Kvalitni stereo repro na zed/do zdi/ke zdi
Kvalitni stereo repro na zed/do zdi/ke zdi
Pratele resim problem s vyberem reproduktoru do omezene hloubky 30cm. Neumite poradit kvalitni stereo reproduktory ktere jdou postavit uplne ke zdi do rohu nebo zavesit na zed ci zapustit do zdi a zaroven nezaberou vetsi hloubku nez 30cm.
Varianta bud sloupy nebo i vestavne/ pristavne reproduktory do zdi. Kvalitativne co nejlepsi s cenou do cca 100tis.
Z duvodu stehovani a noveho prostoru kde 30 cm od rohu zacinaji dvere se mi tam nevejdou me Cabasse Iroise 3. Kvalitou zvuku bych nechtel jit moc dolu.
Pokud by repro bylo i designove bylo by to super.
Vyska reproduktoru neni omezena, sirka do cca 40cm, hloubka sloupu v pripade narvani primo na zed max 30cm.
Krmit to mam v umyslu zrejme Marantzem SR7010 a k tomu stereo zesilovac CA azure 850.
Repro by melo byt na stereo, ale bude zapojene i do 5.1.2 atmos. Suroundy a center bych rad pouzil z soucasnych Cabasse Eoele ale i tam je mozna zmena.
Mistnost celkem cca 40m/2 resena do "L" kde poslechova cast mistnosti ma cca 24m/2. (4,2x5,7m)
Vzdalenost repro od sebe 3,5m a poslech misto cca 5m
Varianta bud sloupy nebo i vestavne/ pristavne reproduktory do zdi. Kvalitativne co nejlepsi s cenou do cca 100tis.
Z duvodu stehovani a noveho prostoru kde 30 cm od rohu zacinaji dvere se mi tam nevejdou me Cabasse Iroise 3. Kvalitou zvuku bych nechtel jit moc dolu.
Pokud by repro bylo i designove bylo by to super.
Vyska reproduktoru neni omezena, sirka do cca 40cm, hloubka sloupu v pripade narvani primo na zed max 30cm.
Krmit to mam v umyslu zrejme Marantzem SR7010 a k tomu stereo zesilovac CA azure 850.
Repro by melo byt na stereo, ale bude zapojene i do 5.1.2 atmos. Suroundy a center bych rad pouzil z soucasnych Cabasse Eoele ale i tam je mozna zmena.
Mistnost celkem cca 40m/2 resena do "L" kde poslechova cast mistnosti ma cca 24m/2. (4,2x5,7m)
Vzdalenost repro od sebe 3,5m a poslech misto cca 5m
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Kvalitni stereo repro na zed/do zdi/ke zdi
Xavian Bonbonus C jsou ke zdi, ale jsou to kompromisy nacpat bednu kam mě (!) se šikne...
B&W rada ct
Canton inwall
Boston acoustic inwall
Mas spoustu moznosti nakupu.
Inwall reseni je, aby dobre hralo, znacne narocne na pripravu. Mas zpravidla jen jednu moznost.
Urcite bych chtel vsechny 3 predni bedny (l,r,c) ze stejne rady. Nebo alespon od stejne znacky.
Canton inwall
Boston acoustic inwall
Mas spoustu moznosti nakupu.
Inwall reseni je, aby dobre hralo, znacne narocne na pripravu. Mas zpravidla jen jednu moznost.
Urcite bych chtel vsechny 3 predni bedny (l,r,c) ze stejne rady. Nebo alespon od stejne znacky.
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
BOSE s BT co si pamatuji z výstavy.
2dinosaur: ty xaviany me prijdou hrozny lowcost, neverim ze bedna za 6k by se mohla priblizit pozadovane zvukove kvalite pro stereo, na domaci kino by to mozna mohlo stacit ale i tam bych lehce pochyboval. Bose na me nic moc dojem nedelaji, i kdyz priznavam ze jsem si chvili v minulosti hral s myslenkou poridit si od nich komplet 7.1 system pro domaci kino ... Bohuzel ale Bose ma pro domaci kino svuj vlastni akticni reciever ktery podporuje max 1080p a to je pro budoucnost out
2lachim: B&W ... nemyslel jsi radu CI? Na tu jsem koukal a je muj kandidat, to uz by mohlo dobre hrat. Jinak predky + center urcite sladim od stejne znacky idealne rady
Ten Boston me vubec nic nerika, Cantony jsem v minulosti mel radu GLE ale zvukove hodne podprumerny v porovnani s temi soucasnymy Cabasse ale samozrejme cena byla take mnohem levnejsi
2lachim: B&W ... nemyslel jsi radu CI? Na tu jsem koukal a je muj kandidat, to uz by mohlo dobre hrat. Jinak predky + center urcite sladim od stejne znacky idealne rady
Ten Boston me vubec nic nerika, Cantony jsem v minulosti mel radu GLE ale zvukove hodne podprumerny v porovnani s temi soucasnymy Cabasse ale samozrejme cena byla take mnohem levnejsi
vomic
CI jsou do zdi. na zeď by šly montovat CT.
( nemám k řadě CT však žádnou praktickou zkušenost )
porovnávej, prosím, jen porovnatelné.
canton GLE je přeci nejnižší řada. např. xavian mia také nebudeš srovnávat s xavian xn 250, ne?
CI jsou do zdi. na zeď by šly montovat CT.
( nemám k řadě CT však žádnou praktickou zkušenost )
porovnávej, prosím, jen porovnatelné.
canton GLE je přeci nejnižší řada. např. xavian mia také nebudeš srovnávat s xavian xn 250, ne?
Dostal jsem cenově velmi dobrou nabídku 40tis. Kč na předváděcí repro Final Sound - Model 400i - Elektrostatické podlahové reprosoustavy
Absolutně netuším jak to může hrát a co od toho čekat. Nikdy jsem neslyšel elektrostatické repro, mám to k prodejci přeci jen dost daleko abych jen tak skočil do auta a frčel si to poslechout.
Bylo mě řečeno že to musím doplnit dobrým Subwooferem a že můj subwoofer by k tomu byl super.
Jako zdroj mám zesilovač CA Azur 851a ... byla by to k tomuto repro dobrá volba?
Ještě uvažuji o Dali Fazon F5, které se mi hodně líbí designově, tak by se pokud je narvu uplně na zeď takřka na milimetr vešli.Samozřejmě také netuším jak hrají a zda se mohou rovnat s mými současnými Cabassema.
Absolutně netuším jak to může hrát a co od toho čekat. Nikdy jsem neslyšel elektrostatické repro, mám to k prodejci přeci jen dost daleko abych jen tak skočil do auta a frčel si to poslechout.
Bylo mě řečeno že to musím doplnit dobrým Subwooferem a že můj subwoofer by k tomu byl super.
Jako zdroj mám zesilovač CA Azur 851a ... byla by to k tomuto repro dobrá volba?
Ještě uvažuji o Dali Fazon F5, které se mi hodně líbí designově, tak by se pokud je narvu uplně na zeď takřka na milimetr vešli.Samozřejmě také netuším jak hrají a zda se mohou rovnat s mými současnými Cabassema.
napřed hledáš repro na zed/do zdi/ ke zdi a pak uvažuješ o koupi elektrostatů ???
jestli něco zcela nesplňuje podmínky názvu tvého vlákna, pak jsou to elektrostaty.
a dali ... ty budou též potřebovat odstup od zadní stěny alespoň 60cm.
osobně znám tedy jen model s tím páskovým výškáčem a na stereo byl potřeba odstup ještě větší. aby to hrálo, tak jak umí.
takže další vlákno, kde se snažíme zbytečně?

jestli něco zcela nesplňuje podmínky názvu tvého vlákna, pak jsou to elektrostaty.
a dali ... ty budou též potřebovat odstup od zadní stěny alespoň 60cm.
osobně znám tedy jen model s tím páskovým výškáčem a na stereo byl potřeba odstup ještě větší. aby to hrálo, tak jak umí.
takže další vlákno, kde se snažíme zbytečně?
to je prece jedno, v nejhorsim se daji i ty elektrostaty pritlouct na zed - to ze k nim mozna nebude centr atd neva - hlavni atribut - sleva - zastiní vsechny "nepodstatne" pozadavky
Jak u Dali tak u tech elektrostatu me prodejce tvrdil ze neni problem dat je ke zdi. Po precteni ruznych for uz take vim ze ty elektrostaty jsou nesmysl.
V tuto chvili se zacinam klonit k poloaktivnim ci plne aktivnim reproduktorum, ktere pry jdou jakz takz doladit pro umisteni ke zdi do rohu.
Nejvice se mi predbezne zatim libi aktivni Elac Air-x 407 a jeden z prodejcu me presvedcuje at si zajedu poslchnout poloaktivni Definitive Sound repro a to radu Mythos STS + k tomu maji kompletni repro pro doplneni domaciho kina z teze rady.
Vcelku by se mi asi i libili i aktivni regaly ale tam se bojim ze na vzdalenost poslechu 4,5m a rozlozeni beden 3,5 od sebe jsou aktivni regaly spatna volba.
V tuto chvili se zacinam klonit k poloaktivnim ci plne aktivnim reproduktorum, ktere pry jdou jakz takz doladit pro umisteni ke zdi do rohu.
Nejvice se mi predbezne zatim libi aktivni Elac Air-x 407 a jeden z prodejcu me presvedcuje at si zajedu poslchnout poloaktivni Definitive Sound repro a to radu Mythos STS + k tomu maji kompletni repro pro doplneni domaciho kina z teze rady.
Vcelku by se mi asi i libili i aktivni regaly ale tam se bojim ze na vzdalenost poslechu 4,5m a rozlozeni beden 3,5 od sebe jsou aktivni regaly spatna volba.
Skoro každý prodejce ti potvrdí, že nic není problém, on totiž potřebuje prodat 
tak jsem raději udělal plánek místnosti, prosím tedy o návrh vhodných repro pro danou místnost ... kvalita stereo zvuku by měla být hifi, rozpočet na samotné stereo repro +- do 150k
preferuji asi aktivní či poloaktivní repro, které by snad šlo donastavit dle potřeby.
Možné řešení je i regálové repro + 1-2x subwoower
zatím mám horkého kandidáta v těchto sestavách:
ELAC AIR-X 407 (aktivní sloupové repro)
Definitive Sound Mythos SRS (poloaktivní repro s aktivními vestavěnými subwoofery)
Ideálně bych rád zachoval zbytek sestavy, nicméně pokud by to bylo nutné jsem připraven vyměnit vše.
V současné době mám toto vybavení a ideálně bych rád zachoval většinu sestavy, by´t v případě potřeby jsem schopen vše změnit:
AV reciever Marantz SR7008 (bude nahrazen novějším typem s Dolba Atmos)
Integrovaný stereo zesilovač: CA AZUR 851a (v případě aktivních repro bude prodán)
Přední repro: Cabasse Iroise 3 (nejde použít kvůli velikosti)
Centr: Cabasse IO2 (pokud by ladil s noým repro zůstane, jinak bude vyměněn)
Surroundy + stropní repro: Cabasse Eole 2 (ideálně zachovat)
Subwoofer: REL R328 (v případě sloupů bude zachován, v případě regálů vyměněn za 1-2 SUB vhodné pro regály)

preferuji asi aktivní či poloaktivní repro, které by snad šlo donastavit dle potřeby.
Možné řešení je i regálové repro + 1-2x subwoower
zatím mám horkého kandidáta v těchto sestavách:
ELAC AIR-X 407 (aktivní sloupové repro)
Definitive Sound Mythos SRS (poloaktivní repro s aktivními vestavěnými subwoofery)
Ideálně bych rád zachoval zbytek sestavy, nicméně pokud by to bylo nutné jsem připraven vyměnit vše.
V současné době mám toto vybavení a ideálně bych rád zachoval většinu sestavy, by´t v případě potřeby jsem schopen vše změnit:
AV reciever Marantz SR7008 (bude nahrazen novějším typem s Dolba Atmos)
Integrovaný stereo zesilovač: CA AZUR 851a (v případě aktivních repro bude prodán)
Přední repro: Cabasse Iroise 3 (nejde použít kvůli velikosti)
Centr: Cabasse IO2 (pokud by ladil s noým repro zůstane, jinak bude vyměněn)
Surroundy + stropní repro: Cabasse Eole 2 (ideálně zachovat)
Subwoofer: REL R328 (v případě sloupů bude zachován, v případě regálů vyměněn za 1-2 SUB vhodné pro regály)
Pred necelym rokom som staval pre pana HTPC k stereo zostave a domacemu 7.0 kinu. Mal to spravene tak, ze BVaudio MAX v poloaktive na stereo a zvysne reprosustavy (ak ma pamat neklame, tak Kef) ako zvysne efektove reprosustavy + center. Neviem, ako to mal poprepajane, ale ked sa hralo stereo, reguloval hlasitost na predzosilnovaci PRE1, ked chcel hrat multikanal (skusali sme u neho DVDcka a BluRay prehravane z HDD), tak tam mal AVR, ktorym reguloval hlasitost. Cize v tom pripade pouzival ako predzosilnovac AVR. Ma akusticky upravenu miestnost. Na moj vkus velky dobry zvuk. Obaja sme sa ale zhodli na tom, ze stereo hralo lepsie. Tie efektore repro boli na moj vkus dost ukricane. Ked nehrali, zvuk bol pohodovejsi, cistejsi.
"V tuto chvili se zacinam klonit k poloaktivnim ci plne aktivnim reproduktorum, ktere pry jdou jakz takz doladit pro umisteni ke zdi do rohu." jak to funguje? Myslím tím, jaký je rozdíl oproti pasivním bednám, při umístění v rohu?
2odar: defakto stejne to mam ted doma zapojene a pokud pujdu do pasivu bude to tak v novem obyvaku. AVR je pro stereo jako predzesilovac a krmi preouty pres zesilovac CA stereo bedny a ostatni repro v sestave krmi primo. Hlasitost vseho ovladam pres AVR - pri stereu hraji pouze predni repro, pri DK hraje vse. AVR si sam sepne stereo zesilovac. Zvuk me max vyhovuje.
2Jarda69: rozdil je v tom, ze pasivni repro v rohu nezredukuji o pripadne prebuzene/chybejici basy/vysky bez dalsiho komponentu v sestave kdezto aktivni repro umoznuje doregulovani basu/vsek primo na reproduktorech. Polopasivni DS maji v sobe regulovatelne subwoorefy.
Dalsi dovod pro aktivy co me laka jsou pro dane repro vyladene zesilovace primo v reproduktorech a tedy i urcita jistota ze repro hraje vicemene tak jak to vyrobce zamyslel - odpada laborovani zda muj zesik si k repro sedne ci nikoli o kabelech nemluve. Nemam rozumnou moznost si pujcovat ruzne zesilovace a kabely a zjistovat zda s mym repro hraji lepe ci hure.
Chapu to tak ze v pripade pasivu koupim i vrabce v hrsti. Zrejme by prefektne sladena sestava se spravnymi kabely asi zahrala lepe, ale neni zadna jistota ze se vzdy trefim do spravneho zesilovace a kabelu.
Samozrejme toto neni z me hlavy ale cerpam z ruznych recenzi, vlastni zkusenost s aktivnim resenim ani s odladovanim hifi nemam.
2Jarda69: rozdil je v tom, ze pasivni repro v rohu nezredukuji o pripadne prebuzene/chybejici basy/vysky bez dalsiho komponentu v sestave kdezto aktivni repro umoznuje doregulovani basu/vsek primo na reproduktorech. Polopasivni DS maji v sobe regulovatelne subwoorefy.
Dalsi dovod pro aktivy co me laka jsou pro dane repro vyladene zesilovace primo v reproduktorech a tedy i urcita jistota ze repro hraje vicemene tak jak to vyrobce zamyslel - odpada laborovani zda muj zesik si k repro sedne ci nikoli o kabelech nemluve. Nemam rozumnou moznost si pujcovat ruzne zesilovace a kabely a zjistovat zda s mym repro hraji lepe ci hure.
Chapu to tak ze v pripade pasivu koupim i vrabce v hrsti. Zrejme by prefektne sladena sestava se spravnymi kabely asi zahrala lepe, ale neni zadna jistota ze se vzdy trefim do spravneho zesilovace a kabelu.
Samozrejme toto neni z me hlavy ale cerpam z ruznych recenzi, vlastni zkusenost s aktivnim resenim ani s odladovanim hifi nemam.