Aurum Cantus V7F
Aurum Cantus V7F
Zdravím,prosim vás máte někdo zkušenosti,slyšeli jste tyto nádherné bedny.Mám možnost je koupit za slušné peníze?
Re: Aurum Cantus V7F
Záleží na tom, co jsou to slušné peníze. Z mého pohledu jsou zaplatitelné i nové...slyšel jsem V8F a V10F. Fenomenální prostor a zobrazení těch nejjemnějších nuancí ve zvuku díky velkému pásku...Umí jít i poměrně nízko (V10F tuším od 25Hz s poklesem 3dB). Chtějí jemnější zesík na výškách s dobrou basovou kontrolou. Klidně do nich běž...pak se pochlub 

Slušné peníze, zhruba 46 tisíc (je to v Dánsku) i s kablem Viablue SC 4 Silver - 2 x 3 metry.V sobotu jedu na to mrknout.
Jak je to s vyskama u AC - V3M, V3F, Volla. V6F ? Co jsem cetl, chvali se jejich cistota a vzdusnost, ale obcas padne i sluvko o to, ze mohou byt ostrejsi ? A co jejich objem ? Neni to na ukor stredniho pasma ? Neni jich po case moc ? [po dlouhe dobe ziti s Dynaudiem a Marantzem jsem uz z prebytku vysek dost unaveny}
Mám V3M a slovo drsnější bych mohl použít při jejich rozehrávání, než měly repro nahráno 80 hod. Poté se výšky prokreslily a jsou skutečně vzdušné, jemné a perfektně vykreslené do jemných textur. Celkově je repro potřeba rozehrát asi 300 hod.
Plocha výškového měniče není moc na úkor středů. Podle paramaterů lze vyvodit hypotézů, že s nárůstem plochy výškového měniče klesá dělící kmitočet mezi repro, kdy výšky jsou napojeny kolem 2400 Hz (klesá o 100 Hz). Domnívám se, že čím větší plocha páskáče, tím více transientů může vyzářit.
Plocha výškového měniče není moc na úkor středů. Podle paramaterů lze vyvodit hypotézů, že s nárůstem plochy výškového měniče klesá dělící kmitočet mezi repro, kdy výšky jsou napojeny kolem 2400 Hz (klesá o 100 Hz). Domnívám se, že čím větší plocha páskáče, tím více transientů může vyzářit.
V3M mně hodně zajímá - jak je to při tichém poslechu ? Udrží si vyrovnanost a dostatečnou prezenci středů a vyšších basů proti výškám ?
Poslouchal jsem je i v noci, kdy manželka spala ve vedlejší místnosti na zesilovači Vincent SV 226 MK a řekl bych, že i při tichém poslechu je ve stejné proporci zachován poměr výšky, středy, basy. Poslouchal jsem rockové album Pink Floyd - The Final Cut. V3M jsou velmi dobře vyladěny a při vyšší hlasitosti jim spíš pomáhá odezva místnosti na basovou složku.
Jinak záleží na tom, co chceš poslouchat a připojeném zesilovači a umístění repro vzhledem ke stěnám.
Jinak záleží na tom, co chceš poslouchat a připojeném zesilovači a umístění repro vzhledem ke stěnám.
Jo, někdo spí na posteli, někdo na zesilovači ...PavelN píše:Poslouchal jsem je i v noci, kdy manželka spala ve vedlejší místnosti na zesilovači Vincent SV 226 MK

Lépe když spí na Vincent SV 226 MK, na těhle krásných bednách by jí to moc nešlo.
Hm, tak koukám, že jsem to špatně napsal. Manželka spala v posteli na zdravotní matraci. Na zesilovači nikdo nespal, i když v zimě by mohl odspodu pěkně hřát 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahojkaca23 píše:Zdravím,prosim vás máte někdo zkušenosti,slyšeli jste tyto nádherné bedny.Mám možnost je koupit za slušné peníze?
Vložím sem své storry s Aurumy,které jsem psal kolegovi jako reakci na jeho náhradu za BW 801...jo ?
Ahoj pane kolego
Teď už jistě píšu s křížkem po funuse

Tenkrát jsem začínal různými Technicsi Akai atd atd,po cca 6 letech jsem se dopracoval k sestavě Tannoy D700,Audioqest Midnight,Accuphase E210,Accuphase DP 55, gramo - Michel Girodec+SME II + MicroEnz Glider. Tannoy jsem upřednostnil před B&W hlavně proto, že jsem nemoh vystát zvuk kevlarového střeďáku a v basech mi Tannoy připadly pevnější,rychlejší.
Na konci toho všeho hledání, jsem zjisti,že to sice nehrálo vůbec špatně,ale ne tak,jak bych chtěl. Nakonec jsem vše prodal, koupil si auto a asi 8 let na hi fi ,,zapoměl".
Pak jsem se náhodou na netu dostal k recenzi monitorů Aurum Cantus asi V2M (recenzent Lubomír Vlk) a to mi dalo novou naději a energii do toho zkusit jít po létech znovu.
Po jisté selekci jsem natvrdo koupil z Melisy Cantus Volla a to jsem je slyšel nezahořené. Doporučená doba zahořování je prý asi min. 80h. Já je (a to poctivě) zahořoval kolem 300h !! ( Tanoyky D700 jsem tenkrát zahořoval cca 2měsíce !) Někdo prý má zahořování rád. (

Jako buzení Cantus Volla, jsem nakonec také po zdlouhavých selekcích, vybral tak ,,trochu" podceněný NAD 326BEE a to hlavně pro jeho fantastickou muzikálnost,barevnost a ve výsledku celkovou pohodovost.
Ze spojení těchto dvou komponentů (přez obyč.kabely Supra PLS) a po mučivém zahořovacím procesu, jsem z výsledku promiňte editoři, - posranej ! Slyšel jsem desítky Top sestav, ale tohle duo je to nejexpresivnější jaké znám. Vlastně měním výraz - expresivní projev, na projev Organický...
Je to samozřejmě můj subjektivní názor, ale podle mě si oba komponenty zaslouží za svou cenovkou, o nulu víc ! Smrtelně vážně

Pravda, je to také částečně zásluhou mé výborné poslechové místnosti, ale věřte nebo nevěřte, nemám v ní jediný akusticky podpůrný prvek - panely a pod.
A jsem na konci mé storry, teď mě ještě čeká vylepšit zdroj zvuku a patrně mi pan doktor může z karty škrknou - neurózu

Jen jedna věc mě asi zůstane nevyřešená (vysoká cena pračky)a to,že i já patřím do tábora těch,co slyší průsery v rozvodu el. sítě...
...jde to i levněji !!!

... to musí být dobrý matrošliborphoto píše:NAD 326BEE a to hlavně pro jeho fantastickou muzikálnost,barevnost a ve výsledku celkovou pohodovost.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...ještě chtě nechtě musím poopravit údaj o zahořování. Není to cca 300h, ale něco přez 400h ! Chce to fakt trpělivost a vydržet a pak se Vám odmění !!! A věřte nebo ne, jde to i bez předražených kabelů.
Dokonce pomaloučku začínám pochybovat o ,,zásadním" vlivu síťové pračky jak jsem psal. Nic mi v hudbě nechybí ani přez den ve špičce pouze v noci když je klid si to užiju ještě víc !
Jsem například přesvědčen, že třeba zde http://www.enjoythemusic.com/magazine/e ... _volla.htm testovaly Cantusy kdy ještě nebyly zcela zahořené a trpěly doslova tupými basy a jaksi poinfarktovým prostorem, kdy jsem už i já začínal propadat zoufalství
...
Je to v nahrávce a v monitorech,když to zes. nezk...
Dokonce pomaloučku začínám pochybovat o ,,zásadním" vlivu síťové pračky jak jsem psal. Nic mi v hudbě nechybí ani přez den ve špičce pouze v noci když je klid si to užiju ještě víc !
Jsem například přesvědčen, že třeba zde http://www.enjoythemusic.com/magazine/e ... _volla.htm testovaly Cantusy kdy ještě nebyly zcela zahořené a trpěly doslova tupými basy a jaksi poinfarktovým prostorem, kdy jsem už i já začínal propadat zoufalství

liborphoto píše:...ještě chtě nechtě musím poopravit údaj o zahořování. Není to cca 300h, ale něco přez 400h ! Chce to fakt trpělivost a vydržet a pak se Vám odmění !!! A věřte nebo ne, jde to i bez předražených kabelů.
Jsem například přesvědčen, že třeba zde http://www.enjoythemusic.com/magazine/e ... _volla.htm testovaly Cantusy kdy ještě nebyly zcela zahořené a trpěly doslova tupými basy a jaksi poinfarktovým prostorem, kdy jsem už i já začínal propadat zoufalství...
Je to jen dobře, že jsi spokojený a tak to má být. Ale jen tak pro konfrontaci, aby sis udělal nestranný názor, poslechni si i pár jiných sestav, abys mohl objektivně porovnávat a hodnotit.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...,,jedu" v tom už cca 15 let, jsem bývalý muzikant, prošel jsem pár Pražských studií, slyšel jsem Od Loganů,přez Dyna po BW 801 II(801 se mi nelíbí,podobně jako kamarádovy K&H 300 - brrr), miluju koncerty (hlavně jazz) tak snad už bych mohl mít alespoň nějakou představu, né ?
Ale v poho, rozumím ti...

Zdeny píše:liborphoto píše:...ještě chtě nechtě musím poopravit údaj o zahořování. Není to cca 300h, ale něco přez 400h ! Chce to fakt trpělivost a vydržet a pak se Vám odmění !!! A věřte nebo ne, jde to i bez předražených kabelů.
Jsem například přesvědčen, že třeba zde http://www.enjoythemusic.com/magazine/e ... _volla.htm testovaly Cantusy kdy ještě nebyly zcela zahořené a trpěly doslova tupými basy a jaksi poinfarktovým prostorem, kdy jsem už i já začínal propadat zoufalství...
Je to jen dobře, že jsi spokojený a tak to má být. Ale jen tak pro konfrontaci, aby sis udělal nestranný názor, poslechni si i pár jiných sestav, abys mohl objektivně porovnávat a hodnotit.