Dají se dnes za rozumný peníz koupit bedny s velkým basákem?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
capouch
Kontaktovat uživatele:

Re: Dají se dnes za rozumný peníz koupit bedny s velkým basákem?

Příspěvek od capouch »

Já si z mýho pohledu myslím, že vyjadřovat se ke zvuku slovy je hrozně těžký, každý si může pod určitým pojmem představit odlišný zvuk, a pak to může vést ke slovíčkaření a přestřelkám. Mě se třeba těžko pocity ze zvuku píšou, vím jestli se mi to líbilo nebo ne, vím proč, vím přesně co chci, ale napsat to nedokážu. Tak a jeden dementní smajlík přidávám *sunglases* páč jsem z Práglu

a ještě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

agavel
jasně a vo tom to je, každýmu se líbí něco jinýho, to je přece správně. Já vím že jsi nemohl jet, ale snad není všem dnům konec a bude ještě šance. Príma cesta, "sranda a prdel" a pár zvukových zážitků.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

capouch píše:agavel
jasně a vo tom to je, každýmu se líbí něco jinýho, to je přece správně. Já vím že jsi nemohl jet, ale snad není všem dnům konec a bude ještě šance. Príma cesta, "sranda a prdel" a pár zvukových zážitků.
Tohle jasně ukazuje na skutečnost, že největší volovina je něco pořádat u sebe doma. ;) Leda by tedy člověk byl narcis. Ale neboj, až pojedete příště, pokusím se to využít. Jenže služby máme rozdělené měsíc dopředu, tak nevím nevím.

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

Boxer
Ta trvalá nevraživost na kecárnách je daná hlavně naší vyjadřovací neschopností a lajdáctvím při psaní příspěvků. Už kdybychom to psali na papír a posílali jako dopis, vyznělo by spousta věcí jinak. Jestli Tě tak nasírá machalík, pokládám naopak za nezbytné osobní setkání. Na výstavu jedeme (BK) v sobotu odpoledne a večer jdeme do hospody s bandou z Lopuchu. Domlouvá to jako vždy mánička a bývá tam nejmíň dvacet lidí včetně našich slavných techniků. Promiň, že Ti do toho kecám, ale kdybych se postupně neseznámil s mnoha lidma osobně, měl bych dnes dlouhej seznam parchantů, kterejm dám do huby jen co pojedu kolem. Nedivím se Tvé nasranosti a na druhé straně rozumím machaldovi a kdybych byl větší držka, píšu skoro to samé. Tak dojdi do putyky, myslím, že s tou mlatou to nakonec nebude tak horký. Toto je ostatně výzva pro všechny. Kdo se chce zastavit v sobotu večer na kus řeči, dejte vědět, nejlíp asi do pošty, abychom ještě víc nezaneřádili tohle vlákno. Budu to ještě připomínat.

boxer

Příspěvek od boxer »

Syčák

Poslední O.T. Nejde vůbec o nevraživost. Jde mi o přístup a náhled na věc nejen jeho ega,ale (ne)pochopení toho druhého.
Co mě vadí je neustálé tlačení klínů do hlavy ,i kdyby nakrásně 100x dobře míněné,(i když zde jde nepokrytě pouze a jen o rozhýbání kšeftu=viz další bazar na Lopuchu,aby byly mašiny ála Machalík více na očích),arogantní povyšování svého pohledu nad ostatními a snaha o peskování,když někdo nesouhlasí a pod.(Zde bych viděl jasnou paraleru mezi ním a Kopřivou (Napoleon) na Hifipassion).A na to Machalík při vší úctě k jeho trenkám nemá atestaci.On totiž nejen že není technik,ale nemá zkušenosti s moderními technologiemi,protože by jinak apriori stále neprosazoval vintage.
Protože ať dělá co dělá,technologie za posledních 10-15 let tak pokročila,že to musí slyšet i .........
Staré auto,i když top model (to samé i v jiném odvětví) už prostě na nové nemá ani náhodou.Jen u vzácných kusů je jeho cena obrovská,což však z něj nedělá F1.
Asi tak.Potkám se s kýmkoliv rád,s kým si mám o čem povídat,ale některé lidi fakt nemusím a ani nechci.Mé letité zkušenosti s lidmi mi už můj nos dostatečně zaostřily.

Asi tak.

JP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JP »

To, ze nove je objektivne lepsie ako stare asi nikto vyvracat nebude, predpokladam, ze ani Machalik.
Problem je len ten, ze to nove, skutocne dobre hifi, si malokto z nas moze dovolit.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

viete čo je zaujímavé? Podľa množstva ľudí je veľký basák v malej miestnosti problém a keď si potom doplnia zostavu o subwoofer s veľkým basákom, tak je to zrazu super. Reprezentantom tejto idiotskej teórie v praxi je okrem iných aj admin z vedľajšieho fóra :roll:

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Acon píše:viete čo je zaujímavé? Podľa množstva ľudí je veľký basák v malej miestnosti problém a keď si potom doplnia zostavu o subwoofer s veľkým basákom, tak je to zrazu super. Reprezentantom tejto idiotskej teórie v praxi je okrem iných aj admin z vedľajšieho fóra :roll:
Acone,
spíše by bylo zajímavé, kolik lidí z našeho fóra mělo v malé místnosti bedny s "velkým" basákem a jak jim to hrálo, že to vyvolává takové spory. Z fyzikálního hlediska by měl velký basák (> 10") hrát v malé místnosti stejně dobře jako malý basák (< 8"). A když ne, tak je někde chyba (například v akustice místnosti). Sám jsem léta spokojeně žil se dvěma subwoofery s reproduktory 15", ale do malé místnosti jej nikam nedáš, protože jeho 300 litrů je prostě 300 litrů objemu. Po přestěhování jsem měl jen jeden, ale i ten zabíral mnoho místa (a přitom jsem si ty nejhlubší basy plně vychutnával).

To snad jen do specializované poslechovky jako má Zdeny, ale například v místnosti 4x3 kde musíš i žít to prostě nejde. Po návštěvě u něj si dokáži představit svoji místnost s jeho Dynaudio Specialy 25 doplněné dvěma subwoofery jako jsou například Sub Bass z http://www.humblehomemadehifi.com s reproduktory 21", které mají venkovní rozměry velice malé (cca 0,6x0,6x0,6 m) + elektronickou výhybku a bi-amping.
Prostě kombinaci 2.2 , doplněnou EQ a perfektními akustickými úpravami místnosti. Tony Gee, jehož stránky to jsou, v předmluvě k těmto subwooferům rozebírá proč použil právě 21", prostě zvuk basů z velké membrány je jiný (a pro něj správnější), než basy z malého průměru s velkou výchylkou, česky řečeno: "velkou basu do malého repráčku neschováš".

Jinak mi ty hádky připadají směšné a až dětinské. Každý jsme jiný a každý máme jiný vkus. Stejně tak jako někdo má rád holky, tak jiný má rád vdolky. Jestliže někdo má rád ty nejhlubší tóny (i ty hrají melodii, to není pouze "boucháním hovnem o stan", jak jednou řekl Pavel Dudek), nechme mu ty hluboké tóny (patřím mezi ně). Jestliže je někdo oželí (z jakýchkoliv důvodů), pak je to jeho volba a pro něj jediná správná. Nikdo z nás nemá právo ostatním přikazovat to či ono, nebo jej pro jiný názor či zkušenost ponižovat či urážet. Každý člověk má svoji pravdu. Já osobně jsem přesvědčen, že basa tvrdí muziku.

gabik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabik »

Acon

Tak ted jsi me skvele pobavil, super prispevek :mrgreen:. Neco na tom je.

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

Boxer
Ano, technologie pokročila neskutečně, jenže v úplně jiných oborech než je hifi. Ale nemá cenu se o tom tady dohadovat. Setkejme se na "hájendu", nebo si zavolejme. Vážně bych to rád probral. 605 42 44 44

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Omlouvám se,
název toho subwooferu s basákem 21" (550 mm) je Serious Sub na stránce http://www.humblehomemadehifi.com/Serious-Sub.html. Doma mi tyto stránky nejdou otevřít a tak jsem zkomolil název.

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

Aleska
Myslím, že nemáš tak úplně pravdu. Je fakt, že každý má trochu jiný vkus, ale vychází to z velké části ze zkušeností. Jistě někdo může říkat, že preferuje slané před sladkým, ale vážně to můžeme brát jen v případě, že dotyčný obojí jedl a zná to. Pokud o sladké chuti jenom slyšel, nebo v lepším případě líznul na prstíček, pak nemůže mluvit o preferencích, ale o neznalosti a předpojatosti. S velkýma bednama je to stejné. Většina lidí je nezná vůbec, nebo jen odněkud z návštěvy, nebo z výstavy, ale vědí celkem jistě, že to není jejich šálek kávy. Dohadování pak nemá smysl, majitelé velkobeden mají s menšími aparáty dost zkušeností, jenže opačně to neplatí. Nemluvím teď o tom, že k poslechu lze použít jen a pouze aparát, s 18" basem. Pokud jde o hudbu, tu lze vychutnávat i na věži z marketu. Jenže to je do jiného klubu.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

A jsou dnes nějaké zajímavé a dostupné modely (mimo nákladné Jamo R909)

Odar

Příspěvek od Odar »

Upresni, co je pre teba zaujimavy model (10", 15" ?) a dostupnost (1000 EUR, 3000 EUR, 30 000 EUR)?

Jamo R909 som pocul a nenadchli ma.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Pro mě asi tak okolo 1000-2000 E, nejlepe 15" pak 12" a pripadne i (2x) 10", ale proc se neinspirovat i necim pres limit ?
Jamo jsem slysel na vystave HE, a me se vcelku libily i na to, ze to jsou OB (az na cenofku).

Odpovědět