Magnat Monitor Supreme 202 - výměna kondenzátorů výhybek
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Magnat Monitor Supreme 202 - výměna kondenzátorů výhybek
Ahoj! Já bych ty kondíky jednoznačně vyměnil, dáš tam mnohem lepší součásky a finanční výdaj vzhledem k ceně repro je rozhodně snesitelný. Výsledek poznáš možná hned nebo po nějaké krátké době a horší to určitě nebude. Jrd
Ale možná ta vyhybka není dobře udělaná. I to se už stalo. Tak když už něco předělávat, tak pořádně?
Ty bedýnky by se měly nejdřív změřit,změřit,změřit,jinak je to jak věštění z kříšťálový koule !

- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud neznáš TS parametry reproduktorů, tak se nemůžeš přesvědčit, že stávající výhybka je špatně nebo nevhodně navržená. Pokud máš měřící mikrofon a SW, naměříš si přenosovou charakeristku a případný propad doladíš jinou kapacitou ve výhybce. Pokud nemáš nic, tak nahradíš špatné C lepšími. Jiné řešení nevidím.
Tak jak to dopadlo? Vyměnil jsi je ?
Tiež ma to zaujíma a aký je výsledný zvuk oproti minulému?
-
progsociety
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Subjektívne vnímanie zvuku. Nie su ATH-M50x známe tym, že majú V-eckovy zvuk s dominantnými basmi a vyskami? Nerozumiem, prečo je teda ten rozdiel taký drastický.zvukomil píše: ↑29 led 2026 13:06Vždycky, když odložím sluchátka ATH-M50x a chci poslouchat přes regálové reprobedny Magnat Monitor Supreme 202, mám pokaždé nutkání zase znovu laborovat s jejich umístěním (ačkoliv se snad už ustálilo na tom nejméně nevhodném), protože ten rozdíl v kvalitě přednesu je příliš drastický, zejména absence středů. Je pravděpodobné, že asi 4 roky stáří se může projevit dalším propadem středů? Prosím o názor, jestli stojí za pokus vyměnit elektrolytické kondenzátory ve výhybce za svitkové.
A inak Magnat Monitor 102 pouzivam uz zhruba dva roky a výraznú absenciu stredov neregistrujem. Ok, je to iný model nez 202, ale snáď to nebude nic mimoriadne odlišné.
Podľa recenzií na internetu su obidva modely hodnotené až prekvapivo dobre.
Nejsou.Nie su ATH-M50x známe tym, že majú V-eckovy zvuk s dominantnými basmi a vyskami?
Zvuk a provedení výhybky 102 neznám, ale nejsou na rozdíl od 202 uzavřené konstrukce bez zadního bassreflexu?.Ok, je to iný model nez 202, ale snáď to nebude nic mimoriadne odlišné.
Ale ano, jsou.
Ne, 4 roky stáří se neprojeví "propadem středů" a vyměnit kondenzátory za pokus nestojí, nic se tím nezmění a ničeho tím nedosáhneš. Ty repro hrajou blbě prostě proto, že jsou to levný nekvalitní šmuky.
Žádné šmuky to nejsou, ladil jsem i horší a hrají skvěle. Ladil jsem i luxusnější s nezáživným zvukem. U těchto bedýnek je výsledný zvuk daný výhybkou. Dá se to naladit i opačně s vyboulenými středy. Aby dvoupásmovky hrály věrně, je právě důležité svázáni dělícího pásma tak, aby se vytvořil dojem jednolitý a přitom detailní bez překrývání.
Sni dál. Že jsou i horší neznamená, že tohle nejsou šmuky. A skvěle tedy skutečně nehrajou
. Ani vzdáleně. Nějaký samodomo ladění aby alespoň trochu hráli? To jen dokazuje, že jsou to šmuky k ničemu. A "nezáživnej" zvuk je subjektivní dojem, to s kvalitou nijak nesouvisí.
Mesky, jaký máš postup a co používáš na ladění reprobeden?
Liamee, jóó sním dál a se mnou ostatní lidé kterým jsem pomohl.
Když už se tady zmiňuješ, že dokážeš vyladit bedny, tak by mě taky velice zajímalo, jakým způsobem to praktikuješ. Psát si můžeš cokoliv, ale bez nějakého vysvětlení je to o ničem.
Pokud to není nějaké Tvoje know-how, tak se poděl o zkušenosti.
Miroš: je to moje amatérská záliba a postup je někdy zdlouhavý, obzvláště když o reproduktoru neseženu žádné informace. Vždy se ale najde řešení. Impedance se dá změřit, generátor je v mobilních aplikacích, grafický průběh také ale je potřeba aby měl dobrý mikrofon. Pak mít při ruce spoustu součástek a zkušeností. Vytvořit výhybku zkusmo jako vrabčí hnízdo, změřit, poslechnout a použít co se dá z původní výhybky.