Lahudka pro drateniky, Cabasse se s kabelazi moc nemaze :-o

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: Lahudka pro drateniky, Cabasse se s kabelazi moc nemaze :-o

Příspěvek od S499_1023 »

V mém portfoliu byly mj. také bedny Tannoy D 700 nebo Canton Ergo 100. Tam jsem výměnu kabelu taky nepoznal. V Jasyku jsem zkoušel kabely na BW 801 Nautilus, v EGU na Martin Loganech. Nic. Placebo nefunguje. Nebo jsem, naštěstí, hluchý. Pak je ale divné, že rozdíl mezi zasilovači, přenoskami, gramofony, ba i CD přehrávači poznám bez problémů.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Tak už to tak neprožívej. Vždyť je to každého věc.
Já změnu zvuku u některých kabelu vnímám. Někdy se utvrdím až delším poslechem několika naposlouchaných nahrávek. Nesnažím se dělat okamžitý závěr při prvním poslechu. Nedovedu si ale představit slepý test, při kterém bych každý kabel měl vyjmout, vypnout veškeré přístroje a potom třeba hodinu poslouchat.
A nejsložitější je to u gramofonu. Gramofon-rameno-přenoska-kabel-phono předzesilovač a celkové nastavení. Je to jako vybírat hudební nástroj a ten ladit.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Vůbec netušíš, jak se slepý test dělá ale odmítáš ho, protože víš, že bys nepoznal rozdíl. Jestli je zvukový rozdíl mezi kabelem za statisíce a kabelem za stokoruny takový, že musím něco "vytušit" až po delším poslechu (kdy jsem dávno spolehlivě zapomněl, jak hrál ten předcházející), tak ho nepotřebuji. Ale klidně plň kapsy prodejcům hadího oleje.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pravda. Stejné je to s různými filtry, pračkami, kondíky Mundorf, atd. Všechno akorát klam a faleš!!!
*2thumbsup*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

S499_1023 píše:Vůbec netušíš, jak se slepý test dělá ale odmítáš ho, protože víš, že bys nepoznal rozdíl. Jestli je zvukový rozdíl mezi kabelem za statisíce a kabelem za stokoruny takový, že musím něco "vytušit" až po delším poslechu (kdy jsem dávno spolehlivě zapomněl, jak hrál ten předcházející), tak ho nepotřebuji. Ale klidně plň kapsy prodejcům hadího oleje.

Tak popis, jak delas slepy test ty ?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Slepý test se dělá tak že zapnu aparáty, zavřu oči a přestavím si účet z marketu, za ty prachy to přece MUSÍ hrát pořádně :lol:

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Jarda69 píše:Pravda. Stejné je to s různými filtry, pračkami, kondíky Mundorf, atd. Všechno akorát klam a faleš!!!
*2thumbsup*
Mam odlišnou zkušenost získanou i přes slepý test a proto zastávám opačný názor.
Noble Audio - výroba a prodej

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Někteří skeptici se neustále ohání slepým testem. Vůbec mi není jasné jak se provádí. Moje představa je taková, že se neustále mění komponenty, bez toho aby je posluchač viděl. Ale při tom se musí všechny přístroje vypnout a zase zapnout. Nedovedu si představit, jak tím musí přístroje trpět, hlavně elektronkové zesilovače, které se musí opět zahřát.
Někdy je rozdíl mezi např. kabely slyšet okamžitě, někdy je třeba poslouchat delší dobu. Slepého testu by se nemělo účastnit více posluchačů, pokud nesedí přesně v poslechovém místě.
Proto bych rád poznal zkušenosti těch, kteří na slepý test nedají dopustit a hlavně se jej zúčastnily.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Slepý test se dělá rozhodně bez vypínání celého řetězce, nejlépe reléovým přepínačem ABX. Bez bezprostredného přepnutí to téměř pozbývá na významu.
jarda69: To o těch filtrech a pračkách jsi napsal ty, ne já.
NA: Ano, já jsem taky při slepém testu poznal rozdíly mezi komponenty, vložkami, phonokabely, někdy i mezi linkovými kabely. Ale nikdy mezi reprokabely.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

U repro kabelu stačí vyměnit koncovky. Měnil jsem standardní / asi čínské, které jsou na trhu zastoupené nejvíce / za WBT. Na naposlouchaných nahrávkách se najednou objevily detaily, které jsem nikdy neslyšel. Ty nahrávky jsem slyšel snad stokrát. Překvapilo mě, že zvuk byl detailnější s WBT konektory, než s odizolovanými dráty přímo ve svorkách repro a zesilovače.
Jsem přesvědčený, že každý komponent se má poslouchat delší dobu. To, čím jsem nadšený při prvním poslechu / psychoakustika /, se další dny může projevit jako nezáživné. Samozřejmě, cena může každého ovlivnit. Nejsem příznivcem komponentů za astronomickou sumu. Většinou čerpám ze zkušeností kamarádů hifistů a komponenty si půjčuji.
Naposledy upravil(a) fox dne 24 čer 2016 09:14, celkem upraveno 1 x.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Nedávno jsem si kompletoval signálové kabely od firmy Acoustic Revive z metráže. Měl jsem doma čtyři sady RCA konektorů. Dvě WBT 0144 a dvě " standardní ". Při porovnávání a střídaní u přístrojů jsem zjistil, že ty s WBT mají podstatně víc detailů a mnohem širší prostor. Chtěl jsem je vyměnit za stejné, ale originály se již nějakou dobu nevyrábějí. Proto jsem zakoupil v aukci na ebay nové konektory WBT 0110 Cu a ty jsem na jednom setu signálových kabelů vyměníl. Týden přes ně poslouchám a nemůžu se nbažit. :)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

S499_1023 píše:Slepý test se dělá rozhodně bez vypínání celého řetězce, nejlépe reléovým přepínačem ABX. Bez bezprostredného přepnutí to téměř pozbývá na významu.
NA: Ano, já jsem taky při slepém testu poznal rozdíly mezi komponenty, vložkami, phonokabely, někdy i mezi linkovými kabely. Ale nikdy mezi reprokabely.
Můžeš sem dát nějaký obrázek přepínače ABX a schéma zapojení při testu ?

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

S499_1023 píše:Slepý test se dělá rozhodně bez vypínání celého řetězce, nejlépe reléovým přepínačem ABX. Bez bezprostredného přepnutí to téměř pozbývá na významu.
A co jako? Zařazením filtrů akorát měníš parametry kabelů. A ty na kabely přece nevěříš :)
(ber to spíš jako malé popíchnutí a podnět k zamyšlení. já ti věřím, že rozdíly neslyšíš)

NA: ale no tak 8-)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Jak testuješ naslepo repro kabely, když nic nevypínáš ? To přivádíš signál nějakým kabelem k přepínači a potom testovacím k bednám ? A co ten nějaký kabel. Ten nemůže signál ovlivnit ? Těch otázek může být více.
Myslím, že slepých testů mezi hifisty moc neproběhlo. Akorát se tím mnoho z vás ohání. Někteří lidé nemusí mít rádi ty, kteří mají více financí a tím pádem si dovolit něco luxusnějšího. Nebo se snad mýlím ?
Neberte to osobně.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Někdo z rady starších tu taky mluvil o tom, že i neaktivní komponent připojený do sestavy ovlivňuje její zvuk.

Odpovědět