Pod košem reproduktoru je vždy pouze těsnění, měl sem v ruce přes stovku reprobeden. A těsnění slouží k utěsnění, což chápe každé malé dítě. Posíláním odkazů na nějaké koumáky podobné tobě svou hloupost nezamaskuješ pítrsi.PítrsPraha píše: ↑22 kvě 2018 20:33Vyblizi, slovni agresivitou svou neznalost nezamaskujes, jakkoliv se o to snazis v kazdem vlakne, ktere poctis svymi "nazory".
O polyuretanu jsem nepsal. O izolaci reproduktoru si informace muzes vygooglit. Dozvis se, kteri vyrobci a proc to dnes pouzivaji. Jako start muzes vyuzit treba toto.
Toto je teda skutočne prudký nezmysel! ... aj keď nerád, v tomto prípade s Viblízom musím plne súhlasiťPítrsPraha píše: ↑21 kvě 2018 23:46... reprosoustavy mivaji pod kosem zamerne mekci vyssi material (pryz nebo neco podobneho) pro odpruzeni kose od ozvucnice, aby se pripadne rezonance ozvucnice neprenasely na reproduktor tudiz do vysledneho zvuku.
Je pravda, ze u levnych repro, se kteryma smelis, to asi plati. Treba pod basaky mych soucasnych beden neni pouze tesneni, ale i vyssi pryzovy krouzek plus tuha zvejkackovita hmota. Tvuj "nazor" jen odhaluje dalsi nevedomost. Ten odkaz na vyvojare KEFu te mel navest k prekroceni vlastniho stinu, k cemuz clovek nesmi chybet ochota a schopnosti. Nepovedlo se, neva
Každý si může udělat svůj závěr. Pro mne osobně je materiál Andrew Jonese věrohodnější než agilní výstupy některých místních znalců.Conclusion
Experimental results of de-coupling experiments confirm that
• Diaphragm motion is minimally affected by de-coupling the drive unit from the cabinet
• Magnet motion, the “ground reference” for the cone motion, is better behaved when the drive unit is de-coupled
• Cabinet vibration is substantially reduced with a de-coupled drive unit
• Preliminary listening tests indicate a preference for the de-coupled drive unit
No to je pravda, a nech si každý "udělá co chce" ... ale je pravda aj to, že upevnenie reproduktorového koša pomocou izolačných priechodiek od fy. E.A.R. typu E-610-1 je z mechanického hľadiska niečo úplne iné, než ako to pochopil (a napísal) Pítrs.Každý si může udělat svůj závěr.
Asi nejvíc mě na tom baví že ten Marantz CD player "amplifier" není součástí nabídky
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů