Na výstavách sa veľmi aktívne riešenia neobjavujú, na BP 2008 bolo k počutiu aktívne riešenie BVa. Pre mňa najlepší zvuk, zvlášť pri zapojení dispre II a audionetu.
Som hluchý, alebo aktív má oveľa väčší dôraz na meniče ako pasív???
Do toho páni

To je opravdu utrpení číst tyhle pseudovědecké teorie s nulovou vypovídací hodnotou. Co jste vlastně tím chtěl říct ? "Vyladění vztahu a poslechové místo" Něco jako že optimální poslechové místo je pro aktiv jinde než pro pasiv ?Nikdy se nedá říci, že aktív bude hrát lépe než pasív a obráceně. Jde jen a jen o vyladění vztahu (reproduktory / zesilovače) + poslechové místo. U aktivu se dá předpokládat, že ta první polovina (reproduktor/zesilovač) bude 100%. Na BP 2008 byly i aktivy Acona (Acon Divus MKII) a nesedly k poslechovce; takže výsledek pro mnohé zklamáním. Přesto věřím, že je Acon doma spokojen, hrají pěkně.
Nenapsal jsem nic jiného, než to, že aktív nemusí být lepší než pasívní reprobedny. Proč hrály Aconovy bedny tak jak hrály perfektně vysvětlil BVa. Prostě svým technickým provedením nebyly vhodné pro ozvučení toho kde hrály a to je ten vztah reprobedny/poslechová místnost. To co se mi snažíš "vložit do úst" jsem tím skutečně neřekl a nenapsal.Renown píše:to Aleska :
proč se to pořád snažíte svým způsobem vysvětlovat.
To je opravdu utrpení číst tyhle pseudovědecké teorie s nulovou vypovídací hodnotou. Co jste vlastně tím chtěl říct ? "Vyladění vztahu a poslechové místo" Něco jako že optimální poslechové místo je pro aktiv jinde než pro pasiv ?
ok. co jste tedy napsal ? Co jste ve skutečnosti chtěl říct ? Tohle ? :To co se mi snažíš "vložit do úst" jsem tím skutečně neřekl a nenapsal.
To je opravdu NĚCO ! To jste skutečně objevil Ameriku. Gratuluji !Nenapsal jsem nic jiného, než to, že aktív nemusí být lepší než pasívní reprobedny.
BVa píše:Aby to bolo s tými Aconmi jasné, už som to raz písal...
Ide hlavne o basy, použitý basový menič má citlivosť cca 90dB a je v uzavretom boxe, takže pod cca 100 Hz to sype dolu 6dB/oktáva,takže napr. na 50Hz je to už len 84dB/W. Aby to hralo basy,je tam elektronická korekcia (zdvih) na basoch, ale to znamená vyšší nutný výkon konca pre nižšie kmitočty. Výkon koncov nie je nekonečný, ani ten reproduktor neznesie všetko, preto je tam limitér (obmedzovač výkonu), ktorý do toho "hrábne v momente", keď by to malo ísť za roh. Tá sála je jednoducho pre tie boxy veľká, žiadala sa tam hlasitosť, ktorá je nad ich možnosti, preto do toho stále "kafral" ten limiter a hralo to blbo. Párkrát sa tam v limitácii "zrútili" aj konce, ktoré napájali Aragorny...
Renown! Ja Ťa rešpektujem a rešpektujem Tvoje vedomosti v danej problematike, len jedno ma na Tebe serie. Sám si povedal jednu skvelú vec a to "Má to logiku a jasně vysvětluje příčinu vzniku pozorovaného jevu. Ideální příspěvek !"Renown píše:....To jste skutečně objevil Ameriku. Gratuluji !
Mimochodem upozorňuji, že jste to napsal před příspěvkem BVa.
Jeho příspěvek je na rozdíl od Vašeho plný faktů, a to takových které všechny členy posouvají vědomostmi kupředu. Má to logiku a jasně vysvětluje příčinu vzniku pozorovaného jevu. Ideální příspěvek !
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů