Dají se dnes za rozumný peníz koupit bedny s velkým basákem?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Sycak
Kontaktovat uživatele:

Re: Dají se dnes za rozumný peníz koupit bedny s velkým basákem?

Příspěvek od Sycak »

Pochopitelně velmi zjednodušeně řečeno (složitěji to ani neumím).

mario kempes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mario kempes »

Syčák

to mi je jasné, ale podľa BK hlboko zahrá len veľká bedňa s velkým basákom. Vyryté do kameňa, basta!
Tá kvalitná (a drahá) áno.Ale vždy a všade? Ja som sa pýtal Machalíka, prečo hrajú Titany u A.R. na p...u, keď je to
taká úžasná, BK vychválená značka.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

"Kontrolovaná deformace" - to jsi vymyslel sám?
Takové basy pod 1% umí každý Velodyne DD10, i každý jiný slušný sub nejenom půlmetr. Typický nesmyslný paušalík.
1kHz z půlmetrového repráku musí znít doma báječně, z každého hlasu vyrobí sbor :-)
A co bedna Šroll s 5", pro tu "brněnská fyzika" neplatí?

durgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durgo »

čo to je "rozumný peníz"? každý si pod tým predstavý asi inú čiastku ...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

A po telefonu se shodnem na 90%, internet je obluda :-)

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Durgo - 50t. - nečteš od začátku.
Samozřejmě, že za ten peníz se dají koupit. Starší viz BK, nové třeba z PA systému.
Diskuze o tom, že "velké" bedny mohou mít v malých pokojích problémy jsou podle mne na nic. Záleží na mnoha veličinách a vůbec bych to nepaušalizoval. Kolikrát jsme na forech četli jaké mají posluchači problémy s duněním, hučením a pod. a přitom poslech byl na malých dvoupásmovkách. Ve velikosti tedy problém nebude, spíše v poslechové hlasitosti a kvalitě celého řetězce včetně (hlavně) akustiky. Rovněž považuji za docela zbytečné dohadování se o zkreslení basového měniče. Sice jsem žádné repro co prošlo rukama BK neslyšel ale slyšel jsem mnoho jiných s 12" (a více ) basovým repro a jejich zkreslení je to poslední co by mne při poslechu napadlo např. Cabasse, Focal, BaW atd.
Každému co jeho jest. Žij a nech žít.

durgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durgo »

mih
asi som to prehliadol, pardón ...
za 50t by som si skúsil vypočuť JBL TI 250, mal som Ti 5000 a dá sa predpokladať, že 250ky hrajú ešte lepšie ... štvorpásmo s veľkým basákom ...

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Marnost nad marnost.
Hodně štěstí při vybírání beden.

capouch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od capouch »

Usmálo se na mě štěstí, asi zítra jedny uslyším, když tak dám vědět.

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

mario kempes
Hluboko zahraje i malej basak, ale zpravidla to není dobré. Netvrdím, že bez superbasů se nedá poslouchat, ale větší reprák je zahraje zkrátka líp.Není to věc názoru, je to fakt. Aleš R. má mizernou a zcela nezatlumenou místnost, nikdy se nepokusil s bednama posunout a najít místo, kde by to hrálo líp. Má každou bednu jinak daleko od zdi, zesilovače propojené tkaničkou Hama za 20 Kč, jednu dobu poslouchal bedny přefázované. Jeho púvodní Nazca s maličkými basáčky hrály ještě hůř.

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

Přesně tak, po telefonu se shodneme na 90%´a nechápu o co se tady přeme. Že bývají větší repráky rychlejší, citlivější, méně zkreslující a mají celkově lepší předpoklady pro reprodukci basů je fakt.Tušíš to Ty, tuším to já a vědí to hlavně konstruktéři. I uznávaný pan Bunta montuje 12". Možná to jde i s hromadou menších repráčků, ale o žádné takové fungující konstrukci nevím. Dali Megaline jsem nikdy neslyšel a ty Luďkovy bedny nabízí všechno možné, jenom ne dobrý spodek a ví to i Luděk sám. No a to co jsem napsal není opravdu můj vynález. To jenom papouškuju podle těch, kteří těmto záležitostem narozdíl od nás dvou vážně rozumí. Ta uvedená čísla fakt běžná nejsou, pokud teda nepovažuješ Wilson X1 Grand Slamm a podobné budky za běžné výrobky. Velodyne DD-10 není špatný, ale stačí porovnání s DD-18 a je jasno. Jo a psal jsem sice, že JBL 2245 mohou celkem bez problémů hrát někam k 1 kHz, ale používají se do 290 Hz a tam je to naprosto v pořádku a žádný sbor nevyrábí.

capouch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od capouch »

Takže včera jsem slyšel zdenyho BW 801 Matrix mkII, můžu s klidem říct, že takový basy jsem ještě u žádný bedny neslyšel. Ten průměr musí dělat svoje. Neříkám že mi malá bedna nezahrála tu hloubku jako tahle velká, to jo zahrála, ale tady se dostavil ten pocit vnímání zvuku tělem, a to u malých nikdy, i když tam ten spodek byl.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

capouch píše:Takže včera jsem slyšel zdenyho BW 801 Matrix mkII, můžu s klidem říct, že takový basy jsem ještě u žádný bedny neslyšel. Ten průměr musí dělat svoje. Neříkám že mi malá bedna nezahrála tu hloubku jako tahle velká, to jo zahrála, ale tady se dostavil ten pocit vnímání zvuku tělem, a to u malých nikdy, i když tam ten spodek byl.
Možná jsem měl mylný pocit, ale taky jsi mi říkal, že i když basy byly fajn, tak by to chtělo dvě sestavy podobně jako u Zdenyho. Že ti na BW nesedlo vše tak pěkně, jako ty basy.
Chlapi, budu si teda muset dávat na výstavách bacha, kdy už začínám vnímat tělem. Doma mám totiž akorát 2p s výškovou sekcí, tak by to měl být zcela nový dojem.

capouch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od capouch »

agavel
to je pravda, u zdenyho mi víc sedla jeho druhá sestava, ale já sem chtěl slyšet hlavně basy z velkýho průměru, abych měl možnost porovnat naživo, to byl cíl. A BW poskytly basy takový, který jsem si představoval. To že mi DA sedly víc je o celkovým charakteru zvuku, basy tam taky byly bez problémů, ale ne tak hutný, neměl sem ten pocit že mě to prorazí hrudník :mrgreen: Pokud bych měl hlasovat pro bas, o který v tomhle vláknu jde, tak není pochyb - BW

Chce to slyšet v přímým porovnání, je fakt že kecy kolem toho jsou na prd. Nedokážu to tak napsat, jak jsem to cítil, škoda že si nejel s námi.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

capouch píše:Chce to slyšet v přímým porovnání, je fakt že kecy kolem toho jsou na prd. Nedokážu to tak napsat, jak jsem to cítil, škoda že si nejel s námi.
Já už jsem trošku větší bednu slyšel a možná jsem měl podobný pocit jako ty. Basy mohly být klidně až u sousedů, ale pro mě to nebyl můj šálek kávy. Ale zbytek zvukové scény bych v jiné místnosti dokázal poslouchat, i když jsem k němu měl určité výhrady, dané mými preferencemi. Je dobře, že už víš, o čem ten velký basák a objem ozvučnice může být.
Jet jsem s vámi nemohl, však víš. Mrzí mě to nejen kvůli těm BW, ale zajímaly by mě i vaše vaše další zastavení. Nebudou zkušenosti ale zase bude pár Kč.

Odpovědět