JM Lab Focal Utopia III.
Re: Focal Utopia
Pasul slyšel jak JM-Lab Focal tak i WLM
No právě.
Proto mě překvapuje,při jeho vytříbeném zvukoušním zařízení,že to hodnotí tak jak hodnotí. To je už asi tak vše, k této věci.
No právě.
Proto mě překvapuje,při jeho vytříbeném zvukoušním zařízení,že to hodnotí tak jak hodnotí. To je už asi tak vše, k této věci.
Pasul, je to úplne irelevantné. Žiadna výhybka neurobí z podpriemerného spotrebného meniča Hitech skvost...Když už tedy technicky, tak jak poznal jaká je použita výhybka?
Kombinácia 10" (s breakupmi mebrány okolo 3kHz)s tweetrom schopným hrať od 5kHz, je diletantizmus alebo pohŕdanie zákazníkom, vyber si či ti viac vyhovuje..
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Zadní pohled na Grande Utopia

...škoda, že ste ich nepočul. Hrá to veľmi slušne, určite nie podpriemerne.BVa píše:Pasul, je to úplne irelevantné. Žiadna výhybka neurobí z podpriemerného spotrebného meniča Hitech skvost...Když už tedy technicky, tak jak poznal jaká je použita výhybka?
Kombinácia 10" (s breakupmi mebrány okolo 3kHz)s tweetrom schopným hrať od 5kHz, je diletantizmus alebo pohŕdanie zákazníkom, vyber si či ti viac vyhovuje..
palipol
Ale ja som tie reproduktory (meniče) počul snáď 100x, aj keď v inom "dreve" a s inou (možno lepšou) výhybkou. Napísal som preto " Hrať to môže zaujímavo". Čo je alebo nie je podpriemerné je otázka nárokov a očakávania pri určitej cene.
Ale ja som tie reproduktory (meniče) počul snáď 100x, aj keď v inom "dreve" a s inou (možno lepšou) výhybkou. Napísal som preto " Hrať to môže zaujímavo". Čo je alebo nie je podpriemerné je otázka nárokov a očakávania pri určitej cene.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
JM-Lab Focal uvedla na trh inovovanou řadu Electra. Modely nyní končí osmičkou na konci, stojanovky 1008 a sloupy 1028, 1038. Menší sloupy mají bassreflex do zadu oproti 1027, které ho měly směrem do podlahy. Větší 1038 by oproti předchůdci měly být uzavřené, ale těch inovací bude více.
"Větší 1038 by oproti předchůdci měly být uzavřené"
to jsou mi věci.
to jsou mi věci.
Noble Audio - výroba a prodej
... kupovat je nebudu, ale líbí se mi, že za ty peníze si člověk může občas i zatočit klikou ...Mark Levinson píše:Zadní pohled na Grande Utopia
Však už to vyšlo najevo:BVa píše:Toto vlákno(Focal Utopia) si nezaslúži debatu o reproduktoroch typu Eminence CX10 a Tonsil GDWT9/80 (WLMDIVA).. Kombinácia 10" s plechovým košom a papierovou membránou (rezonancie 10-15dB v pásme kde sa používa) a tlakovej "supervýšky" s minimálnou deličkou cca 5kHZ (podľa výrobcu), kde je vnútri prťvá (2,5cm )kalotka je skutočne vrchol kvality a zvukovej nirvány s excelentnými stredmi.
http://www.hifi-voice.com/testy/wlm-diva-monitor.html
Pavel Macura Audio
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: JM Lab Focal Utopia III.
Nabídka řady Utopia rozšířena o model Maestro.
Už tyto Maestra někdo slyšel?

Už tyto Maestra někdo slyšel?

Zdravím,pro všechny příznivce Focalů je tady čerstvá novinka v řadě Utopia -Stella Utopia.Je to vlatně následovník modelu NOVA,s technologií natáčení a elektromagnetem na basech.Cenu zatím netuším,ale asi zase lidovka
.Jinak prý budou k slyšení na High endu v Praze,jak mne informoval p.Straka.Přiznám se že tohle by se mi moc líbilo-máto jednu chybku,ty se mi do mojeho podkrový prostě nevejdou. 1558x553x830,váha 165kg kus.Bohužel obrázek neumím.Fous

Dík