Aurum Cantus V7F
Re: Aurum Cantus V7F
Musím souhlasit,mám ty V7F a aurumy opravdu hrát umí ty detaily a prostor je úžasný.Nevím jak sousedi,ale Já jsem spokojen 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jsou famózní a zahrají jen to, co ve studiu namíchají !!
bh69 píše:Jak je to s vyskama u AC - V3M, V3F, Volla. V6F ? Co jsem cetl, chvali se jejich cistota a vzdusnost, ale obcas padne i sluvko o to, ze mohou byt ostrejsi ? A co jejich objem ? Neni to na ukor stredniho pasma ? Neni jich po case moc ? [po dlouhe dobe ziti s Dynaudiem a Marantzem jsem uz z prebytku vysek dost unaveny}
Dakujem liborphotovi za popis priebehu zahorovania a celkoveho priebehu hladania a popisu reproduktorov AC. Takych prispevkov o AC je malo a ked, ze som vlastnik AC V2M som rad, ze som po kope stretol dvoch majitelov tejto znacky 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jo, ještě raději malé dovysvětlení. Nechci tu tvrdit, že Volla s NADem 326 je to ,,nejlepší na světě", to je blbost,že, Confidece a pod. monitory díky výše posazenému projevu nabízejí detajly Voll poněkud prezentněji a tp. Ale, troufnu si zde tvrdit, že Volla jsou v expresy,živosti,barevnosti (pozor, né zabarvenosti - jsou studiově neutrální !) podání atmosféry a prostoru, jak z jiného světa. A dělají to tak nějak, levou zadní...
Že nemají hloubku nejnižší oktávy a dynamiku jako Wilsony ? Vůbec mi to nevadí. Když basák hrábne do nižšího rejstříku a nechá struny doznít, vstávají mi chloupky a až mě to dojímá
Nebo záznamy z živých koncertů ? Hrál jsem 7let na bicí a zvuk blány kopáku v Voll, je přesně takový jaký já znám.
A moje poslechovka má cca 40m2 a vo vo tom to také trochu je.
Netvrdím že jsou nejlepší pro všechny, ale pro mně rozhodně ANO...
Že nemají hloubku nejnižší oktávy a dynamiku jako Wilsony ? Vůbec mi to nevadí. Když basák hrábne do nižšího rejstříku a nechá struny doznít, vstávají mi chloupky a až mě to dojímá

A moje poslechovka má cca 40m2 a vo vo tom to také trochu je.
Netvrdím že jsou nejlepší pro všechny, ale pro mně rozhodně ANO...
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...jo, napadlo mě docela dobré přirovnání. Mně to připomíná, jako když jdu na jazz koncert,kde ,,věkový průměr" je kolem 35 let a spolu hrají např. 3 roky. Šlape jim to senzačně, jsou plní energie a nadšení a je to v hudbě i znát - tak takové jsou Dyna,některé JM Laby a další a další.
A pak jdu jindy na jinou kapelu, kde je ,,věkový průměr" třeba 52let
a ti chlapíci to spolu táhnou už třeba 20 let a víc.
Úplně hned poznáte, v čem je ten rozdíl, a za chvíli příjdete i na to, proč. Přesto že to nepůsobí až tak razantně jako ta předchozí ,,mladá" kapela, je to mnohem samozřejmější,pohodovější a ve výsledku muzikálnější.Více mě to vtáhne do hudby a k nástrojům jako takovým. Tak takové jsou pro mne zase Cantus Volla... hmmm
A pak jdu jindy na jinou kapelu, kde je ,,věkový průměr" třeba 52let

Úplně hned poznáte, v čem je ten rozdíl, a za chvíli příjdete i na to, proč. Přesto že to nepůsobí až tak razantně jako ta předchozí ,,mladá" kapela, je to mnohem samozřejmější,pohodovější a ve výsledku muzikálnější.Více mě to vtáhne do hudby a k nástrojům jako takovým. Tak takové jsou pro mne zase Cantus Volla... hmmm
Je zaujima ako presne si popisal svoje bedne ohladom zvuku. Nezavisle od seba som v jednom fore napisal dna 22. 7. 2011 toto: Myslim to vazne a nechcem pisat nic bez prikras. Cantusy ponukaju zvukovu kulisu z ineho sudka. Obrazne by som o nich napisal ako o rozvaznych bedniach, nic tenegerske. Zvuk Cantusov je krasne vyrovnany s dospelym kludnym basovym podanim. Pri diskretnom posluchu pocujem cele spektrum vyvazene a zvuk si mozem uzivat, bez toho aby som trpel nejakym vyraznym prepadom v nejakom zvukovom spektre. Zvuk sa da pocuvat hodiny bez znamky unavy. A to som este so zahorovanim niekde na pol ceste.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...no suprrr, je to prostě tak.
Jo a ještě k tomu zahořování, promiň, nic o tobě nevím (tvé zkušenosti) tak proto tohle upozornění - třeba už jsou zahořený, jen ti teď třídí hudbu na mizernou, slušnou a excelentní

Jo a ještě k tomu zahořování, promiň, nic o tobě nevím (tvé zkušenosti) tak proto tohle upozornění - třeba už jsou zahořený, jen ti teď třídí hudbu na mizernou, slušnou a excelentní

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...oprava !!! Né 40 m,
, ale cca20 m ... Pardon.

Nové Aurum Cantus Genesis
SPECIFICATION
Design:4.5-way vented-box
Frequency range:32Hz-40kHz.
Sensitivity:94dB/W/m
Impedance:8 ohms (minimum 6.4 ohms)
Power requirement:50-300W recommended.
Dimensions(HWD):186.8cm×38.4cm×51.8cm(73.54″×15.12″×20.39″).
Net weight:108kgs/pc (238lb/pc)

SPECIFICATION
Design:4.5-way vented-box
Frequency range:32Hz-40kHz.
Sensitivity:94dB/W/m
Impedance:8 ohms (minimum 6.4 ohms)
Power requirement:50-300W recommended.
Dimensions(HWD):186.8cm×38.4cm×51.8cm(73.54″×15.12″×20.39″).
Net weight:108kgs/pc (238lb/pc)

-
- Kontaktovat uživatele:
Tie novinky od Aurum Cantus asi pekne prevetraju rybnik v HiFi !!!