Kde sú tie dva 14" pasívne "radiátory" umiestnené??built-in 14" SuperCube® subwoofer driven by an 1800-Watt class D amplifier and two pressure-coupled 14" Low Bass radiators
Dipolové reprosoustavy - vlastnosti
Re: Dipolové reprosoustavy - vlastnosti
z každé strany dole je jeden - asi aktivní a pasivní? ale kde je pak ten druhý pasívní? nebo že by to byly dva pasivní a aktiv byl nějak uvnitř?
já nevím. je to zfázované. je to jeden kus. monolit. nehraje to. prýští z toho energie. všemi směry a do stropu mocným proudem. normálně je to zakryté průzvučnou látkou.
když je přiblížíš správně k sobě zmizí.
všecho se nepředstavitelně zostří.
nejjemnější detail a přitom i magická hlubina.
brutální bedny...
já nevím. je to zfázované. je to jeden kus. monolit. nehraje to. prýští z toho energie. všemi směry a do stropu mocným proudem. normálně je to zakryté průzvučnou látkou.
když je přiblížíš správně k sobě zmizí.
všecho se nepředstavitelně zostří.
nejjemnější detail a přitom i magická hlubina.
brutální bedny...
Já slyšel model 7004 nebo 7006 za čtvrtinovou cenu. Líbilo se mi to. Moc za tu cenu. Absolutně existují lepší soustavy, ale tento zvuk si pamatuju jako dobrý. Jen umístění je náročnější, hraje to i dozadu.
Alebo že by tam neboli (rozmer 14"!)??? Že to hrá, to verím, ak sa tam ekvalizáciou "narve" tých 1600W, tak to basovať bude (to robia aj podobné suby..), ale načo potom tie výmysly?z každé strany dole je jeden - asi aktivní a pasivní? ale kde je pak ten druhý pasívní? nebo že by to byly dva pasivní a aktiv byl nějak uvnitř?
Šílencům by se mělo zakázat psát na internet; představte si, že to čtou cizí, neznámí lidé, a že tomu někteří i uvěří!!!
podívej Machalíku, ty bedny hrajou skvěle, a nepředpokládám, že by si někdo objednal bedny za 100k aniž by si je před tím poslechl. takže tady nejde o víru či nevíru. všeobecná shoda je, jak blbě dokážou hrát na různých výstavách špičkové věci. jde o to, že pokud někdo hledá "dospělé" velké bedny s podáním prostoru podobnému monitorům, měl by podle mého názoru tyhle bedny taky jít pořádně poslechnout. bohužel mi nedošlo, že to tady nebude tak jednoduché - tohle asi opravdu běžně není skladem... to neznamená, že to jsou bedny pro každého a všechno převálcujou, i když to tam pravda
tvrdím (měla to být nadsázka). pro někoho jo. ale jak říkám, nikdo si nekoupí jen tak bedny za 100k. a jestli jo a na základě netové debaty, tak je šílenec on, ne já. ta moje filipika byla možná trochu přehnaná. jenže já vím svoje. spousta hifistů vede chytré řeči a ... (viz jiné mnou v současnosti hojně opečovávané vlákno).
Nepřál bych si vidět příspěvek od tebe, kterej by byl doopravdy přehnanej.
Tvoje vlákno o natočení beden je další perla, zažít nirvánu tolikrát v tak krátkým čase, to se opravdu leckomu nepovede. Opravdu výživný čtení, docent Chocholoušek by zaplesal, včetně těch čar Nazca.
Tvoje příspěvky mi připomínají nástěnku jedné mojí polofeministické kolegyně. Vypadá takhle:

Bez ohledu na to, co je v nich napsáno.
Tvoje vlákno o natočení beden je další perla, zažít nirvánu tolikrát v tak krátkým čase, to se opravdu leckomu nepovede. Opravdu výživný čtení, docent Chocholoušek by zaplesal, včetně těch čar Nazca.
Tvoje příspěvky mi připomínají nástěnku jedné mojí polofeministické kolegyně. Vypadá takhle:

Bez ohledu na to, co je v nich napsáno.
-
boxer
zažít nirvánu tolikrát v tak krátkým čase
Někdo prožije víc ejakulací za sebou a někdo sotva jednu.
Někdo prožije víc ejakulací za sebou a někdo sotva jednu.
Pipisku, pravděpodobně neuspěješ. Dipólovou reprosoustavu určitě slyšel Machalík (jím prodávané Mirage), klasickou Open Baffle zase Jarous z Audiowebu (Slovanetu). Možná že někdo si poslechl top model Jamo R909 na výstavách, ale doma je s ohledem na cenu snad nikdo nemá.
Krmení nebo prostor? Slyšel jsem už mockrát na výstavě Logany a teprve letos jsem měl pocit, že to hrálo dobře. Jenže ony se mi těžko rozlišují, když člověk vidí průhlednou plácačku na mouchy. Takže to možná byly úplně jiné cenové. Obecně je ale prostor kolem dipólů a elektrostatů dost potřeba. Tak nevím jak to máš možnost doma ustavit, ale při klasickém umístění u zdi se možná ztratí většina výhod tohoto řešení respektive se uplatní nějaké nevýhody. Tohle ale asi víš, ne?
Mám skúsenosti a za roky života s nimi presne viem, čo dokážu, kde je ich miesto v reprodukcii ktorého žánru a kde je aj hranica vnímania ľudí v zmysle pre - proti.pipis píše:výhody, nevýhody, typické vlastnosti této konstrukce v porovnání s ostatními? nikdo nemá zkušenost ?
Je to bas. Tlakový, palpačný, úderný - z malých stojanoviek aj veľkých reprosústav. Niekto bez toho jednoducho nedokáže žiť. Na čs. fórach je takých 95%.
Na tento zvuk si treba zvyknúť a pochopiť ho. Treba mať jasno, čo najviac počúvam a kde sú moje žánrové priority. Treba sa pripraviť na dlhú cestu dolaďovania akustiky, výberu vhodnej veľkosti miestnosti, vhodných prístrojov. Dipóly disponujú nadštandardným množstvom informácií, iným zobrazením priestoru, inou formou zvukovej energie. To všetko sa musí dostať do akustického súladu a človek pochopí, o čom to je. Prirodzenosť, naturalita, čistota, relax.
Nerozumiem poznámkam na zvuk typu "stejnozvuk", "tady všude seděl", "házení bláta(hovna) na stan", ktorým sa prezentujú "mozgy" a stáva sa to vďačným sloganom ich bezmedzných obdivovateľov pri ich vtipných poznámkach na adresu tohoto typu reproduktorov. Rád by som poznal ich skutočne praktické skúsenosti s týmto systémom.
S boxom sa to nedá porovnávať - to je druhá strana brehu, ale cesta rovnako dobrá a schodná - povedal by som jednoduchšia. Dipól a sub, hybridy - kompromis aj z jednej aj z druhej strany - môj názor. Iný prípad sú bipolárne sústavy, prípadne open baffle riešenia, čo je charakter zvuku skôr na strane boxov.
Dipól je mimoriadne vhodný na akustickú hudbu, spev. Na rock sa nehodí, ale zahrá aj rock. Znovu opakujem - nenapodobí box, lebo nemá schránkovú ozvučnicu. Jeho rozlíšenie je v predovšetkým v malých hmotách kmitacieho systému, malom skreslení. Treba mu však dať čo potrebuje - predovšetkým dadaftov PRO100R. Doslova.
To palipol: Napsal jsi to pěkně - právě proto já jsem zvrhl své sny na Open Baffle reprobednu do svého "maloPro100ru"... Prostě na základnu poslechovky 4x3 metry je jejich použití skoro nesmysl, protože dle dostupných informací z netu a e-mailové korespondence s DIY výrobci to s nimi není jednoduché (nebo je to mnohem složitější než s běžnými bednami). A vždy se doporučuje je dát hodně daleko od zadní zdi (a to já nemohu). Je mi to líto, protože na druhé straně jsou na ně jen a jen chvály, ale to bych se opakoval, takže lituji že mi utekly ty Mirage, co byly Machalíkem k prodeji - do nich bych šel a navíc byly nádherné.
koukni na tohle pipisi

http://www.golias.cz/index.php?modul=au ... ek&id=3207
dva výškáče dopředu, tři dozadu.
dobrý ne?
vzpomeň si na článek V. Boba o akustice na statku i v chaloupce. a na povídání o bednách na stránkách audiophysic. speciálně u výšek určuješ směr zvuku v prvních 5ms. později přicházející odrazy nemají na určení směru vliv. spíš vytváří představu o prostoru všeobecně. ale zase čím víc se blíží 80ms, tím jsou zrádnější a nakonec vytvoří zdvojený zvuk - ozvěnu. 5ms je zhruba 1,7m. takže když pustíš výšky i za bedny, nebude to mít, pokud je máš rozumně ustavené, špatný vliv na lokalizaci v prostoru, ale naopak přehluší odrazy, které putují od beden za tebe, zpátky za bedny a zase k tobě, a navíc dodají hudbě mnohem mnohem více na přirozenosti. trumpeta v reálu taky nehraje jedním směrem, ale i dozadu !!!

http://www.golias.cz/index.php?modul=au ... ek&id=3207
dva výškáče dopředu, tři dozadu.
dobrý ne?
vzpomeň si na článek V. Boba o akustice na statku i v chaloupce. a na povídání o bednách na stránkách audiophysic. speciálně u výšek určuješ směr zvuku v prvních 5ms. později přicházející odrazy nemají na určení směru vliv. spíš vytváří představu o prostoru všeobecně. ale zase čím víc se blíží 80ms, tím jsou zrádnější a nakonec vytvoří zdvojený zvuk - ozvěnu. 5ms je zhruba 1,7m. takže když pustíš výšky i za bedny, nebude to mít, pokud je máš rozumně ustavené, špatný vliv na lokalizaci v prostoru, ale naopak přehluší odrazy, které putují od beden za tebe, zpátky za bedny a zase k tobě, a navíc dodají hudbě mnohem mnohem více na přirozenosti. trumpeta v reálu taky nehraje jedním směrem, ale i dozadu !!!
trochu jsemto odbyl. není z toho úplně jasné, jaké jsou ty výhody.
!!!!!!!!!!!!!!! podmínka je, že musíš mít bedny dost daleko od zdí. jinak to není výhoda, ale průser !!!!!!!!!!!!!!!!!
vem si běžný směrový výškáč. aby nebyl zvuk rozjetý a nekonkrétní, musíš tlumit odrazy od stěn. třeba druhé, třetí, čtvrté, co přicházejí už jsou docela slabé, ale pořád dost silné na to, aby zamaskovaly slabé odrazy od okolí v nahrávce. když netlumíš, ztrácíš směrovost slabých odrazů z nahrávky v chaosu oslabených odrazů v celé poslechovce. tvůj poslechový prostor ti zamaskuje prostor nahrávky (a spoustu jiných věcí). když zatlumíš, hraje ti to v jediném bodu. jinde ne. co teď?
zatlumit mnohem méně (rozhrnout závěsy říkají audiophysic) a šoupnout repráky i zezadu beden!
silnější první odrazy zamaskují slabší násobné odrazy. ale tím pádem uslyšíš i ty slabší odrazy v nahrávce!!! tvůj poslechový prostor zmizí, stěny spadnou, a ty budeš mít kolem sebe jen prostor nahrávky!!!
a to nejen v jednom místě!!!!!
bomba ne?
!!!!!!!!!!!!!!! podmínka je, že musíš mít bedny dost daleko od zdí. jinak to není výhoda, ale průser !!!!!!!!!!!!!!!!!
vem si běžný směrový výškáč. aby nebyl zvuk rozjetý a nekonkrétní, musíš tlumit odrazy od stěn. třeba druhé, třetí, čtvrté, co přicházejí už jsou docela slabé, ale pořád dost silné na to, aby zamaskovaly slabé odrazy od okolí v nahrávce. když netlumíš, ztrácíš směrovost slabých odrazů z nahrávky v chaosu oslabených odrazů v celé poslechovce. tvůj poslechový prostor ti zamaskuje prostor nahrávky (a spoustu jiných věcí). když zatlumíš, hraje ti to v jediném bodu. jinde ne. co teď?
zatlumit mnohem méně (rozhrnout závěsy říkají audiophysic) a šoupnout repráky i zezadu beden!
silnější první odrazy zamaskují slabší násobné odrazy. ale tím pádem uslyšíš i ty slabší odrazy v nahrávce!!! tvůj poslechový prostor zmizí, stěny spadnou, a ty budeš mít kolem sebe jen prostor nahrávky!!!
a to nejen v jednom místě!!!!!
bomba ne?
Dadaft
zajímavý, to je přesně to co potřebuješ. Kdy do toho jdeš?
zajímavý, to je přesně to co potřebuješ. Kdy do toho jdeš?