B&W 801 S80 (S1) boli vyrabane 1979-1986-nemaju este Matrix priecky vo vnutri ozvucnice, su o nieco nizssie, su uzavretej konstrukcie (bez bazreflexu)-celkovo na dnesnu dobu uz nie zaujimava bedna
Matrix 801 S2: vyrabane 1986 az 1992, matrix vnutorne priecky, basreflex dopredu, elektronicka ochranna menicov pred pretazenim a jednosmernym napatim (cervena LED pod basreflexom), vyskovy menic bez ferofluidu - vyborna bedna za danu cenu
Matrix 801 S3: vyrabane 1992-1999 - matrix vnutorne priecky, basreflex dopredu, vyskovy menic s ferofluidom - vyborna bedna za danu cenu
802D2 sa mi zvukovo pacila menej ako 801S2 (u 802D2 pocit odtrhnutych vysiek od stredov, vacsie rozlisenie na vyskach ale o ich cistote nie som 100% presvedceny (obcas horsie sykavky ako 801S2)
Aby Matrix 801 S2 (plati aj na S3) neboli len chvalene- vysky su pre niekoho "poddekove" a bas tiez pre niektorych ktory cakaju z 30cm basaku kopance do branice trochu "nenapadny"
B&W 802D
Re: B&W 802D
Zdeny, Blesk666
Ake mate skusenosti s citlivostou na umiestnenie?
Snad 80% fotiek na nete vyobrazuje repro prirazene ku stene s rozteco max 2m
Potom su fotky skor z posluchoviek a tam uz su dajme tomu meter od stien vo vascej rozteci...
Ak beriem rozmer repro cca 50cm do hlbky, tak aj ked je zadnou stenou nadoraz, stele je celo vlastne tych min. 50cm vpred. Ked pozriem na moje terjsie postavenie repro (APtempo6 zadny BR) , vcelku rozumneho vysledku som dosiahol odsunutim 30cm, teda to celo bedne je 60cm. Ak sa posuvam aj dalej a dalej uz sa to praktycky nezlepsuje.
Ide mi teda o to, ze podla tohto ustanovenia menicov (60cm od zadnej steny), by som tie BW mohol mat pri stene.A to nemaju zadny BR tusim, D2 spodny a matrix predny.
Ake mate skusenosti s citlivostou na umiestnenie?
Snad 80% fotiek na nete vyobrazuje repro prirazene ku stene s rozteco max 2m

Potom su fotky skor z posluchoviek a tam uz su dajme tomu meter od stien vo vascej rozteci...
Ak beriem rozmer repro cca 50cm do hlbky, tak aj ked je zadnou stenou nadoraz, stele je celo vlastne tych min. 50cm vpred. Ked pozriem na moje terjsie postavenie repro (APtempo6 zadny BR) , vcelku rozumneho vysledku som dosiahol odsunutim 30cm, teda to celo bedne je 60cm. Ak sa posuvam aj dalej a dalej uz sa to praktycky nezlepsuje.
Ide mi teda o to, ze podla tohto ustanovenia menicov (60cm od zadnej steny), by som tie BW mohol mat pri stene.A to nemaju zadny BR tusim, D2 spodny a matrix predny.
A co model 801 Nautilus, který je se svým 15" basákem přímým pokračovatelem Matrixů? Je prý velmi náročný na zesilovače, napadlo mě basy hnát monobloky Hypex nCore a pro středovýšku nechat A400...
v ramci novsich bedni ako Matrix 801S2, S3 su 801N este z toho lepsieho. bas je plnotucny naviazanie stred vyska je podla mna lepsie sko u 802N a 802D1,D2. ale koherentnost stred+vyska Matrix 801S2,S3 nedosahuju. Minimalna impedania u 801N 2,8 Ohm vyzaduje stabilny zoslnovac ktory tuto impedanciu zvlada
Co se týká umístění, tak já své Matrixy provozoval v obýváku 26m2 cca 1,5m od bočních stěn a asi to samé od zadní. Bylo to OK. Pak jsem je nastěhoval do malé poslechovky 13m2, kdy byly jednak asi 0,3m od bočních stěn a asi 0,7m od zadní stěny a absolutně bez problémů, ale bylo tam už víc basů, než bych chtěl. Střed a výšky však byly OK. Ještě nutno dodat, že jsem je měl na originál hrotech, takže proti kolečkům byly o něco výše a na zvuk to mělo lehce pozitivní vliv ve smyslu malého zlepšení basového pásma.