Topping D10 DAC

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6574
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od dadaft »

biocz píše:
29 led 2021 07:56
Ahoj, neslyšel jste někdo a nebo neporovnával Topping E30 s D10 ?
Tak velký cenový rozdíl to není. Přemýšlím, jestli nekoupit rovnou E30.
Díky za rady.....
petr
Taky by mě to celkem zajímalo.
D10 jsem s novýma bednama přišel na chuť, od rána do večera jedu klasiku a je to super, jen to chce vyzkoušet pár signálových kabelů, ne každý sedne.
Bohužel je to pouze USB DAC, takže příští měsíc jdu do E30 + P50 ---- čip AKM 4493 (768/32/DSD512), měření fantastické, navíc zapojím PC (usb), TV (toslink) i diskový transport (coax), víc nepotřebuji.

jbajci
Příspěvky: 130
Registrován: 13 led 2018 12:07
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od jbajci »

Topping již má prodejce v ČR, takže nákup bez rizika s možností vyzkoušení. (Audigo). Jinak řada DX3 pro a E30 s čipy AKM mi zní tak nějak přirozeněji a líbivěji než D50 s ESS Sabre. E30 jsem v lednu prodal, ale shodou okolností se mi vrátil zpět a jsem za to rád a zřejmě si ho nechám, protože za ty peníze je výborný.

biocz
Příspěvky: 12
Registrován: 18 led 2015 17:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od biocz »

Ovšem výrobek který je potřeba "umět rozchodit" pod současným operačním systémem Microsoftu, nemůže být dobře prodejný. Pod Win 10 to přeci musí fungovat nativně a nebo výrobce musí dodat funkční "blbuvzdorný" ovladač. Jinak nemůže konkurovat ostatním výrobcům i když je levný . Někde je chyba.........

jbajci
Příspěvky: 130
Registrován: 13 led 2018 12:07
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od jbajci »

To biocz: Nikdo také netvrdil, že chyba byla na straně Toppingu, Tento samozřejmě funguje pod win 10 bez problému po jednoduché instalaci příslušného ovladače. Příčinou mohla být chyba na připojeném PC.

biocz
Příspěvky: 12
Registrován: 18 led 2015 17:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od biocz »

V tom případe je vše OK, asi jste to sem neměl vůbec psát, někdo si to pořádně nepřečte a bude šířit bludy ...

Uživatelský avatar
dadaft
Příspěvky: 6574
Registrován: 24 dub 2008 09:50
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od dadaft »

Chtěl bych všem, kdo používají Topping D10 USB DAC doporučit jeho doplnění o AudioQuest Jitterbug
https://www.stereophile.com/content/aud ... ise-filter

Nic moc jsem neočekával a třeba u vestavěného usb dacu v Cambridge CXA61 se skutečně nějaký výraznější efekt nedostavil.
Ale z vcelku nenápadného a nevýrazného dacu Topping D10 Jitterbug udělal skutečnou šelmu -- basy, konkrétnost, separace, to všechno šlo výrazně nahoru, ale hlavně hudba jakoby obživla, stala se reálnou.......... nejlíp to podle mého soudu funguje s usb dacy bez samostatného zdroje, které jsou napájeny přímo z usb zásuvky jako právě Topping D10 nebo AudioQuest Dragonfly.

Pro hraní z počítače je USB DAC třídy 2 základní komponent sestavy. Kombinace AudioQuest Jitterbug + Topping D10 se mi opravdu zamlouvá. Nejen vzhledem k ceně, ale hlavně zvukem.

Důležitá je v tomto případě i kabeláž, ani ne tak usb kabel mezi Jitterbugem a D10, jako signální kabel z D10 do zesilovače -- tam jsou rozdíly až brutální a věřte, že s kvalitou řekněme AudioQuest Forest nebo Pro-Ject RCA CC (měď potažená uhlíkem) rozhodně nevystačíte a zvuk dacu zabijete.

skypi
Příspěvky: 287
Registrován: 12 čer 2009 20:21
Kontaktovat uživatele:

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od skypi »

AudioQuest Jitterbug nefunguje. Nemá jaksi jak... :-)


svartenatt
Příspěvky: 881
Registrován: 13 čer 2016 04:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od svartenatt »

Ono jde o to, jak to amirm psal, že každý dobrý DAC již filtraci obsahuje, takže přidáním Jitterbugu se spíš signál zhorší. Navíc za 6 součástek na malém PCB dávat tolik peněz je nesmysl.

progsociety
Příspěvky: 503
Registrován: 09 kvě 2019 22:43
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od progsociety »

Napíšem to priamo: Topping D10(s) je predovšetkým USB->SPDIF bridge. Nič viac, nič menej. A ako to už býva u týchto jednoduchších architektonických diel zvykom, občas ho treba reštartovať.

biocz
Příspěvky: 12
Registrován: 18 led 2015 17:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od biocz »

Používám tento DAC v práci. Jede 8hodin denně, nevypínám PC, takže ani DAC. Zatím max spokojenost, hraje opravdu dobře, žádný problém jsem po cca měsíci neustálého poslechu nezaznamenal. Za ty peníze, to je fakt super.
Petr

Uživatelský avatar
Tomáš
Příspěvky: 642
Registrován: 05 říj 2008 20:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od Tomáš »

I když používám D10 jen na konverzi USB-Spdif,přesto jsem uvítal nový ovladač verze 5.2 ,který obsahuje
plugin ASIO pro Foobar 2000 a nativní Asio proxy aplikaci do Windows pro Foobar
Ke stažení zde: https://www.tpdz.net/newsinfo/538514.html

Uživatelský avatar
Tomáš
Příspěvky: 642
Registrován: 05 říj 2008 20:17
Kontaktovat uživatele:

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od Tomáš »

Společnost Shenzen Audio vyvinula již třetí generaci tohoto mini USB DACu TOPPING D10 Balanced
Obrázek
analogové výstupy jsou nyní symetrické TRS (jack 6,35 mm),v balení je i redukce jack - XLR konektor.
Měření je zase o něco lepší,než předchozí 2 generace
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ac.25094/
cena je stále mírná,asi 139 $
Už je na cestě *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

mcm
Příspěvky: 206
Registrován: 24 led 2020 12:21
Kontaktovat uživatele:

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od mcm »


biocz
Příspěvky: 12
Registrován: 18 led 2015 17:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od biocz »

Ale ta verze D10 a hlavně D10s jsou všude hodnoceny výborně. Taky za ty peníze se není čemu divit. Je to absolutně nejlepší levný DAC. (poměr cena/výkon)
Hlavně tam je XMOS XU208 a to celý za 2800,- Kč se zárukou v ČR, neuvěřitelné. Pochybuji, že bude něco lepšího za podobnou a ani za dvojnásobnou cenu.
Škoda jen ,že to nemá možnost externího napájení.
Petr

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host