Topping M50. Polepším si, alebo ani nie?
Re: Topping M50. Polepším si, alebo ani nie?
NUC má v sobě notebookový pidivětráček, dokud to je nový tak to není slyšet ale po nějaké době to začne vyluzovat zvuky - nedoporučuju jako přehrávač, stejný problém mají různý čínský levný napodobeniny jako Beelink atp. Dá se koupit pro NUC alternativní bedna s pasivním chlazením ale je to dost drahé řešení. Lepší je koupit něco s pasivním chlazením už od výrobce.
větrák v NUC:
větrák v NUC:
Není to cenově až tak strašné
https://www.mironet.cz/akasa-turing-fx- ... dp526361/
důležité je,že se musí vybrat typ pro odpovídající generaci Intelu nuc.
Mám to již druhým rokem,maximální spokojenost
Tady o tom více
digitalni-zdroje/pocitac-v-roli-ultimat ... -945.html
https://www.mironet.cz/akasa-turing-fx- ... dp526361/
důležité je,že se musí vybrat typ pro odpovídající generaci Intelu nuc.
Mám to již druhým rokem,maximální spokojenost
Tady o tom více
digitalni-zdroje/pocitac-v-roli-ultimat ... -945.html
Mám to samé a taky velká spokojenost. Data na HDD škrabátkách v NAS na druhém konci budovy. Teď tu pěkně potichu poslouchám a celej barák už spí a přitom krásně slyším veškerý detail.
kupovat tu skříň v ceně cca 3000 Kč je kravina - za tu cenu se při troše štěstí dá pořídit celý PC v pasivním provedení viz:
hifi-bazar/sitove-prehravace/asus-vivom ... 24688.html
hifi-bazar/sitove-prehravace/asus-vivom ... 24688.html
Kravina to opravdu neni. Za tu cenu mozna neco poridis, ale z bazaru a s malym vykonem. Pokud chces neco lepsiho a nechces si stavet PC od zakladu, tak je to idealni moznost.
je to kravina - NUC ve skříni s pasivním chlazením nikdy klasické PC nenahradí - takže stejně na normální věci je potřeba klasické PC se slušnou grafikou a výkonem a na přehrávání jako streamer bohatě stačí něco jako tohle: hifi-bazar/sitove-prehravace/asus-vivom ... 24688.html
Zalezi jaky software chces pouzivat. Ja treba pouzivam HQPlayer a na to nejaky vykon potreba je. Nebo v pripade Roon s vetsi knihovnou a DSP a dalsi scenare. Ze tobe staci obycejne reseni, nebo o jinych resenich nic nevis, jeste neznamena, ze to je kravina. Nez zacnes odsuzovat, tak si o tom neco zjisti.
Mám obyčejné Pc, osazené větráčky Noctua, včetně zdroje. Slyšet je minimálně. Disk mám klasický, ale vysí na pružinách.
to ty dva celerony v tom pasiv PC za 2400,- zvládnou s prstem v nose, nicméně já píšu o tom že je blbost investovat do drahé skříně pro NUC protože to ve výsledku stejně PC nenahradí.Yiakubou píše: ↑20 zář 2022 10:34Zalezi jaky software chces pouzivat. Ja treba pouzivam HQPlayer a na to nejaky vykon potreba je. Nebo v pripade Roon s vetsi knihovnou a DSP a dalsi scenare. Ze tobe staci obycejne reseni, nebo o jinych resenich nic nevis, jeste neznamena, ze to je kravina. Nez zacnes odsuzovat, tak si o tom neco zjisti.
Aha, já měl předchozí HTPC z komponentů v MiniITX formátu s SSD a jednou jedinou Noctuou na minimálních otáčkách v permanenci od roku 2012 do roku 2020. Teď ho mají se starou telkou děcka v pokoji na to samé.
Současný NUC8i5BEH s 16GB RAMky a SSD 256tkou od Samsungu v Akasa Turing pasivní krabici dělá opět lautr všechno, co se od něho chce, tedy přehrává hudbu, surfuje po netu, prohlíží fotky, pouštějí 4k filmy, jen graficky náročné hry se na tom nehrajou a předpokládám, že bude sloužit dalších minimálně 6 let
To, že tu potřebuje někdo upnout inzerát na nějakou jetou mizérii od Asusu na tom vůbec nic nemění
Současný NUC8i5BEH s 16GB RAMky a SSD 256tkou od Samsungu v Akasa Turing pasivní krabici dělá opět lautr všechno, co se od něho chce, tedy přehrává hudbu, surfuje po netu, prohlíží fotky, pouštějí 4k filmy, jen graficky náročné hry se na tom nehrajou a předpokládám, že bude sloužit dalších minimálně 6 let
To, že tu potřebuje někdo upnout inzerát na nějakou jetou mizérii od Asusu na tom vůbec nic nemění
přesně a proto je lepší koupit přehřívající se nesmysl a ten nacpat do předražené čínské bedny než koupit PC který je od začátku navržený pro pasivní chlazení
Plácáš nesmyslypřesně a proto je lepší koupit přehřívající se nesmysl a ten nacpat do předražené čínské bedny než koupit PC který je od začátku navržený pro pasivní chlazen
Jednak Akasa je Taiwanská firma,a to firma spolupracující s Intelem,proto jsou už v motherboardu intelu připravené otvory o odpovídající rozteči k případnému použití s Akasa bedýnkou
Tam se nic nepřehřívá, je to půlkilovej hliníkovej ingot a teplo z PC krásně odvádí.
Ne, že by na váze nezáleželo, ale důležitá je i chladící plocha.
Tak už nevím, vyfotil jsem to, velikost je z toho asi vidět protože je tam pazoura i USB port, krásně je vidět ta "hladká" část původní velikosti NUC a v jak velkém kusu na tepelný rozptyl se nachází nyní.