aktív vs pasív

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: aktív vs pasív

Příspěvek od Renown »

to Acon :
Renown! Ja Ťa rešpektujem a rešpektujem Tvoje vedomosti v danej problematike, len jedno ma na Tebe serie
Tak to je úplně v pohodě, pokud Tě na mně sere pouze jediná věc, máme spolu perfektní vztah *2thumbsup* Pokud by Tě na mně nesralo nic, bylo by to podezřelé *thumbs up*
Ale teď trochu vážněji.
Prečo sa nedokážeš vzdať túžby zosmiešniť, zhovadiť, uraziť... kohokoľvek, kto Tvoje znalosti nemá a nedokážeš jednoducho inteligentne s nadhľadom vložiť "Ideální příspěvek" hodný Tvojich vedomostí?
To vůbec ne, já nemám touhu nikoho zesměšňovat, mně jenom strašně rozčilují zbytečné příspěvky. Příspěvky, které člověk píše z obsedantní nutnosti něco napsat, ale nic tím vlastně nesděluje. Nepochybuji o tom, že třeba Aleska má mnoho vědomostí, které mně zcela chybí, ale ten jeho příspěvek byl zcela zbytečný. Pokud mám tohle fórum rád, tak mi musí vadit že se zapleveluje takovými příspěvky. Samozřejmě na druhou stranu můžeš říct, že pokud mám toto fórum rád, tak bych neměl urážet jeho členy. A budeš mít tímto tvrzením taky pravdu. Prostě si nemohu pomoci. *thumbs down*
Prečo tú túžbu po zhadzovaní a urážaní nemá napr. BVa?
Nesrovnával bych Renowna a BVa :
1. Renown nemá tolik odborných vědomostí jako BVa.
2. BVa je ve svých příspěvcích mnohem pragmatičtější. Nevnáší do toho emoce. Asi je flegmatik. Renown je cholerik.
3. BVa zdaleka nepřispívá tolik co Renown, jistě by to bylo ku prospěchu nás všech kdyby BVa přispíval více, ale možná by jej to připravilo o duševní zdraví reagovat na některé pseudopříspěvky.
A tak ako reaguješ Ty a iní na názory moje a iných členov (či už správne alebo nesprávne), budem ja reagovať a poukazovať na príklady nadradenosti.
Na to máš samozřejmě právo, ale zřiď si na to vlastní vlákno :-)
Chtěl bych jenom říct, že to není pocit nadřazenosti. Je to snaha o zachování jakési čistoty tohoto fóra o jeho nezaplevelení zbytečnými nicneříkajícími příspěvky. Napsat mnoho slov a nic jimi neříci je výsadou politiků, tam se to snad i považuje za přednost. Tady to vyloženě škodí. Bylo by fajn kdyby alespoň vlákna s technickými názvy zůstala v technické rovině. Pokud máš zájem o nezávazné plkání, k tomu slouží různé internetové chatovací servery, anebo založte plkací vlákno a plkejte. Nic ve zlém i plkání je někdy ok.

durgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durgo »

Ten skopírovaný odkaz od Coffeho je super!
Citujem len záver :D
Takže je to jasný,aktiv,dobrý měniče,hlasitosti pásem si seřídím volume na zesech,možné kompenzace se dají taky řešit elektronicky a tradá.

Neříkám ,že neexistují pasivní sestavy,které hrají,ale aktivní budou z principu vždy lepší.Tak proč si to nevylepšit
Technici súhlasíte s tým? ;)

U aktívu vidím len jednu "nevýhodu": nemožnosť "hrať" sa so zosilňovačmi.

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

cisto z mojej skusenosti bezneho cloveka a neodbornika na konstrukciu repro.. uz som pocul vela bedni v roznych cenovych hladinach ako aktivnych tak pasivnych a nemozem povedat, ze by jedno riesenie bolo lepsie ako druhe.. Aj ked je sice pravda, ze ak si vezmem povedzme cenovu hladinu cca 20tis. tak v tejto cene nepoznam pasivne riesenie ktore by prehralo akukolvek studiovu aktivnu bednu! Taktiez takmer vsetky aktivne bedne maju vzadu male prepinace cim si mozem prisposobit reprodukciu basov alebo vysok svojmu prostrediu bez nutnosti pouzitia specialneho ekvalizeru a je to zasah do zvuku v tak malej miere, ze ten vedlajsi efekt aj v pripade analogovej ekvalizacie(faozvy posun) prakticky nepocujem..

Este kedysi som si myslel, ze aktiv je jendoznacne lepsi ako pasiv, ale ked sa napriklad pozriem na aktiv Acon Divus kde upgrade spociva vo vymene prave zosilovaca za lampy.. povedal by som ze aktiv je v tejto kategorii uz hotove riesenie pre ludi co nechcu alebo nemaju cas experimentovat a chcu vyladenu bednu ktora jendoducho hra! Co vsak neznamena ze akakolvek aktivna bedna hra na hranici svojich moznosti..ved aj do aktivu sa davaju zosilovace primeranej cenovej hladine ako je zvysok bedne spolu s menicmi.. aj aktiv sa da vylepsit..ale kto ma na to nervy, cas, peniaze odborne znalosti a skusenosti aby sa do toho pustal..? Taky pasiv sa da vylepsovat do nekonecna a ak casom zistim ze mi na zvuku nieco nesedi alebo by som to chcel trochu inak, tak to skusim s niecim inym co v pripade aktivu nieje mozne pokial takyto upgrade neponuka priamo vyrobca..

Ja som z tych, co na hladanie dokonalej suhry pasivnych repro a zosilovacov nemaju cas, peniaze a ani naladu.. tak som zvolil aktiv a som maximalne spokojny.

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Dnes som si so zaujmom precital on-line Ratgeber studiovych monitorov na stranke nemeckeho predajcu Thomann. Je tam vela uzitocnych informacii a medzi nimi najdete aj taku, ktora tvrdi, ze cisto z technickeho hladiska (je to tam pekne zdovodnene) je urcite lepsi aktivny reproduktor, pricom z aktivnych su este lepsie tie, ktore maju biamping a digitalny vstup. Oplati sa precitat jednotlive kapitoly, myslim, ze dost veci vysvetlia.
Linky v anglictine resp. nemcine su tu:
http://www.thomann.de/gb/onlineexpert_138.html
http://www.thomann.de/de/onlineexpert_35.html

Osobne si myslim, ze pasivne riesenie je vhodne skor pre pravovernych hifistov, konickarov, ktorym zladovanie zostavy, cize hladanie vhodnej kombinacie repro + zosik + zdroj a k tomu kable a dalsi equipment, prinasa v spojeni s pocuvanim hudby to prave uspokojenie. Navyse mozu priebezne jednotlive komponenty obmienat a tak sa neustale bavit hladanim lepsieho zvuku, pripadne esteticky doladovat interier. Aktiv je vhodnejsi pre tych, ktori hladaju pri danej cene nekompromisne riesenie, prinasajuce najkvalitnejsi zvuk, s ktorym su spokojni a nasledne investicie smeruju predovsetkym do nakupu hudby.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Jen poznámka: je nutno posuzovat - aktiv vs pasiv řešení - ve stejné cenové hladině jako celek. V absolutním "repro" měřítku se z každého reproduktoru dostane jeho maximum (v příslušném pracovním frekvenčním pásmu) přímým napojením na zesilovač, to je technicky jasné.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Coffee píše:Takže je to jasný,aktiv,dobrý měniče,hlasitosti pásem si seřídím volume na zesech,možné kompenzace se dají taky řešit elektronicky a tradá.
Neříkám ,že neexistují pasivní sestavy,které hrají,ale aktivní budou z principu vždy lepší.Tak proč si to nevylepšit
Hopp píše:Dnes som si so zaujmom precital on-line Ratgeber studiovych monitorov na stranke nemeckeho predajcu Thomann. Je tam vela uzitocnych informacii a medzi nimi najdete aj taku, ktora tvrdi, ze cisto z technickeho hladiska (je to tam pekne zdovodnene) je urcite lepsi aktivny reproduktor, pricom z aktivnych su este lepsie tie, ktore maju biamping a digitalny vstup.
hm. vím o jedněch bednách, které jsou přímo dokonalým zhmotněním těchto slov. budu muset přesvědčit Petru, ať je vezme ke mně s sebou. to se asi musí slyšet...

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

to: durgo
Mezi nevýhody aktivu patří např. šum.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Mezi nevýhody aktivu patří např. šum.
Aj pasiv potrebuje zosilňovač, a ten šumí..

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Ne kazdy aktiv sumi , alespon ty moje jsou tiche , myslim si , ze to neni systemova vada aktivu jako takoveho .

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Myslím si, že je to vada aktivu jako takového, řekněme, že šumí právě aktivní vyhybka. Samo, že to záleží na její konstrukci, ale bývá to v praxi více než u jednoduché pasivní.

Odpovědět