AperionAudio Dual AMT Super Tweeter
AperionAudio Dual AMT Super Tweeter
Ahoj, je tady nekdo kdo vlastni AperionAudio Dual AMT Super Tweeter? Rad bych slysel jeho zkusenosti. Dik.
Re: AperionAudio Dual AMT Super Tweeter
Mal som moznost pocut na jednej zostave.
Bol to pruser.
Bol to pruser.
Aby som to nejako specifikoval - bolo to pridane k reprakom, ktore samy osebe nehrali moc dobre [podla mna] a po pridani [a teda uz po nejakom nastaveni atd] to bolo este horsie.
Dekuji za odpoved
Ahoj, dovolím si oponovat Fidji99. Mám sestavu předzesilovač Primaluna Prologu Premium, koncák Primaluna Dialogue Four a repro sloupy Sonus Faber Liuto. Lampáče občas vyměním za preamp Nuforce P9 a konce Nuforce Reference 9 V3. V obou případech se super tweeterem pro mne pozitivní změna. Větší detail, prostor a dokonce i pevnější basy. Možná je to bednami SF Liuto, které hrají hodně teple, neunavují, nejsou ukřičené. Nemám sice Dual, ale jen RST Aluminium Ribbon. Dual jsem měl zapůjčený od kamaráda k porovnání, ale nesedlo mi to. Možná tím, že mám repro jen cca 25 cm od zadní stěny a zdálo se mi, že zvuk je nejspíše díky odrazům trochu zkreslený. Kamarád má bedny více v prostoru a u něj zase pravý opak, tak to slyšel i druhý kamarád co se stavil na poslech. Můj RST se jim nelíbil narozdíl od jeho Dual Firing AMT. Snad Ti to pomohlo.
. Máš to 50/50. Třeba opravdu vyzkoušet. Němci dávají na vyzkoušení 30 dní, takže zaplatíš jen poštu. Stojí to za to, ať bude výsledek pro Tebe jakýkoliv.
Ještě doplním, že jejich doporučené nastavení crossoveru a zisku vzhledem k citlivosti Tvých repro jsou přesné.
Děkuji za odpověď a naprosto s tebou souhlasím, já jsem taky nevěřil ale kolega je koupil ke svým Xavianum, tak jsem si je koupil a přesně jak uvádíš, zvětšený prostor, lepší indikace nástrojů a tonů, u basů jsem žádnou změnu nepocitíl ale co se týče horních tonů které sahají až do středů je neskutečná změna zvuku. A opravdu prostorovost je znatelná
To je dobre, ze pocitujes zlepsenie.
Aj ked mna by na tvojom mieste skor trapilo, preco k velmi drahym novym repro potrebujem pridavat dodatocny vyskac. Ci je problem v kvalite repro, akustiky alebo ci nedoslo v poslednej dobe k nejakemu zhorseniu sluchu. Alebo teda mas rad take to hifisticke cinkanie, ako vela ludi, lebo to vnimaju ako “detail”
Teda ak si to pridaval k tym Elipticorom, ak si to dal na nejake repro “do dielne” tak to je ine.
Aj ked mna by na tvojom mieste skor trapilo, preco k velmi drahym novym repro potrebujem pridavat dodatocny vyskac. Ci je problem v kvalite repro, akustiky alebo ci nedoslo v poslednej dobe k nejakemu zhorseniu sluchu. Alebo teda mas rad take to hifisticke cinkanie, ako vela ludi, lebo to vnimaju ako “detail”
Teda ak si to pridaval k tym Elipticorom, ak si to dal na nejake repro “do dielne” tak to je ine.
Ak je to ku Xavianom tak to chápem. (nie aú to samozrejme jediné repro kde to tak je). Mne by tam tiež asi ten super tweeter pomohol, ale je to individuálne aj podľa zbytku aparátu e akustiky
Jak se ten supertweeter fázuje? Pomocí výhybky nebo DSP?
fázuje? Je to klasický (super)výškač s pasívnym HPF filtrom. Jediné “fázovanie” je o 180st teda prepólovaním.
Treba si pozrieť stránku:
https://www.aperionaudio.com/products/d ... EUqrxrdD0W
Treba si pozrieť stránku:
https://www.aperionaudio.com/products/d ... EUqrxrdD0W
Zeptám se jinak. Jak se srovná fáze supervýškáče s výškáčem. Aby si nehrál každý to svoje, ale aby se doplnovali. Nebo to má jenom generovat nějaký šum na pozadí?
Jo jo, je to tak, díky mému věku se mi zhoršila citlivost zvuku ve vyšších frekvencích a díky těmto tweetrum jsem se dostal opět na úroveň která je pro mě vyhovující a opět slyším více tonů výšších frekvenci u hudebních nástrojů, u tweetrů jde nastavit jak pasmová vyhýbka od 8kHz do 19kHz a přizpůsobit tomu i samotnou citlivost paskového tweetru u kterého je nejvyšší citlivost 96dBFidji99 píše: ↑16 dub 2026 08:47To je dobre, ze pocitujes zlepsenie.
Super Tweeter má pásmovou propust přepínatelnou skokově od 8kH po 2kH až do 16kH se strmostí 12dB a citlivost skokově přepínatelnou od 0dB až po -5dB , takže pak už jen záleží na tvých uších co ti vyhovuje