Bedne komerčných výrobcov PHILIPS,SONY,TECNICS... vezus iné.

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Acon
Kontaktovat uživatele:

Bedne komerčných výrobcov PHILIPS,SONY,TECNICS... vezus iné.

Příspěvek od Acon »

Nechtiac som vo vlákne o technikoch a laikoch, urazil datafta a Petru svojim nevyjadrením sa ku kvalite bední Philips. Nevyjadril som sa nie preto, že by som nimi pohŕdal, ale preto, že celý príspevok bol uvádzaný ako príklad k debate ako celku.
Acon napísal:
Na snímok starých... ...bední Philips a ničím nepodloženú úvahu o tom, že
popravdě si myslím, že hrajou rovinu tak od 40Hz.
nereagoval, pretože mu je jasné kam by to viedlo a ako by zasa dopadlo celévlákno.
Tak si predstavujem reakcie ľudí, čo vedia.

víš Acone, moje úvahy jsou vždy něčím podložené. většinou vlastními zkušenostmi. nemám ovšem technické vzdělání, takže se snažím najít si nějaké vysvětlení, které by mi umožnilo nehledat problémy tam kde nejsou a naopak řešit to, co je podstatou. a často bohužel nevím, co je příčinou toho, co pozoruju. na prohlášení typu "prokreslené basy a nekonkrétní středy" se těžko reaguje komukoliv. to chápu. a tak se snažím své postřehy dát dohromady třeba i s použitím slov, které nepoužívám ve správném významu. občas se mi podaří odborníky přimět k všeobecně srozumitelnému vysvětlení. co víc si přát?

ty staré bedny Philips, kterými takoví jako ty pohrdají, hrajou naprosto fantasticky. podle měření, které jsem neprovedl já (ani to neumím) a tak jsem psal, že si to jen myslím, hrajou od 40Hz (-3dB), od 32Hz (-10dB). isophase tweeter je výškáč, proti kterému je většina jiných jen ukvičené chrastítko... jsou dokonale vyvážené, správně dimenzované do běžných poslechovek, nehrajou naefekt. čert to vem...

Petra44 píše:Kdyby byly takovej propadák,tak by se daly normálně sehnat a nebylo by to nedostatkové zboží,hlavně v Holandsku je nikdo nechce prodat,takžeby to byl výrobek No 1. *palec*

Neřeš to,každej ať si poslouchá co chce a načem chce.A kecá co chce a očem chce.Mě taky odsud chodí emaily typu ,urážek atd,že nic neznám a co se seru do hifi,když otom nic nevím...atd,nad tímto se snažím povznést a neřešit jejich urážky.Takoví lidé jsou mi lhostejní...
[/size]

Keďže bola téma týchto značiek načatá, nedá mi aby som prezentoval vlastnú skúsenosť, ktorú som získal počas vlastného hladania. Hlavne sa chcem vyjadriť k Petrinmu "Kdyby byly takovej propadák,tak by se daly normálně sehnat a nebylo by to nedostatkové zboží,hlavně v Holandsku je nikdo nechce prodat,takžeby to byl výrobek No 1. *palec*".
Najvyššie modely týchto komerčných značiek sa predávali veľmi málo. Cenovo boli na úrovni iných, menej komerčných bední, ktoré ale disponovali zásadne lepšími parametrami. To,že sa ťažko zháňajú nevypovedá o tom, že by ich majitelia nechceli predať, ale o tom, že už ako nové ich kupovalo žalostne málo ľudí a preto dnes už žiadny taký výrobca neponúka drahé riešenia. Napr, koľkí z nás tu na fóre, ktorým ide o kvalitný zvuk, má rovnakú značku bední ako celej zostavy?Myslím, kto to celé kupoval ako nové a aj zostal pri koncernových bedniach? Ten, kto kupoval vyššie modely komponentov či už philips,sony alebo akúkoľvek značku, vedel, že je X špecializovaných výrobcov bední a svoju zostavu pároval s niečim, čo zodpovedalo cenovej kategórii. Komerční výrobcovia samozrejme ponúkali komplet sortiment, pretože mali okruh klientov, ktorí to privítali, no neboli z kategórie hifistov audiofilov.
To, že dnes sa taká bedňa dá kúpiť za nejakú akceptovateľnú cenu v ktorej ponúka rozumný zvuk, nepopieram. V žiadnom prípade nimi nepohŕdam, tak ako nepohŕdam ničím, čo niekomu inému robí radosť.

Kto má inú skúsenosť?

Zatial viem o Dataftovi a Petre. No myslím, že ak by kupovali také bedne v novej cene, asi by to hodne zvážili.

Petra44
Kontaktovat uživatele:

Re: Bedne komerčných výrobcov PHILIPS,SONY,TECNICS... vezus iné.

Příspěvek od Petra44 »

Díky Acone pěkná odpověď *palec*

Každý ať si poslouchá na čem chce a co mu nejvíce vyhovuje pro jeho sluch *bravo*

Benda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benda »

Acon má určitě pravdu. Beden v cenové kategorii FB825/840 se neprodalo u nás tolik jako jiných mainstreamových výrobků. Podobné je to u špičkových dvd, tunerů, cdp a pod. Cena byla vysoká, ale kvalita odpovídala ve své době ceně - vlastní zkušenost. To, že se hůř shánějí je dáno také tím, že dnes za ně není odpovídající dostupná náhrada.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

neurazil Acone, ale stejně je to od tebe milé.

k tvému příspěvku:
a/ to komerční/nekomerční je značně diskutabilní. Acony jsou nekomerční? a co takové Triangle? komerční nebo nekomerční? a B&W? a Xavian?
b/ víš, že já se obdivem k starým philipsům netajím. píšeš: Komerční výrobcovia samozrejme ponúkali komplet sortiment, pretože mali okruh klientov, ktorí to privítali, no neboli z kategórie hifistov audiofilov. je spousta lidí. kteří si tohle speciálně u philipsu nemyslí. podle nás je tahle značka v něčem extra. a její nejvyšší produkty jsou srovnatelné s tím nejlepším od "nekomerčních" značek. philips vymyslel digitální audio - mimochodem, začali na něm pracovat v roce 1947!!! léta trvalo, než někdo dokázal trumfnout jejich převodník TDA1541. taky jsou tu jisté provary, které zas až tak nesvědčí o nadřazenosti extrémně drahých značek: viz theta dicital či wadia. taky je jistě zajímavé tohle http://www.mfbfreaks.nl/. mrkni na fórum. možná budeš překvapený.
c/ za cenu, za kterou jsem ty staré komerční neaudiofilské bedny pořídil, dneska neseženeš nic ani vzdáleně srovnatelného. to ti garantuju. mé protisnobské postoje jsou myslím všeobecně známy.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

dadaft píše:neurazil Acone, ale stejně je to od tebe milé.

k tvému příspěvku:
a/ to komerční/nekomerční je značně diskutabilní. Acony jsou nekomerční? a co takové Triangle? komerční nebo nekomerční? a B&W? a Xavian?
komerčné, myslené masovo predávané. Všetko, čo sa predáva, má komerčný charakter samozrejme. Že sa philips predával masovejšie ako Acon, Triagle, B&W, sa zhodneme. Že Philips produkuje niektoré komponenty naozaj na vysokej úrovni, viem a rešpektujem. Sám mám v SACD ich mechaniku.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

k tvému příspěvku:
b/ víš, že já se obdivem k starým philipsům netajím. píšeš: Komerční výrobcovia samozrejme ponúkali komplet sortiment, pretože mali okruh klientov, ktorí to privítali, no neboli z kategórie hifistov audiofilov. je spousta lidí. kteří si tohle speciálně u philipsu nemyslí. podle nás je tahle značka v něčem extra. a její nejvyšší produkty jsou srovnatelné s tím nejlepším od "nekomerčních" značek. philips vymyslel digitální audio - mimochodem, začali na něm pracovat v roce 1947!!! léta trvalo, než někdo dokázal trumfnout jejich převodník TDA1541. taky jsou tu jisté provary, které zas až tak nesvědčí o nadřazenosti extrémně drahých značek: viz theta dicital či wadia. taky je jistě zajímavé tohle http://www.mfbfreaks.nl/. mrkni na fórum. možná budeš překvapený.
c/ za cenu, za kterou jsem ty staré komerční neaudiofilské bedny pořídil, dneska neseženeš nic ani vzdáleně srovnatelného. to ti garantuju. mé protisnobské postoje jsou myslím všeobecně známy.
Acon píše:

k tvému příspěvku:
komerčné, myslené masovo predávané. Všetko, čo sa predáva, má komerčný charakter samozrejme. Že sa philips predával masovejšie ako Acon, Triagle, B&W, sa zhodneme. Že Philips produkuje niektoré komponenty naozaj na vysokej úrovni, viem a rešpektujem. Sám mám v SACD ich mechaniku.
No tak, chlapi, buďme dôslední.
TECNICS - TECHNICS
TRIAGLE - TRIANGLE
vezus - verzus
Theta dicital - Theta digital

Acon sa opäť prejavil ako džentlmen *thumbs up*
Dadaft - stávaš sa postupne Philips znalcom, ale vidíš to dosť čiernobielo.
Jedna otázka k tvojim protisnobským postojom - máš na kategóriu hifisnoba nejaké meradlá? Koho z tohoto fóra by si takto označil?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ale já vždycky říkám, že jsem na tu značku zatížený. nedělám si nároky na absolutní objektivitu. přes to, čím je dnes, je podle mě prostě philips jednou z nejvýraznějších a nejdůležitějších značek v oblasti audia. ale máš pravdu. možná je přefilipsováno. dám si chvíli pauzu.

opravdu chceš, ať tady jmenuju typické zástupce snobismu? k čemu to bude dobré?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ještě snad poslední poznámku k bednám philips a k tomu, proč jsou jiné než např. bedny sony bez výhybky.
pár odkazů:
http://www.mfbfreaks.nl/folders/1978/4/ ... mage1.html
http://www.mfbfreaks.nl/folders/1983/4/ ... mage1.html
http://www.mfbfreaks.nl/folders/1992/1/ ... mage1.html
je mi jasné, že pro mnohé to vždycky budou jen staré neaudiofilské škopky, ale snad aspoň tyto materiály ilustrují, že se problému beden věnovali bez bázně a hany a dlouhodobě.
Obrázek

boxer

Příspěvek od boxer »

Podle čehom usuzuješ,že se jedná o TOP bedny?

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

boxer píše:Podle čehom usuzuješ,že se jedná o TOP bedny?
tieto urcite podla ceny...
http://www.thevintageknob.org/SONY/sony ... SSGR1.html

boxer

Příspěvek od boxer »

No nevím,kolik v té době bylo 2,2 mega chuj-janů.Asi dost.
Ovšem,že je to z masívu a je použito drahé řešení repro,...je to tím opravdu ZVUKOVĚ TOP?

Ptám se .

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

V současné době má Sony už jen komerci a ještě slabou (sorry, Dadaft), před lety v minulém století vyráběly v GB docela levné dvoupásmové sloupové repro pro Sony, ty docela ušly. Pak jsem slyšel TOP Sony, typ už bohužel nevím. Jen vím, že jsem si tehdy říkal, že za ty prachy by bylo spousta určitě lepších...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

sony mě nezajímá už hodně dlouho.

dokken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dokken »

boxer promiň,ale že ty soňácký bedny co jsem linkoval byly Top ví snad každej, kdo se o hifi zajímá.Zkus třeba strejdu gúgla.Pokud jsi to dosud nevěděl, tak to prostě teď už víš :-)

Odpovědět