Vyber CD transportu

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyber CD transportu

Příspěvek od Tomáš »

petrl napsal
Tak ať si koupí DS2 T. Zvuk neznám, a na pohled se mi na něm nezdá jenom ten srandovní konektor napájení.
transport by neměl mít žádný zvuk,ale pouze jenom přenášet data
U těch Pro-ject to nejsou žádné srandovní konektory,ale zcela obyčejné mini-XLR. Srandovní může být akorát tvoje neznalost

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Ahoj vsem a opet diky za vsechny nazory

abych to shrnul:

- hledam CD transport jako zalozni moznost, ne jako hlavni zdroj. Na to mam streaming a i z duvodu uzivatelskeho komfortu u toho planuji zustat. Mam ale malou sbirku CD svych nejoblibenejsich alb, kterou si klidne budu rozsirovat dal a obcas pustim. Moje ocekavani neni, ze pres CD transport to bude nejak lepe znit, urcite to bude znit trochu jinak, ale nemam ambice kvalitou prevysit streamingovou vetev.

- Rozpocet je cca 20 tisic, takze drazsi tipy (Moon, Van Medevoort, atd...) jsou zajimave, ale to uz by bylo pro moje ucely prilis drahe. V ramci upgradu sestavy mam momentalne jine priority (hlavne akustika a druhy konec na bi-amp), tohle ma byt spis takovy vedlejsi vydaj pro radost a zalozni reseni.

- Diky za tip na ten model od Nuprime. Kdybych mel kupovat novy, asi budu rozhodovat mezi timto a Pro-jectem a pocitove se mi ten Nuprime asi i libi vic. Vypada to proste jako kvalitnejsi, robustnejsi stroj. Nekde jsem i nasel srovnani s timto pro-ject a Nuprime z toho vysel celkem vyrazne lepe.

- Kdybych mel kupovat neco starsiho, tak asi ne moc stare. Uplne se mi nechce resit nejaky repas, nebo vymeny lazeru, apod.

- Koupit neco starsiho + uprava v Casea je zajimavy tip, ale trochu se obavam, ze to by uz taky pak bylo pres rozpocet + stejne obavy jako u bodu vyse

Asi chvili budu sledovat bazary a lovit nejake ne moc stare kousky, nebo jako novej kus asi zatim vyhrava ten Nuprime.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Tomáš píše:
29 lis 2021 17:54
transport by neměl mít žádný zvuk,ale pouze jenom přenášet data
U těch Pro-ject to nejsou žádné srandovní konektory,ale zcela obyčejné mini-XLR. Srandovní může být akorát tvoje neznalost
Srandovní je tvoje dvojnásobná neznalost. Transport samozřejmě zvuk má. "Jenom přenášet data" by možná mohl, kdyby na CD byly ty 0 a 1 napsaný. No a ktomu má skutečnost hodně daleko.
Co se týče konektoru, psal jsem o lacinějsí verzi cca 18 tis. Ta má obyčejný miniaturní "jack" a la notebooky, spíš to vypadá ještě hůř. Samo o sobě to je pochybné a co to udělá při vytržení za provozu těžko říct. Snad to zkoušeli a přehrávač přežije. Kvalitní konektory, třeba ten XLR, jsou holt drahý a někde ušetřit proti vyššímu modelu museli.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

A co je teda na těch CD? Noty?

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

No aj niektori pani, co sa obvodarine rozumeju a dlho boli presvedceni, a aj ostatnych presviedcali, ze naco nejaky dedikovany DAC, ked kvalitna zvukova karta do PC meria dobre a nerozozname ju vraj zvukovo od zbytocne drahsieho DAC-u. Za cas sa stal tou spravnou referenciou CA DAC Magic Plus a teraz ejhla, nasli lepsi tentoraz Toping D10s bal a ma to zas niekolko nul za desatinnou ciarkou viac a vraj to aj hra lepsie. Haleluja. Na cas alebo navzdy?…
Ale kludne verte tomu ze je jedno aky CD transport

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

to petrl
Jo a laser si vyzpěvuje la,la,la,hodiny do toho vesele tikaj a externí převodník nemá co dělat :D
Co se týče konektoru, psal jsem o lacinějsí verzi cca 18 tis. Ta má obyčejný miniaturní "jack" a la notebooky,
Ještě jsem neviděl u notetbooku ( a i t těch levnějších pro-ject) jack jako napájecí konektor.Zřemě si to pleteš s DC napájecím konektorem (rúzné průměry),kdy + je vnitřní kontakt a - vnějšek
Obrázek

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

*offtopic*
@Tomáš: Napájecím konektorem DC myslíš asi něco takového. Tomu zbytek světa říká "jack DC".
.. a notebooků jsi zřejmě ještě dost neviděl.
Tvá povýšenost není na místě.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Yiakubou píše:
29 lis 2021 19:00
Koupit neco starsiho + uprava v Casea je zajimavy tip, ale trochu se obavam, ze to by uz taky pak bylo pres rozpocet + stejne obavy jako u bodu vyse
Zas tak drahé to není - koukni na jejich stránky. Ale jak píšeš, s tou mechanikou a laserem by mohl být do budoucna problém. Na druhou stranu - pokud to máš (stejně jako i já) jen jako doplňkový způsob poslechu, tak i obyčejná mechanika přežije roky.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

to FS
další chytrej,jo,celej svět
Obrázek

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ne dvojnásobná, ale trojnásobná.... *headbang* .

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

Pánové,je mi jedno,jak si to nazýváte,říkejte si tomu třeba DC robertek,ale já jsem čech a používám český název podle technické normy ČSN DC napájecí konektor kabelový.Tečka.Seru na vaši diskuzi.Tečka

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

A jestli má někdo jako napájecí konektor skutečně jack,dejme tomu 3,5 mm,tak je to špatně a odporuje to nejen ČSN normě ale i normámj EU,protože živý vodič není chráněný a může lehce dojít i ke zkratu(třeba vlhkým prstem)
Obrázek

LUK

Příspěvek od LUK »

Tvoje nechápavost je až zarážející. Jedinej kdo si tu myslí, že je tu řeč o něčem jako audio jacku, jsi ty, ale to je právě ta tvoje nachápavost

Odpovědět