Líbí se Vám reprosoustavy typu Classic?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Líbí se Vám reprosoustavy typu Classic?

Příspěvek od NA »

Co říkáte na bedny typu classic, libí se vám tento styl?
Máte takové doma, nemáte ale zamlouvají se vám, nebo by jste si něco takového nikdy nepořídili ?
Classic repro.jpg
Noble Audio - výroba a prodej

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Líbí se Vám reprosoustavy typu Classic?

Příspěvek od Jarda69 »

Z toho co tu je videt, tak asi tu svetlou se dvema bassreflexama.
Kdyby hrala o dost lepe, tak asi i tu s paskacem bych vzhledove mohl.
Ale fotka je hodne mala.

Aleskla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleskla »

Za mě horní řada úplně v pohodě. Ty spodní nic moc, ale kdyby hrály skvěle tak je mi to jedno.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Vlevo nahoře nebo dole, nejlépe černá pokud je. Jen stojan bych upravil (vyrobil na míru) podle vlastního návrhu, ten vyobrazený působí tak nějak monstruálně. To je ovšem dojem vizuální, nutno slyšet předem. Jinak preferuji sloupáky, dva středobasy a výškač, případný bassreflex důsledně dopředu.

m+m
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od m+m »

Já doma takto a velká spokojenost.
16657708209808778684291454614347.jpg

Oplt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oplt »

Neměl bych problém se žádnýma kdyby dobře hráli. Obávám se, že líp hrát než moje starý jebky co mám doma, určitě nebudou :-))

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

Líbí. První dvě fotky vlevo nahoře. Nejlíp uzavřenky.
P.S.: Děláš si průzkum trhu? Chystáš něco podobnýho?

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Design audia jsem nikdy neřešil, pokud to dobře hrálo, člověk stejně podobu čehokoli přestane po nějaké době vnímat a repráky se stanou více či méně ignorovanou součástí interiéru, která plní hlavně svoji primární zvukovou funkci. Tj. výběr primárně podle designu mi přišel v případě audia vždy docela mimo, ale řada lidí to tak dnes má, přestože to pak někdy hraje podivně, ale vypadá to dobře...

Pokud se na to podívám z čistě estetetického hlediska, moc se mi uvedené designy nelíbí, což má několik aspektů. Předem se omlouvám za naprostou otevřenost, následující řádky obsahují mé momentální osobní preferenční hodnocení:
1. Tvar bedny: Samotná hranatá bedna mi připomná "komunistický" nábytek universal. Podobné větší bedny jsem měl před ca přes 20-30 lety, tehdy jsem z nich byl nadšený.
2. Všechny zobrazené podstavce mi připadají ošklivé až šeredné, když to řeknu zcela na rovinu. Tvarem i barvou. Opět ve mně evokují něco přežitého, nepovedeného a nekvalitního, zejména poslední fotka.
3. Barva/kresba dřeva, barva stěny s osazenými repro: Hnědá barva nepatří k mým oblíbeným a černá je docela depresivní, je to celé takové příliš technicistní, strohé, domů bych to nechtěl, pokud bych vybíral čistě jen podle podoby.

Takhle to esteticky vnímám já. Vizuální preference bývají často ještě subjetivnější než zvukové, u jiných to bude určitě jinak. Osobně bych chtěl alespoň trochu zaoblené hrany jako na obrázku 3, zajímavější stojan (ideálně také nějak zaoblený a tvarově/barevně trochu sofistikovanější, elegantnější), zcela jiné barevné provedení všecho (dřevo nevadí, ale preferuji jiné barvy a strukturu - ze zobrazných možná trochu OK obrázek 2 a 3, ale bez lesku a v jiné barvě).

Pokud tedy klasická kostka (na stojanu), tak moje momentální preference by asi byly:
- Alespoň trochu zabrousit/zaoblit hrany či celý tvar, prostě to tvarově ozvláštnit, aby to nebylo tak strohé.
- Stojan zajímavější kreativnější, elegantnější.
- Nabídka více povrchů (struktur a barev) pro různé vkusy a interiéry.

Zkusil jsem si své preference vycházející z klasického designu "namodelovat" pomocí umělé inteligence (DALL E). Pár pokusů je v příloze, k ideálnímu stavu jsem se nedopracoval, ale vybral jsem designy, v nichž se mi líbí alespoň nějaký prvek (tvar bedny, provedení stojanu apod.). Třeba to inspiruje.
Přílohy
S19.jpg
S18.jpg
S17.jpg
S16.jpg
S14.jpg
S11.jpg
S8.jpg
S3.jpg
S2.jpg
S1.jpg

lld
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lld »

AI poháněná LSD 👍😊

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

LSD jsem do počítače necpal, ale nevím, čím krmí servery, třeba mají nějaký benzínovo-LSD agregát.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Kdybych měl dát příklad, co se mi líbí, tak v rychlosti Google našel třeba tohle...

Obrázek

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Děkuji všem dosavadním přispěvatelům tohoto vlákna.

To Zero,
příští rok bude mít Noble Audio dvacáté páté výročí, tak to bude chtít nějakou novinku. Bedny jsou má láska, a dlouho žádné nové nebyly, takže je velká šance, že to budou právě bedny. Doma už nějakou dobu poslouchám doladěný prototyp malého 2p, které mě velmi mile překvapuje. A ještě se mi něco většího rýsuje v hlavě, a dost pravděpodobně by to byly uzavřenky.
Noble Audio - výroba a prodej

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Mne sa páčia, a aj mám tieto :) *thumbs up*

Obrázek
Pôvodne ako dočasné lacné riešenie, a už ich mám dva roky a zatiaľ ostávajú, zvuk mi vyhovuje.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Barevně je to příjemné Mně by se líbila varianta se skosenýma hranama, ale i s tímhle bych uměl žít.

NA co pasivní membrány? To je takový zajímavý kompromis. Něco jako má PS Audio.

Ovšem tohle je krása veliká ...

Obrázek

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Chápu, že to není designersky žádná hitparáda, ale zvukově jsem spokojen. Audio Note AN-E.
Přílohy
AN-E-SE-Sig-1.jpg
ane-main.jpg

Odpovědět