Je čas utáhnout šrouby!

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Je čas utáhnout šrouby!

Příspěvek od terahera »

Já,když jsem uviděl název vlákna,tak první,co mi proběhlo hlavou bylo,moja se zaregistrovala a píše :D Utahování šroubů ve mě vyvolalo dojem,konec investic do hifi :shock:

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

PítrsPraha píše:
22 kvě 2018 20:33
Vyblizi, slovni agresivitou svou neznalost nezamaskujes, jakkoliv se o to snazis v kazdem vlakne, ktere poctis svymi "nazory".

O polyuretanu jsem nepsal. O izolaci reproduktoru si informace muzes vygooglit. Dozvis se, kteri vyrobci a proc to dnes pouzivaji. Jako start muzes vyuzit treba toto.
Pod košem reproduktoru je vždy pouze těsnění, měl sem v ruce přes stovku reprobeden. A těsnění slouží k utěsnění, což chápe každé malé dítě. Posíláním odkazů na nějaké koumáky podobné tobě svou hloupost nezamaskuješ pítrsi.

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

terahera píše:
22 kvě 2018 22:58
Já,když jsem uviděl název vlákna,tak první,co mi proběhlo hlavou bylo,moja se zaregistrovala a píše :D Utahování šroubů ve mě vyvolalo dojem,konec investic do hifi :shock:
Já sem myslel, že je to vlákno o našem bývalém prezidentovi.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

PítrsPraha píše:
21 kvě 2018 23:46
... reprosoustavy mivaji pod kosem zamerne mekci vyssi material (pryz nebo neco podobneho) pro odpruzeni kose od ozvucnice, aby se pripadne rezonance ozvucnice neprenasely na reproduktor tudiz do vysledneho zvuku.
Toto je teda skutočne prudký nezmysel! ... aj keď nerád, v tomto prípade s Viblízom musím plne súhlasiť

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Vyblíz píše:
22 kvě 2018 23:30

Pod košem reproduktoru je vždy pouze těsnění, měl sem v ruce přes stovku reprobeden.
Je pravda, ze u levnych repro, se kteryma smelis, to asi plati. Treba pod basaky mych soucasnych beden neni pouze tesneni, ale i vyssi pryzovy krouzek plus tuha zvejkackovita hmota. Tvuj "nazor" jen odhaluje dalsi nevedomost. Ten odkaz na vyvojare KEFu te mel navest k prekroceni vlastniho stinu, k cemuz clovek nesmi chybet ochota a schopnosti. Nepovedlo se, neva ;-) . Nazor "co neznam, to neexistuje" je u takovych lidi pomerne casty...

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

http://www.linkwitzlab.com/Driver%20Decoupling.doc

Komu se to nechce číst celé, tak závěr je zde:
Conclusion

Experimental results of de-coupling experiments confirm that

• Diaphragm motion is minimally affected by de-coupling the drive unit from the cabinet
• Magnet motion, the “ground reference” for the cone motion, is better behaved when the drive unit is de-coupled
• Cabinet vibration is substantially reduced with a de-coupled drive unit
• Preliminary listening tests indicate a preference for the de-coupled drive unit
Každý si může udělat svůj závěr. Pro mne osobně je materiál Andrew Jonese věrohodnější než agilní výstupy některých místních znalců.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Každý si může udělat svůj závěr.
No to je pravda, a nech si každý "udělá co chce" ... ale je pravda aj to, že upevnenie reproduktorového koša pomocou izolačných priechodiek od fy. E.A.R. typu E-610-1 je z mechanického hľadiska niečo úplne iné, než ako to pochopil (a napísal) Pítrs.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

E.A.R. to dělá nějak, KEF to dělá nějak, Focal to dělá nějak, Vivid to dělá nějak.... Podstatné je, že potlačení rezonancí mezi reproduktorem a ozvučnicí resp. posunutí rezonanční frekvence díky použití nějakého způsobu tlumení mezi reproduktor a ozvučnici má smysl a proto to výrobci používají...

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... a zas si píšeš to svoje ... ty si jednoducho nezmar!

Mimochodom pokiaľ viem, tak žiadny skutočne solídny výrobca bední to tak nerobí, pretože dokáže primárne tú "krabicu" navrhnúť presne tak, aby nevznikli "rezonančné problémy"

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nesolidní E.A.R., KEF, Focal, Vivid... *2thumbsup* .

Potíž je v tom "pokial viem". Ono je to o celkovém návrhu. Pokud by bez odhmotnění reproduktoru bylo nutné kvůli nějaké přenášené rezonanční frekvenci nutné výrazně ztužit konstrukci ozvučnice a tím ji prodražit, je jednodušší, levnější a stejně účinné onu vibraci potlačit. A je to lepší o proto, že se tím jen nepotlačují důsledky, ale řeší příčina.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

a ozvucnicu od podlahy mate odpruzenu alebo na hrotoch? :-)

Vyblíz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vyblíz »

Sakra proč to vlastně ještě nikdo nedělá, když se najdou blázni co vypláznou několik tisíc za USB kabel tak za pružiny se závitem M6/8 by mohli vysolit taky nějakej ten litřík, asi to začnu vyrábět.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

Jako ze bych si z repraku udelal shaker??? 😳😂

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Asi nejvíc mě na tom baví že ten Marantz CD player "amplifier" není součástí nabídky :D

Obrázek

Odpovědět