Canton Ergo RC-L. Zvuk. Zkušenosti nekdo ?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Žralok
Kontaktovat uživatele:

Re: Canton Ergo RC-L. Zvuk. Zkušenosti nekdo ?

Příspěvek od Žralok »

Jarda. prostě mi přijde že takto velké bedny mají suchej zvuk a chybejí nižší kmitočty, přirovnal bych to ke zvuku reprosoustav s polovičním objemem. nevím, nemám moc naposlouchané jine značky. takže nebudu prostě pospíchat jako jsem to udělal u těchto beden. Jinak subwofer nechci, chci čistě podlahové stereo bez potřeby wooferu
Naposledy upravil(a) Žralok dne 05 úno 2017 22:15, celkem upraveno 1 x.

Žralok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Žralok »

Diky za tip, ale co jsem koukal tak Sonus Faber jsou uplně mimo můj rozpčet. Na bazarech min 2500 euro a mnohem víc, na to prostě nemám. Jsou to poměrně novější bedny ne ?

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Venere 2.5 alebo 3.0 sa dajú kúpiť lacnejšie.

http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=4125162400&

edit: ako sledujem tie ceny, ktoré uvádzajú ako "pôvodné" v Nemecku, BIS Audio to má nejako výhodne poriešenú minimálne Venere sériu. 3.0 nové sa u nich dajú kúpiť o 800€ až 1300€ menej :O
Naposledy upravil(a) LawIAR dne 05 úno 2017 22:33, celkem upraveno 1 x.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Snad všichni pochopili, že když se ptám "co přesně ti vadí na původních bednách?" tak se ptám na původní bedny a ne na Canton.
To jenom abychom se tu snad netočili na kravinách.
Proto se ptám, jestli by původním dvoupásmovkám třeba nepomohl sub.
Pokud chce jiné podlahové stereo bez subu, tak ten návrh padá.

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

Žralok píše:Jarda. prostě mi přijde že takto velké bedny mají suchej zvuk a chybejí nižší kmitočty, přirovnal bych to ke zvuku reprosoustav s polovičním objemem. nevím, nemám moc naposlouchané jine značky. takže nebudu prostě pospíchat jako jsem to udělal u těchto beden. Jinak subwofer nechci, chci čistě podlahové stereo bez potřeby wooferu
Takovej suchej/hutnej zvuk ti udelam jakymikoliv bednami staci na to asi tak 5x sahnout do EQ.

Pouzij ekvalizaci, treba ve foobaru *thumbs up*

BTW to co nejvic slysis na tkz. basech jak tomu neznali rikaji je ten obligatni hrb na 100Hz cca 6 dB, taky proto ho tam komercni vyrobci mrskaji jako Bata cvicky a jde to pak slyset, pekne hutny zvuk a to i bez basu a jde to slusne pocitove i s "basaky" 17 cm jako ma Pitrs a jini malobednari ;)

Žralok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Žralok »

Ok. Například třeba starší německé repro IQ 4180 AT v dobrem stavu po repasi výhybek. slyšel někdo tuto značku ?

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

Žralok píše:Ok. Například třeba starší německé repro IQ 4180 AT v dobrem stavu po repasi výhybek. slyšel někdo tuto značku ?
Co ti pomuze ze to nekdo slysel kdyz veris impresim ktere ma kazdy diametralne odlisne? Treba se to bude 2 hifistum libit a dalsi 2 budou mit jiny nazor?

Smysl ma divat se pouze na mereni a to ty cantony nemaj tak uplne priserny, rekl bych je to obycejna spotrebka.

Nemuzes cekat od jinych komercnich lacinych beden zazraky....notabene kdyz mas maly rozpocet + to co tady doporucuji ostatni neni technicky lepsi *thumbs down*

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Problém je, že za 20k bude na hraně (nebo za) i DIY, třeba trojpásmo se Scan Speakem.

Žralok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Žralok »

To Bartoli. Rozumim tomu , vím že každý má jiný nazor. budu se vic věnovat tomu měření, jak říkáš. Jen mi šlo o to dozvědět se tady nazory na ty Cantony, a jestli jde po bazarech narazit na bedny ktere by třeba v tomto ročníku výroby bedem ( to znamemena že to pro mě bude finančne unosné )byly neošizené a měly předpoklady pro dobrý zvuk..Byl jsem minulý rok na výstave hifi v Praze a vím zhruba jaký zvuk se mi líbí, samozřejmě jsem se zaměřoval na levnější výrobce. Chci tedy aby za můj rozpočet 15000 kč kopupil to lepší z Vintage, Ale přiznávám že si to možná moc maluji a nebude to možné něco takového sehnat, dal bych i víc peněz,vím že se to vyplatí , ale musím peníze strkat i jinam,to určitě každý zná. Jsem průměrný pracujicí člověk :)

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

Zraloku technicka kvalita reprobeden je obvykle silne nezavisla na penezich, muzes mit i velmi drahe nepodarky a nebo lacine kompromisni povedene bedny.

Treba v te cenovce cca 15 000 jsou povedene vintage bedny JBL L90, velmi prijemny 3p. kompromis s 12" basackem.

Nebo i stare a dnes lacine JBL TI5000.

Kazdopadne treba ty laciny JBL L90, jasne prehrajou drahy focaly electra co staly 10x tolik penez, tak jenom abys nezil v iluzi ze penize v HIFI jsou neco platne.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Zralok...Canton...jestli už si je poslal do světa, tak je to fuk, ale třeba to byla jenom nějaká ptákovina, nevhodně naladěný basreflex, chybějící korekční krabička se subsonickým filtrem nebo něco podobného.
Ta koncepce 2xmenší bass,1xstřed,1xvýška, je pěkná. Možná by mohl být středák menší, ale asi to nenavrhoval žádný blbec. Kdybys byl hračička, tak jsi je mohl změřit a případně sáhnout do vyhybky.
Na první pohled vypadají sympaticky. Hlavně světlé provedení
https://www.youtube.com/watch?v=PYF-p9lonVU

Bartoli...hmm, L90 nevypadá špatně
http://theartofsound.net/forum/showthre ... s-for-sale

Žralok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Žralok »

Ještě jsou doma, ale už jsem je jednomu pánovi z moravy slíbil, už to tak necham. Ještě jsem je projížděl na pár skladbách a prostě si na ně nemohu zvyknout, přijde mi i že ten hliníkový výškáš unavuje . nu což :)

Žralok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Žralok »

Ty JBL L90 vypadají opravdu zajímavě, už jsem i četl nějaké názory na ně, budu to sledovat jestli se něco objeví, momentálně po bazarech nic nevidím, nebo špatně koukám ? Jinak pokud máte rádi Vintage jbl v supr stavu. Mrkněte se na Japonská videa Kenrick Sound na Youtube. myslím si že je to docela zajímavé. Na to že to je degradovanej videozáznam na youtube , tak mají solidně zachycený zvuk a hudba neni vůbec k zahození. Je vidět že to kluky hodně baví. Takže jen tak pro zajímavost :)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

No tak Kenrick je bůh :-).
K záznamu zvuku používá špičkové mirkofony a kameru. Výsledku taky zásadně napomáhá nekompromisní technika, ze který hudbu pouští (gramo, phono-pre, zesilovače). Navíc jsou ty vintage almary po jeho renovaci i nádherný kusy řemeslně špičkově dotaženýho nábytku.

Odpovědět