Topping D10 DAC

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od progsociety »

No a tá zlá správa je, že pri prehrávaní (napr. základného 16/44.1) PCM sa displej neprehodí naspäť do PCM, ale zostáva ako 2,82 DSD. Takže to riešim tak, že na prehrávanie PCM volím ako output DS: Speakers (TOPPING USB DAC) namiesto DSD módu ASIO: foo_dsd_asio.

RedBaron: Má zmysel resamplovať z vinylu grabnuté DSD64 súbory na DSD128? Tebou zmienený analógovo-organický zvuk nepočujem ani z gramofonu, nieto ešte z digitálneho DAC :D

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Navic, pokud ta gramodeska neni dost starsiho data, velmi pravdepodobne je puvodni zaznam, ze ktereho byla vyrobena, taky digitalni.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Dosť starší dátum znamená zhruba koľko? Tu vedľa mám jednu Opus platňu pre deti z roku 1987 a v ľavom dolnom rohu svieti "Digital Recording". Aj keď v tomto prípade ide asi o to, že iba bola nahrávaná digitálnymi štúdiovými zariadeniami a nie o dnes tak populárny a rozšírený prevod CD (mp3) na LP.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Tak jsem se zase vrátil ke svému Topping D10. :roll:
Nepoužívám ho ovšem jako DAC, ale jen jako konvertor USB > toslink, a D/A převod nechávám na převodníku Burr Brown PCM1795 (32 bit/192 kHz, -123 dB) ve svém NAD C 368.
Výsledek je fakt dobrý -- moje PC má sice skvělou motherboard s architekturou Coffee Lake, ale třeba spínaný zdroj je celkem běžná spotřební sračka...... nicméně C 368 je extrémně odolný na rušení ze sítě a optika to galvanicky odděluje (asi).
Každopádně u skvělých nahrávek jako třeba https://tidal.com/browse/album/85211865, když to dám hodně, hodně hlasitě, vlastně nadreálně, tak v klidnějších pasážích slyším klavíristův dech (jiný přes ústa a jiný přes nos) a taky tiché zvuky pedálových mechanik (jako bych seděl přímo vedle něj u klavíru) -- a ani tehdy to ani trošku nešumí, neprská, neškvrčí, nic, prostě na pozadí je úplné ticho (i s hlavou přímo u výškáče).
Musím říct, nic takového jsem ještě doma neměl.
Několik klasických ABček, které jsem zkoušel (Pioneer A30, Grundig V5000, koncák Xindak apod.), u všech bylo slyšet rušení z poslechového místa už při středních hlasitostech (nejhůř Xindak, to byla hotová radiocentrála).
Zvuk nemá chybu, je to dobrý, i když na DSD nedosáhnu.
*2thumbsup*

necone
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necone »

Není pak lepší použít opravdový DDC Místo DAC? Třeba cenově výborný Gustard U12 (vlastním). Optika tam je. Nebo ještě U16, ale tam už není optika a nevím, zda je SPDIF galavnicky oddělený.
Výborný je, že tyto DDC se zapínají spolu PC/NB, resp. detekují si napětí na USB a pak se sami zapnou.
C368 jsem slyšel a je taková jemná. Technicky není tak rychlá, ale prostě výborný zvuk.
Jinak se omlouvám, nečetl jsem celou diskuzi, jen mě zaujal výsledek dadafta :)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

To netuším, podle mě je to prašť jako uhoď, konventor jako konventor, ale asi by to chtělo otestovat. Nicméně D10 je pasivní, napájí se z PC a tím pádem zase o jeden možný příjemce rušení ze sítě míň. Ale jak říkám, nevím.
Jsem minimalista a takhle mi to hodně štymuje - jen dva přístroje, PC a DAC/AMP, plus jedna malá krabička a dva káblíky. Tečka. Pro streamera jako já ideál. Chytlo to šmrnc a poslouchá se to parádně, dá se říct, že jsem se do toho jak to je zamiloval (no, hlavně do C 368), nebudu už nic měnit, pokud jde o železo...
Ale díky za tip.

necone
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necone »

No, já bych právě viděl to napájení z PC jako rušení. Externí DDC, například ta levná má vlastní lineární napájení a zapíná se jen detekcí USB napětí na vstupu.
Vaše myšlenka jako převodník je samozřejmě dobrá, jen prostě místo převodníku dostanete ve zhruba stejné ceně přesné femto hodiny. No teď jsem to ověřoval 99 vs. 156$ Holt je vše dražší. Já kupoval U12 za 123$.
C368 je perfektní kus HW a pěkně se doplňuje k "expresivnějším" repro. Ještě se dá do toho NADu koupit streamovací karta.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Asi záleží, co si pod rušením představit. Jak jsem říkal výš, ani když dám C 368 hodně, hodně nahlas, tak v tichých pasážích hudby nebo při vypnutém přehrávání z beden neslyším vůbec nic, ani když přiložím ucho přímo k výškáči. Rušení se do systému nedostává signálovou cestou z PC, ale přes zásuvku ze sítě. Některé ABčka (s lineárními zdroji, tj. trafy), co jsem zkoušel, už při střední hlasitosti škvrčely a šuměly až na poslechovém místě, metr od beden všechny. To prostě u Déčkového, na rušení ze sítě extrémně odolného NADu se spínaným zdrojem, není.

Ale možná by se dalo naměřit nějaké vysokofrekvenční rušení na repro svorkách. Někdo by to asi řešil, mě co není slyšet nezajímá...

Jak říkám, nechám to tak, jak to je.

P.S. S hodnocením C 368 souhlas, za 27t je to neskutečně dobře hrající zesilovač. *hura*

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

I když používám Topping D10 jen jako konvektor USB-SPDIF,tak jsem si musel nakonec taky nainstalovat ovladače,nyní verze 5
https://www.tpdz.net/download ,protože jsem si kupoval nějakou hudbu na Bandcampu a přehrávání bit perfect pomocí
foobar2000 a utilitky WASAPI output tp přes ten Topping nechtělo přejít a pořád to hlásilo chybu,topping opanoval ovladačema Windows
a pořád držel kmitočet 96 kHz(asi převzorkovával),ať tam šlo,co tam šlo.S originál ovladačema se to automaticky mění podle toho,co tam jde a dál to pokračuje do mini DSP
Obrázek

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Hm, můj konventor D10 zatím při bit-perfect signálech přepíná bez problémů...
(nicméně já stejně převzorkovávám vše v PC na 192/32, pro PC je to úplná brnkačka a DAC v zesáku to myslím ani neumí)

Nový ovladač jsem stáhl, ale zatím neinstaluji.

biocz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biocz »

Ahoj, neslyšel jste někdo a nebo neporovnával Topping E30 s D10 ?
Tak velký cenový rozdíl to není. Přemýšlím, jestli nekoupit rovnou E30.
Díky za rady.....
petr

biocz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biocz »

Nikdo neporadí ?

basti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od basti »

ahojte, ake ovladace pouzivate pre D10 zo stranky vyrobcu ASIO, alebo WASAPI ktore si natiahne windows sam?
su tam dake rozdiely ak nepouzivam DSD nativne?
dik

Martinp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martinp »

tomas_43 píše:
14 kvě 2020 15:03
Topping D10 mám doma a používám už skoro 2 roky. Opamp jsem hned na začátku vyměnil za OPA1692. Zvukově jsem byl moc spokojen. Koupil jsem ho na základě recenze na webu audioresearch. Jsou tam i nějaká měření. Já spíš věřím svým uším. V současnosti je pořád v mé hlavní sestavě a jako opamp mám použit Burson V6 VIVID. Po rozehraných 100 hodinách opampu je zvuk naprosto skvělý, úplná paráda. Detaily, zvuková scéna, rozsah atd. Takže osobně mohu jednoznačně doporučit. Pro mě vítěz cena/kvalita. Jinak tyhle čínský hračky mám moc rád. Podle recenzí jsem zakoupil ještě 6J9 hybridní sluchátkáč (provozuji s V5iD) a lampami Amperex. Dále pak Xindak A06 také s V6 v preampu. Jinak Topping mám připojení USB kabelem s opakovačem (10m) s PC. Bezproblémů fungují i tracky DSD256.
Prosímtě, co je to za ten sluchátkový lampový zesilovač? Říkám si že bych ze srandy nějaký takový vyzkoušel.

Odpovědět