Líbí se Vám reprosoustavy typu Classic?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Líbí se Vám reprosoustavy typu Classic?

Příspěvek od NA »

Ty anglické kousky mají celkem zásadní problém, že mají čelní desku zapuštěnou. Takže ten přečnívající obrubník způsobuje ještě větší difrakce než ostrý roh. Tohle provedení už je dost za hranou vhodného provedení hifi. Ty Wharfedale jsou za pár peněz, tem se to ještě tak nějak dá překousnout, to není bráno jako pořádné hifi, ale ty Spendor za 700.000,- jsou vyloženě na pováženou.

Ty Audio Tote do této kategorie tak úplně nepatří, i když to na první pohled může vypadat, že ano. Ony jsou řekl bych takovou vlastní specifickou kategorií.
Noble Audio - výroba a prodej

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

tesarpa píše:
16 říj 2022 10:29
Chápu, že to není designersky žádná hitparáda, ale zvukově jsem spokojen. Audio Note AN-E.
Hitparáda to ovšem není ani technicky ani zvukově a to je nějakej "signature" model...
Za $12,200 :shock:
https://www.stereophile.com/content/aud ... asurements

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Hele, vypadáte, že máte přehled, tak se zeptám. Jednou jedinkrát na mě Google vyhodil reprobedny podobné Sonus Faber. Akorát, že to asi byla německá firma. Ten název jsem nikdy před tím neznal a hned jsem ho zapomněl. Bedny byly fakt moc hezký.
Kdyby někdo věděl nebo alespoň tipnul, co to mohlo být, tak bych byl moc rád.

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Tak německé podobné SF - nevím... :-) Ale podobné by byly od dalšího italského výrobce - Chario
https://www.horizontrading.cz/CHARIO-c 72_0_1.htm
https://www.facebook.com/charioitaly/

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Proč vlastně provedení Classic? Dělal někdo průzkum trhu a zjistil, že "klasický" hranatý design teď letí? Nebo jsou za tím konstrukční, ekonomické či jiné důvody?

Osobně to mám tak, že i kdyby to byly nejhnusnější repráky na světě, ale hrály skvěle, tak vzhled neřeším, ale určité (pro mě neznámé) procento lidí to má jinak, a design asi není z prodejního hlediska zanedbatelný.

A ještě pár nápadů (nevím jak reálných pro zdejší trh a předpokládaný počet prodaných kusů): Co nabídnout volitelné, dodatečně nasazovací "kulichy" na repro, tj. že by na hranatý základní tvar bylo možné dokoupit jinak tvarovaný/barevný "návlek", klidně individuálně přizpůsobitelný dle přání konkrétního zákazníka. Nebo navázat spolupráci s nějakými "umělci", kteří by repro zakázkové dozdobili (opět např. na základě individuálních požadavků)....

Odpovědět