednotlivejch streamovacích službách stejný, protože pochází ze stejnejch zdrojů a od stejnejch poskytovaltelů. V menšině případů se liší a to jednou ve prospěch jedný stream služby a jindy zase ve prospěch druhý, nelze říct, že jedna stream služba má nahrávky s větším DR než druhá, to je nesmysl.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

progsociety píše:
22 zář 2023 23:38
mumu píše:
Presne tak. Aj bez Tvojho👍

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Liamee diky za vysvetlenie a parafrazovanie mojich vyrokov v tvoj prospech nazor.
Dookola opakujem ze je to moja volba.Cely zivot som kupoval CD.Mam tu vymenovat dovody preco uz nie? Hypotekarny uver atd. Kazdy ma na vyber.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

mumu píše:
23 zář 2023 05:57
progsociety píše:
22 zář 2023 23:38
mumu píše:
Presne tak. Aj bez Tvojho👍
*fnuk*

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

fb_milan6 píše:
23 zář 2023 08:27
Liamee diky za vysvetlenie a parafrazovanie mojich vyrokov v tvoj prospech nazor.
Dookola opakujem ze je to moja volba.Cely zivot som kupoval CD.Mam tu vymenovat dovody preco uz nie? Hypotekarny uver atd. Kazdy ma na vyber.
A Já ti zase pořád dokola opakuju, že tady jsi zaprvé na HiFi fóru kde jde o kvalitní poslech hudby a zadruhé, že nechápeš co je to ta zvuková kvalita a pořád jí zaměňuješ za kvalitu přenosu a kvalitu záznamu (viz to tvoje: "Aj tak ma stream vybornu kvalitu hoci opakujem nema na CD vinyl atd."). Je potřeba číst s porozumněním, což je přesně to co ty neděláš celou dobu co jsi tu, vysvěltil jsem ti to už několikrát, ale ty si pořád meleš to svoje, pořád jsi úplně vedle a nerozumíš tomu o co jde.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Presne tak.Stream ma vybornu kvalitu ale na CD a vinyl zdaleka nema.Mam ti to poslat mailom? Uz dom to prizvukoval stokrat.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

.... hraje to, chutna to, proc to dal resit....*sunglases*

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

fb_milan6 píše:
23 zář 2023 22:37
Presne tak.Stream ma vybornu kvalitu ale na CD a vinyl zdaleka nema.Mam ti to poslat mailom? Uz dom to prizvukoval stokrat.
A zas a znovu a postý pořád dokola.
A Já ti to mám poslat písemně poštou se soudním příkazem k přečtení, nebo co mám dělat aby sis konečně přečet co ti říkám a porozuměl tomu? Matláš dohromady dvě zcela rozdílný věci, pleteš si zvukovou kvalitu s kvalitou záznamu/přenosu. Opakuju, vysvětluju a názorně ti to ukazuju ani nevím pokolikátý a ty to stejně pořád nechápeš. Tohle cos tu zase plácnul: "Aj tak ma stream vybornu kvalitu hoci opakujem nema na CD vinyl atd." je "argument" kozou v diskusi o voze, kterým jsi prokázal jen jedno, že vůbec nevíš a nerozumíš o čem je řeč, o co jde a o čem se to pokoušíš "diskutovat." Řiď se vlastní radou a čti s porozuměním.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Mam to na haku. Pochopil som to okamzite len ma bavi aky cirkus z toho robis.

Nech si kazdy pocuva co chce.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Nedělám z toho cirkus, jen vyvracím ty tvoje bludy. Ale pokud je to jak říkáš, tak v tom případě nemáš na tomhle fóru co dělat, protože tvá přítomnost jsou jen provoakce, vyvolávání hádek a utahování si ze všech okolo. Admin se na tvou přítomnost na fóru jistě podívá - nahlášeno.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Prudis tu ty nie ja.Staci reagovať raz.Kto tu ma co delat nerozhodujes ty.K čomu sa to vlastne vyjadrujes ?.Povedal som jasne ze CD je oveľa vyššia kvalita ako stream ale ja preferujem stream.Tak si to uz prelož a netrep somariny.Bludy som písal na začiatku a vysvetlil si ich tak co histercis.
Provokujem tým ze uprednostňujem stream? Si normálny?

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Ano, tak proč se neřídíš tím co sám říkáš a nereagoval jsi jen jednou a pořád se sem vracíš a plácáš stále dokola ty samý nesmysly? Jasně jsem ti řekl, že to s tím tvým CD co je vyšší kvalita než stream jsi úplně všedlě, je "argument" kozou v diskusi o voze, ale to ty stále evidentntě nechápeš, jsi úplně mimo.
Nepotřebuju nic překládat, Já narozdíl od tebe přesně vím o čem je řeč a problematice rozumím, ale pro tebe je to co Já říkám evidentntě asi svahilština, či co.
Nehysterčím, ale to co jsem ti vysvětlil jsi evidetntě vůbec nepochopil, protože dál píšeš pořád ty samý bludy, proto ti to vysvětluju znovu a znovu.
Provokuješ tím, že vyvoláváš flame i když jsi teď sám řekl, že to děláš záměrně.

Odpovědět