JM Lab Focal Utopia III.
Re: Focal Utopia
To by mohli vzít v potaz i kluci z BK. Basák má 13".
Cena 70 000 €.
Type 3-way, floorstanding bass-reflex loudspeaker
Drivers Electro-Magnetic 13" (33cm) “W” woofer
2 Power Flower 6 1/2" (16.5cm) “W” midrange drivers
IAL2 pure Beryllium inverted dome 1" (27mm) tweeter
Frequency response (+/- 3dB) 22Hz - 40kHz
Response at - 6dB 18Hz
Sensitivity (2.83V / 1m) 94dBNominal impedance 8 Ω
Minimal impedance 2.8 Ω
Filtering frequencies 220Hz / 2200Hz
Recommended amp power 50 - 1000W
Dimensions (H x L x D) 61 1/3x21 3/4 x32 11/16" (1558 x 553 x 830mm)
Weight 363.76lb (165kg)
Cena 70 000 €.
Type 3-way, floorstanding bass-reflex loudspeaker
Drivers Electro-Magnetic 13" (33cm) “W” woofer
2 Power Flower 6 1/2" (16.5cm) “W” midrange drivers
IAL2 pure Beryllium inverted dome 1" (27mm) tweeter
Frequency response (+/- 3dB) 22Hz - 40kHz
Response at - 6dB 18Hz
Sensitivity (2.83V / 1m) 94dBNominal impedance 8 Ω
Minimal impedance 2.8 Ω
Filtering frequencies 220Hz / 2200Hz
Recommended amp power 50 - 1000W
Dimensions (H x L x D) 61 1/3x21 3/4 x32 11/16" (1558 x 553 x 830mm)
Weight 363.76lb (165kg)
Re: JM Lab Focal Utopia III.
A kde to má basák? Basák začíná na 15". Ale to je spíše basáček. Správný basák je minimálně 18". No možná spíše 20"? Ale radši bych dal 22". A nebude na konec lepší 24"? Uf. Teď jsem se hodně zamyslel. Až jsem se z toho orosil. Jdu si radši koupit nějaké ty kvalitní síťové konektory z Číny. Prej to je špička super bomba mega high end. A všechno drahší je kravina, podvod, nefunkční a největší zlodějina na světě. Sakra, ještě že tady máme to fórum. Jinak by jsme byli "všici v řiti". 

Ako to? Však píšu, že to nemá basák! Nebo má? Tak já už nevím.
A u některých lidí jako David tuto připomínku doufám od teď budeš psát pod každý jeho příspěvek. Jsem moc zvědavý.
A u některých lidí jako David tuto připomínku doufám od teď budeš psát pod každý jeho příspěvek. Jsem moc zvědavý.

Pasule Pasule.
I ty zlobivý.
Do poslechovek zde udávaných jsou oba basáky 13" jako kdyby tam měli ty tvoje regálovky a k tomu sub s 18,5".
I ty zlobivý.
Do poslechovek zde udávaných jsou oba basáky 13" jako kdyby tam měli ty tvoje regálovky a k tomu sub s 18,5".
Naposledy upravil(a) boxer dne 03 úno 2010 15:11, celkem upraveno 1 x.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Tak u tohohle nikomu bassy chybět nemohou!
Tenhle design je nepřekonatelný.

Tenhle design je nepřekonatelný.

Tady byl 15". Ale přeci jen ten dnešní EM je mnohem rychlejší.
Mám zrovna subwoofer s 2x12" doma. Ha. Ale vážně. Osobně jsem slyšel 18" velodyne v místnosti pekelně zatlumené a upravené profi firmou. Po odpojení to je prostě sakra slyšet. Jako stereo hlavní bedniska byly tuším Alta Utopie. Nevím jaké to má lavory na basy, ale ML nám to tady určitě rád sdělí. Opravdu bych přidal ještě jeden a to bez jakéhokoli strachu o následné problémy s tím množstvím basů. Hodně důležitá bude určitě i možnost kalibrace a nastavení toho subwooferu. Bez toho bych do subwooferu nešel a to ani náhodou. Subwoofery tedy určitě dva a s vyzařováním dopředu.
Co se týče Focal, tak to radši nebudeme rozebírat. Obvzláště nová řada. Ale strašně se mě líbí design. To se tedy hodně povedlo.
Co se týče Focal, tak to radši nebudeme rozebírat. Obvzláště nová řada. Ale strašně se mě líbí design. To se tedy hodně povedlo.

Co se týče Focal, tak to radši nebudeme rozebírat. Obvzláště nová řada.
Ale proč ne? Za
1) je to moje vlákno a já chci se tady o Focalech bavit
2) neznamená,že když se mně líbí,tak nejsem přístupen debatě,protože každý má nárok na svoje slyšení
3) kdybychom se zde nevypisovali k tématu ad HIFI,tak už za chvíli budeme zde řešit jen Baťu,O,nadávky a pod.
Ale proč ne? Za
1) je to moje vlákno a já chci se tady o Focalech bavit
2) neznamená,že když se mně líbí,tak nejsem přístupen debatě,protože každý má nárok na svoje slyšení
3) kdybychom se zde nevypisovali k tématu ad HIFI,tak už za chvíli budeme zde řešit jen Baťu,O,nadávky a pod.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
JM-Lab Focal Alto Utopia mají rozsah 30-40000 Hz +-3dB.

Zdar,trochu zkušeností s takovou sestavou mám.Alta a sub 18".Už jsem to někde psal,Alta hrají bez větších problémů v místnosti normálních rozměrů (u mne 4,3x5,8) bez problémů i dost dolů.Měl jsem to nedávno docela dost dlouho možnost vyzkoušet,když mi lehl sub.Až jsem si říkal ,že to byly vyhozené prachy
,ale po připojení po cca 3měsících je jasné že investice do něj se vyplatila.Toto řešení má jednu chybku a to postavení beden a poslechového místa se subem a bez.Každé chce trochu něco jiného,to je drobné přemístění u mne stačilo cca 0,,5m.Na toto je dobrá věc grafika v subu,ale i měřící program ATB ,pro další kontrolu protože vše souvisí se vším.Osobně mám za to,že pasivní bedna na basech(do cca 100Hz) není ideální řešení.Mám s tím i další zkušenost už jsem měl i bedny s aktivním basem (Genesis) a mám dojem že jejich tvůrce Arni Nudel věděl co dělá.

Přesně tak. S tím musím souhlasit. Hraju si se subem již hooodně dlouho. Kdo má zkušenost se subem, tak ví o co jde. Kdo nemá, píše to co Boxer a Mark Levinson. Ale tak to holt bývá. Vypíchnou a nahodí se grafy a průběhy. Bedna má ostrý náběh na 30 Hz. Graf říká jasně. Basy to hraje, tak jakýpak subwoofer. Všimnul jsem si toho již dávno. Většina top reprosoustav od různých výrobců má aktivní basovou část. YG acoustic, Evolutione Acoustic, Audio Physic, Von Schweikert....
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Pasule,
co mně to podsouváš. V mých příspěvcích není ani slovo o subwooferu. Nikdy jsem to neodsuzoval ani nevychvaloval
. Grafy jsou mi fuk, mohou dát sice představu jaké to asi bude, ale rozhodující jsou uši.
Jsou lidi co hrají na stojanovky a o subu ani neuvažují a jsou lidi co mají plnorozsahové třípásma a ještě to posilují subem či dvěma. Nikomu to neberu a oba tábory chápu.
co mně to podsouváš. V mých příspěvcích není ani slovo o subwooferu. Nikdy jsem to neodsuzoval ani nevychvaloval

Jsou lidi co hrají na stojanovky a o subu ani neuvažují a jsou lidi co mají plnorozsahové třípásma a ještě to posilují subem či dvěma. Nikomu to neberu a oba tábory chápu.
Aha. Tak to jsem špatně pochopil ten tvůj frekvenční rozsah a v jaké toleranci to Alta zvládají. Zceal jistě bych si nedovolil ti cokoli podsouvat. To určitě ne.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Jen jsem konstatoval parametr, který je pro někoho důvodem k pořízení subwooferu a pro jiného ne. To ať si každý přebere sám. Jinak samozřejmě v poho.......Mark Levinson píše:JM-Lab Focal Alto Utopia mají rozsah 30-40000 Hz +-3dB.