B&W 802D

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

B&W 802D

Příspěvek od MB »

Model 802D spojuje konstrukci se středotónovou „hlavicí“ s rozměry vhodnými pro domácí použití. Třípásmový systém kombinuje 2x 200mm basový reproduktor s Rohacellovou membránou, 1x 150mm Kevlarový FST středotónový a 1x 25mm výškový reproduktor s diamantovou membránou

Diamantový výškový reproduktor U nejvyšších modelů reprosoustav používá firma B&W ve výškových reproduktorech kalotu vyrobenou ze syntetického diamantu, namísto hliníkové. Výhodou diamantové membrány je její větší tuhost, díky které reproduktor dosahuje ještě vyšších frekvencí bez nežádoucího zkreslení a vykazuje optimálnější charakteristiku i v pásmu pod 20 kHz.

Obrázek

Description 3-way vented-box system
Drive units 1x ø25mm (1 in) diamond dome high-frequency
1x ø150mm (6 in) woven Kevlar® cone FST™ midrange
2x ø200mm (8 in) Rohacell® cone bass
Frequency range -6dB at 27Hz and 33kHz
Frequency response 34Hz – 28kHz ±3dB on reference axis
Dispersion Within 2dB of reference response
Horizontal: over 60º arc
Vertical: over 10º arc
Sensitivity 90dB spl (2.83V, 1m)
Harmonic Distortion 2nd and 3rd harmonics (90dB, 1m)
<1% 40Hz – 100kHz
<0.5% 70Hz –100kHz
Nominal Impedance 8Ω (minimum 3.5Ω)
Crossover frequencies 350Hz, 4kHz
Recommended Amplifier Power 50W – 500W into 8Ω on unclipped programme
Max. Recommended Cable Impedance 0.1Ω
Dimensions
Height: 1135mm (44.7in) (not including feet)
Width: 368mm (14.5in)
Depth: 563mm (22.2in)
Net weight 80kg (176 lb)
Finishes
Cabinet- Real Wood Veneers Cherrywood
Rosenut
Black Ash
Grille Black cloth

Tak tieto si chcem jedneho dna kupit...800D a 801D uz proste do mojej posluchovky nenarvem...len ta cena ma nejako zdviha zo stolicky...

boxer

Re: B&W 802D

Příspěvek od boxer »

Když tam narveš tyto802D,tak ty 800D ,širší o 9 cm a hlubší o taky cca 9cm a vyšší o 5 narveš taky.Jen jsou o 220 papírů dražší.to jo.

Otázkou je,co je hezčí. :mrgreen:

Obrázek
Naposledy upravil(a) boxer dne 28 dub 2008 16:18, celkem upraveno 1 x.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

boxer píše:Když tam narveš tyto802D,tak ty 800D ,širší o 9 cm a hlubší o taky cca 9cm a vyšší o 5 narveš taky.Jen jsou o 220 papírů dražší.to jo.
tak znovu, NENARVEM pretoze nemam 220 papierov viac.... :D

Inak mas rad ich zvuk, presvedcila by ta firma B&W o nakupe tychto bedni?

boxer

Příspěvek od boxer »

Tak nekecej,že nenarveš.Narveš,ale nemáš chechtáky a to je rozdíl. :mrgreen:

Pokud budu mít dobré krmení k bednám,a to tedy opravdu bude ranec,tak v té střední třídě tzn.Utopia Alto.802D si budu vybírat těžko.Záleželo by hodně na poslouchané hudbě.Já mám rád obojí bedny.
Pokud bych vzal 2.TOP,tzn.801D (které jsou lépe hodnoceny nebo nastejno s 800D) tak k nim patří cenově až Novy (jsou dražší o 250 K :o ),tak nevím.

Co se týče šneků a Grande Utopií (souměrné ceny cca 1800000),tak ač se mě zvuk šneků líbí,přeci jen bych dal přednost krásným Grandům.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Pridam sa do debaty. Tieto boxy so pocul velakrat, aj vo velkej miestnosti, aj v zatlmenej miestnosti, aj na silnych monoblokoch, ale stale si hrali to svoje (co sa mi vobec nepacilo), t.j. makky zatiahnuty zvuk, so zadunenymi basmi, bez zivota a iskry - rytmiky. Neviem, mozno to nikomu vyhovuje, ale ja cakam od zvuku tak drahych boxov ovela viac...:-(

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

MB

Hm, mluvis mi z duse. :P Dovedl bych se na ne doma divat. :shock:

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Tony píše:Pridam sa do debaty. Tieto boxy so pocul velakrat, aj vo velkej miestnosti, aj v zatlmenej miestnosti, aj na silnych monoblokoch, ale stale si hrali to svoje (co sa mi vobec nepacilo), t.j. makky zatiahnuty zvuk, so zadunenymi basmi, bez zivota a iskry - rytmiky. Neviem, mozno to nikomu vyhovuje, ale ja cakam od zvuku tak drahych boxov ovela viac...:-(
Ja je slysel taky parkrat a je to moje krevni skupina. Ty tomu rikas bez zivota, jiskry, ja to slysim jako pohodovy neutralni zvuk. :roll:

boxer

Příspěvek od boxer »

Tony.
Moje odpověď je ve vedlejším threadu o SF.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Jasne, este to moze byt o vkuse a zvukovych preferenciach. To co som napisal je moj "zvukonazor" a vkus:-)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

802d jsou také mé favority. musí mít ale pořádné krmení.
třeba burmestr, monobloky.
802 jdou dnes sehnat za skvělé peníze. s hliníkáčem doslova za pár šupů.
všichni chtějí diamant.
kdybych měl místnost.... už po nich koukám.
ale 800d, to je jiné kafe, že??

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

lachim píše:802d jsou také mé favority. musí mít ale pořádné krmení.
třeba burmestr, monobloky.
802 jdou dnes sehnat za skvělé peníze. s hliníkáčem doslova za pár šupů.
všichni chtějí diamant.
kdybych měl místnost.... už po nich koukám.
ale 800d, to je jiné kafe, že??
nechces mi snad naznacit, ze si budem musiet zase zhanat novy zosilovac? Kde na to mam furt brat ? :mrgreen: :mrgreen:

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

mb
:)
tvůj dělený soňák bude stačit.
ty diamantové výškáče rozehraje na 100%
na zbytek něco dokoupíš.

802, i ty hliníkové, by ti ale velice slušely.
věděl jsem o jedněch, za 5.500 eur!

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Ahojte,

Rozhodol som sa vytiahnut tuto staru temu. Nakolko si prave mapujem rozne repro v podobnej cenovej relacii (cca 5000e za bazar).

Neviem sa vsak dobre zorientovat vo vsetkych modeloch tejto linie ci serie 800.

Hlavne sa dost rozchadzaju hodnotenia napriec modelom MATRIX S1,S2,S3, ,802N, 802D ,802D2, 802D3 - mam v tom gulas :oops:

Su niektore s menovanych absolutnym prepadakom ktoremu sa treba vyhnut? Su nejake technicke vady na ktore si treba dat pozor pri kupe z druhej ruky?

Napriklad ako neznaly pomerov by som isiel do tejto bazarovky:

https://www.audiomagic.info/reprosousta ... ox=i3013xk

PS: neberte to prosim len ako moj osobny zamer kupit tieto repro, ale skor tak vseobecne uvedte svoje poznatky aj pre inych uzivatelov

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Mohu-li se k tomu vyjádřit:
dloho jsem vlastnil BW Matrix 801 mkII. Po čase jsem uznal, že morálně je bedna už za zenitem a jal jsem se ji nahrazovat. Rovnou jsem do výberu zahrnul i BW - konkretně 802N a 802D2. Jedny vlastnil kamarád ve vedlejším městě a na jedny jsem jel 2x do Brna. Tak 802N je totální propadák. Zahuhlané, bez jiskry, plastové středy (nereálné), zaduněné bedny, mizerný prostor. 802D2 jsem poslouchal ve studiu v Brně na zařízení Denon a Marantz střední třídy. Zvuk proti 802N je o level výše, ale zcela oddělené výšky (skoro by jeden řekl, že mezi pásmem středů a výšek něco chybí), navíc nepřesvědčivý bas, lepší středy. S ohledem na cenu (tenkrát téměř 200tCZK) to bylo špatné. Odjel jsem s nepořízenou, ale po čase se vrátil s e svým "železem" (Teac DV50 a Bryston BP25/4BSST). Zvuk se posunul zcela jinam, ale problém s výškami to nevyřešilo a to do té míry, že jsem od koupě upustil. Když to dnes shrnu, tak s ohledem na poměr cena/výkon nejlépe dopadly ještě staré dobré Matrixy 802SII. 802 mě nepřesvědčily.
Po letech jsem slyšel opět 802D2 u jednoho velmi zámožného pána nedaleko Olomoce na aparátu Audionet a bylo to na první dojme výborné. Ale po nějaké době poslechu se projevil opět ten pocit z nedobrého navázání obou pásem. Tuto sestavu jsem slyšel ve sklepní místnosti přestavěné na DK v ceně cca 2 miliony Kč, velmi dobře zatlumené a to jak z gramce, tak z CD. Majitel je pak nahradil značkou Revel. Zvuk je v jiné galaxii.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

:cry:

Presne toto som nechel pocut.... Ked tie bedne su tak pekne *headbang*

Dakujem za taketo informacie, cital som to po kuskoch na fore v tvojich prispevkoch ale takto zhrnute to ma vacsiu cenu. Dakujem *klanimse*

Odpovědět