Vzhled - Dnes po tom co jsem viděl jej považuji za takový normální - není to špatné ale viděl jsem i jiné co se mi vzhledem líbí víc , například usher dancer (nemluvím o zvuku) . Co vidím jako kámen úrazu právě u Avalonů je to, že každej kdo má prdel na konci zad je kopíruje, neb je to velmi snadné - samé ostré hrany pod normálními úhly zkrátka nic co by šikovnější truhlář nepajcnul. Když se podíváte na web vidíte tam mraky klonů a pajců právě avalonů, víc se pajcuje už akorát Pro Ac neb je to jenom pravoúhle hranatá škafle. Pokud toto majiteli nevadí není co řešit - má originál ví to a je spokojen...
Měniče - zase jde o všeobecně dostupné měniče od etonu a accutonu které jsou velmi dobré (ale já je moc rád nemám). Pokud si někdo dělá naději, že zrovna v avalonech je něco super extra na zakázku tak vás mohu ujistit že zrovna zde NENÍ. Němečtí producenti obecně mají velký odpor k customizaci a speciálně Bankevič co dělá accutony nemá příliš velký prostor k manipulaci s parametry neb mu měniče vyrábí na zakázku jiná německá firma.
Konstrukce výhybky: Tak zde je velký prostor pro to aby konstruktér uplatnil svoje umění - a zde se taky rozhoduje o tom, jestli se bedna bude líbit nebo ne - nicméně zde je to silně na preferencích posluchače a každému co jeho líbost ráčí. Nevylučuji že ten komu se avalon líbí bude zatracovat některé pajcy a nebo naopak.
BTW - cesta k pajcu je dvojí - použít stejné měniče a výhybku si zkonstruovat sám - což povede k jinému výsledku podle preferencí konstruktéra. Nebo použít backward engineering - což zase nemusí dávat očekávané výsledky. Ačkoliv jsem o odstavec výše vysvětloval že výrobce nemá mnoho prostoru, tak přeci jen nějaký úpravy parametrů má přeci jen na dosah. Dále má výrobce ve větší dávce možnost lépe párovat měniče, což má nezanedbatelný efekt na podání prostoru.
Takže co - dobré je to že je to třípásmo s keramikami , a špatné je na tom to samé - jde o to komu se co líbí někdo holky a jiný.... Nicméně podle oka se mi zrovna Indry jeví jako rozumný kompromis a imho lepší kompromis než například vyšší eidolony ale rozbor tohoto není na zdejší fórum, možná někdy u piva.
Basy u inder : nelze očekávat žádné zázraky nicméně dle mé zkušenosti použité basové měniče jdou na 18 cm basáčky dolů velmi pěkně takže nevím co pánové v časopise slyšeli ale já bych se v daném rozměru o spodek rozhodně neobával.
Samozřejmě takový desetipalec - byť jeden zahraje basy líp W.T.Z. a nemluvím tu ani o dvanáctce nebo patnáctce. Ono vůbec posuzování basů je velmi ošemetná záležitost a zde je (bez urážky) jenom velmi málo lidí co ví jak basy opravdu zní.