Cambridge Audio Aero 6 - jaké jsou?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Cambridge Audio Aero 6 - jaké jsou?

Příspěvek od PítrsPraha »

Tak gratulace :-). Je vidět, že u tebe panuje velký nadšení a to je *2thumbsup*. A s normálním DACem to bude ještě o velký kus jinde než ze sluchátkovýho výstupu TV.

Dva tipy se skvělým poměrem cena/výkon:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ty-m1-dac/
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... dio-id100/

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Jamess píše:4. Hrají opravdu hlu-bo-ko. Odkryjí spodní patra skladeb, které jsem před érou Aero 6 ani neznal. V pokoji cca 20 m2 si u některých skladeb radši zacpávám bassreflex vložkou. Díky sloupkům jsem zjistil, že poslech "poctivých" 34 Hz mi je v dané místnůstce poněkud nepříjemný.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, no, nechci ti kazit radost, ale tohle podle mě dlouhodobě neustojíš, pokud ti basy vadí už teď v euforii,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a bedny půjdou z domu.
zkusil bych tenké kroucené solid-core kabely, které basům dají strukturu a (trošku) omezí jejich objem.
ale stejně.......................

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nedělal bych žádné závěry natož prudší pohyby na základě poslechu přes sluchátkový výstup televize... Zapojením normálního DACu se zvuk razantně změní a zvlášť na basech může ten posun být výrazný - od nerozlišeného dunivého basu k přesnějšímu kultivovanému.
Pak lze experimentovat se vzájemným umístěním beden a poslechového místa - dost možná může v současné podobě dělat neplechu nějaký akustický mód. Měl jsem doma něco podobného - citelný nárůst kolem 40 Hz v místě poslechu. S regálovkama, který začínaly na 48 Hz (-3 dB), byl ten zdvih příjemný, protože docela dobře a plynule posunul jejich rozsah. S dospělýma sloupama, který mám teď a který těch 40 Hz hrajou s rezervou plnohodnotně, už to vadilo. Bedny jsem posunul kousek dál od poslechovýho místa a výrazně to pomohlo (bohužel zatlumení na 40 Hz není realizovatelný, poslechovka je zároveň obývák a mám zákaz :-) ).

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no, jestli myslíš, že bude nějaký velký rozdíl mezi DACem, který dává Samsung do televizí, a super muper hifi DACem, prosím.
ve skutečnosti se moc lišit nebudou.

a zatlumení na 40Hz v domácích podmínkách je už úplná fantasmagorie -- buď rád, že ses o něj ani nepokusil.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

dadaft píše:jestli myslíš, že bude nějaký velký rozdíl mezi DACem, který dává Samsung do televizí, a super muper hifi DACem, prosím.
ve skutečnosti se moc lišit nebudou.
V té TV není zvuk zpracovaný jen DACem, ale hlavně následujícím sluchátkovým zesilovačem, který tam je jen aby tam byl co nejlevněji, ne aby byl kvalitní.
Rozhodně ten rozdíl Samsung DAC+sluch. zes. vs normální DAC bude výrazně větší než mezi různými reprokabely uvažované cenové kategorie...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

pravda, je trochu škoda, že musí jet přes sluchátkový výstup a není tam výstup fixní.
ale pořád je to mnohem více o bednách, než o kouzlech s DACy nebo kabely.
zkrátka moc mu přeju, ať to nějak vychytá, ale nevěřím, že to půjde.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

dadaft píše:
Jamess píše:4. Hrají opravdu hlu-bo-ko. Odkryjí spodní patra skladeb, které jsem před érou Aero 6 ani neznal. V pokoji cca 20 m2 si u některých skladeb radši zacpávám bassreflex vložkou. Díky sloupkům jsem zjistil, že poslech "poctivých" 34 Hz mi je v dané místnůstce poněkud nepříjemný.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, no, nechci ti kazit radost, ale tohle podle mě dlouhodobě neustojíš, pokud ti basy vadí už teď v euforii,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a bedny půjdou z domu.
zkusil bych tenké kroucené solid-core kabely, které basům dají strukturu a (trošku) omezí jejich objem.
Dadafte, mluvi z Tebe zkusenost. Bohuzel asi budes mit pravdu.
Mimochodem, ty budky 34 Hz hrat nebudou, poctivych uz vubec ne.
Mozna na papire...

Zdravim stareho clena:-)

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

sostakovic píše:
dadaft píše:
Dadafte, mluvi z Tebe zkusenost. Bohuzel asi budes mit pravdu.
Mimochodem, ty budky 34 Hz hrat nebudou, poctivych uz vubec ne.
Mozna na papire...

Zdravim stareho clena:-)

Nevím zda ty budky budou hrát "poctivých 34 Hz " o to bych se nepřel ,ale právě proto si nejsem vůbec jistý zda právě těch 34 Hz je ten problém. Může jít spíše o nějaký peek na vyšších bass kmitočtech ,což mi kdysi dělaly (v paneláku 4x4 ) i regálovky BandW - které zcela jistě někam ke 40 Hz nešly. Viděl bych to na nějaký mód v té "místnůstce" - tj. jasný problém akustiky/ne beden bo dokonce dac. Takže nejlepší a v konečném důsledku nejekonomičtější :D rada rada by asi měla být - najít těm repro na těch jeho /20 m2 (nebo místu z kterého mr.Jamess poslouchá) nejl. možnou pozici :!: . Sakra dadafte ty víš o pro100ru a místění repro své tak ho hned nestraš. *taktone* A dále "domělá" neobjektivita brit. recenzentů by jistě nešla tak daleko aby nadšeně opěvovaly repro které mají nějaký snad basový ? problém - (něco jako že nevelké stojanovky mají nepříjemně zdůrazněné své nejnižší pásmo (ve kterém má navíc každá bedna logicky přirozený útlum). :?: To snad ne.

Jamess
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jamess »

Tak už zase uplynulo trochu času, a k mé sestavě přibyl léty osvědčený model DACu.

Za dobu od mého posledního příspěvku se charakter zvuku sloupků ještě trochu změnil a asi už definitivně ustálil. Mnou zmíněné až nepříjemné "hloubky" na né zcela rozehraném repro definitivně zmizely (možná tomu pomohl i DAC, ale zpětně sem to neověřoval) a zvuku už nemohu nic (výraznějšího) vytknout.
Basů je teď tak akorát, dojem hlubokých hloubek zmizel.
Poslední dobou už sem se přestal starat i o (ne)množství výšek - buď sem si zvykl, a nebo zásah do audio řetězce situaci vylepšil.

Takže jsem s Aero 6 spokojený.

V současnosti sloupky poslouchám na koncáku z Pioneeru A30 a Supra PLY 3/4S. Tento koncák krmím z předzesilovače v Audiolab M-DAC - signál pak posílám přes Atlas Equator Asymmetrical RCA.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Jamess píše:Tento koncák krmím z předzesilovače v Audiolab M-DAC - signál pak posílám přes Atlas Equator Asymmetrical RCA.
Zdravim kolego - taky mam M-DAC a chtel bych se zeptat na zkusenosti s pouzitim digitalni regulace hlasitosti. I tady na foru probehly diskuze kolem toho, ze kterych vyplynulo, ze od urcity urovne o ma negativni vliv, prestoze ma DAC teoreticky dostatecnou bitovou rezervu. Sam neplanuju vyuzit koncak, ale lakalo by mne zkusit studiovy aktivy Neumann KH120A, ktere maji pouze moznost snizit maximapni hlasitost o 30dB, tj, cca na 80-85dB. Zbytek by se musel taky regulovat pres digitalni regulaci.

Honza

Odpovědět